Powitajki przy kawie 77

06 września 2024 07:17 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Też to zauważyłam. Szkoda ,że niektórzy biorą wszystko na bardzo poważnie,sami wyrażają swoje zdanie a kiedy ktoś inny wyrazi swoje, od razu biorą każde słowo pod lupę i doszukują się "ciosów"przeciwko sobie :-(
Cóż, przewrażliwienie na swoim punkcie, zaletą raczej nie jest...

Mówią, że dowcip jest miarą inteligencji . Prawda to czy mit ?
06 września 2024 07:22 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w weekendu początek ,chociaż dla niektórych to żadne wolne  dla mnie też  pracować trzeba jak się jest na wyjeździe . Spokojnego dnia wszystkim a ma on być u mnie nadal upalny, delektuję się więć teraz na tarasie z kawką  póki jeszcze jest chłodzik . Zrobiłam dla was też   częstujcie się póki ciepła  
06 września 2024 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry  witam wszystkich i życzę spokojnego dnia 
06 września 2024 12:58 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Mówią, że dowcip jest miarą inteligencji . Prawda to czy mit ?

Jak w każdym micie,trochę prawdy na pewno jest 😉
06 września 2024 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w weekendu początek ,chociaż dla niektórych to żadne wolne :niebo pieklo::smiech3: dla mnie też :hihi: pracować trzeba jak się jest na wyjeździe :-). Spokojnego dnia wszystkim a ma on być u mnie nadal upalny, delektuję się więć teraz na tarasie z kawką :kawa: póki jeszcze jest chłodzik . Zrobiłam dla was też :kawa1::kawa::pije kawe::kawa1: :pije kawe: częstujcie się póki ciepła :hihi: :papa1::angel1:

O dzięki dobra kobieto :) Bez frazesów i pytań - kawa ! Poczęstuję się gdyż dziś nie mogłam się zdecydować , którą nogą z łóżka wstać . Udało się na obie całkiem sprytnie, potem jednak ubrałam nie swoje brylki, całe szczęscie w porę się zorientowałam, bo bym zaczęła wyolbrzymiać  Zaraz się biorę za przygotowywanie obiadu - decyzja pozostaje - wytrąbka z jabłkami :) Ukradłam nazwę od Gusi, ale informuję, że nie moje, prawa autorskie zachowane.
Miłego, spokojnego dnia wam życzę - pamiętam swoje perypetie z okresu pracy 24 godzinno - opiekunczej i wolnej chwili chętnie zagladam poczytac o waszej pracy i pogadać też :) 

06 września 2024 13:04 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Wytrąbka jest najlepsza z jabłkami :-)

Do jabłek tylko wytrąbka :) 
06 września 2024 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Do jabłek tylko wytrąbka :) 

Jaką wczoraj robiłaś,drobiową czy jakąś inną? Cielęcej,tak jak cielęciny,nie jadam. Zawsze cielaczek na mnie spogląda załzawionymi oczkami .
Dzisiaj będą u mnie warzywa z piekarnika a do nich polędwiczki z dorsza,ładne porcyjki w Rewe kupiłam,akurat dla nas obu. Różne warzywa,sałatę chyba sobie odpuszczę.
Córka pdp korzysta często z przepisów z kulinarnego bloga "Emmi kocha einfach". Zajrzałam dzisiaj,faktycznie fajne rezepty ,stąd pomysł na Ofengemuse 
06 września 2024 13:54 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Wątróbka jest bardzo smaczna , miekuchna :-) nawet na zimno , jak się ją umiejętnie po kroi. To taki myk starej kucharki :mniam: 

Hej,Młoda Kucharko,zdradź,proszę,tego "myka"
06 września 2024 14:02 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Jaką wczoraj robiłaś,drobiową czy jakąś inną? Cielęcej,tak jak cielęciny,nie jadam. Zawsze cielaczek na mnie spogląda załzawionymi oczkami :-(.
Dzisiaj będą u mnie warzywa z piekarnika a do nich polędwiczki z dorsza,ładne porcyjki w Rewe kupiłam,akurat dla nas obu. Różne warzywa,sałatę chyba sobie odpuszczę.
Córka pdp korzysta często z przepisów z kulinarnego bloga "Emmi kocha einfach". Zajrzałam dzisiaj,faktycznie fajne rezepty :oczko:,stąd pomysł na Ofengemuse 

Dzisiaj robię - drobiową. Jeszcze się w mleku moczy :)
06 września 2024 14:05 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dzisiaj robię - drobiową. Jeszcze się w mleku moczy :)

Spróbuj kiedyś ,oprócz cebulki i jabłka,dodać trochę śmietany i majeranku. Ale pewnie  się powtarzam,chyba już o tym pisałam 
06 września 2024 14:07
Gusia29

Jaką wczoraj robiłaś,drobiową czy jakąś inną? Cielęcej,tak jak cielęciny,nie jadam. Zawsze cielaczek na mnie spogląda załzawionymi oczkami :-(.
Córka pdp korzysta często z przepisów z kulinarnego bloga "Emmi kocha einfach". Zajrzałam dzisiaj,faktycznie fajne rezepty :oczko:,stąd pomysł na Ofengemuse 

O matko,czyżby amory gdzieś mi po głowie chodziły,że zamiast "kocht "," kocha" się napisało 
06 września 2024 15:32 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Hej,Młoda Kucharko,zdradź,proszę,tego "myka":oczko:

To myk nad myki w dodatku wątróbka podwaja swoją objętość ..Tak, tak ,to obiad dla oszczędnych  
06 września 2024 15:50 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

To myk nad myki :-) w dodatku wątróbka podwaja swoją objętość ..Tak, tak ,to obiad dla oszczędnych  :mniam:

Zdradź więc proszę tę tajemnicę. Na wyjeździe opiekunki czasami narzekają,że oszczędzać bardzo muszą,to się pewnie ucieszą. Ja też się ucieszę 
06 września 2024 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Zdradź więc proszę tę tajemnicę. Na wyjeździe opiekunki czasami narzekają,że oszczędzać bardzo muszą,to się pewnie ucieszą. Ja też się ucieszę :-)

Dołenczam do Gusi też chcę wiedzieć co to za myk bo bardzo lubię wątróbkę,wolę drobiową bo wieprzowa nie zawsze trafi się świeża i wychodzi twarda 
07 września 2024 08:00 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w sobotni poranek ,dziś dalszy ciąg upałów ale po niedzieli już ma się zmienić  .Zaraz zjem śniadanie i spróbuję ten mój rower bo muszę do sklepu dotrzeć na drobne zakupy .Potem pomyję podłogi  i będzie obiad,a co potem to zobaczymy. Spokojnego i miłego dnia dla całej załogi.