Powitajki przy kawie 77

25 grudnia 2024 13:21 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim pracującym  i urlopujacym zdrowych wesołych i spokojnych świąt 
26 grudnia 2024 05:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w czwartek, drugi dzień świąt. Uff, dawno nie miałam tak nudnych i beznadziejnych. Wczoraj słuchałam kolęd przez słuchawki, bo Gisela tak rozkręciła telewizor, że przegłuszała mój. No i co najważniejsze - zostały mi tylko dwa robocze dni! 
26 grudnia 2024 07:56 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Siwiutko na trawnikach. Kawa już zaparzoną. Mąż i ja na nogach. Młodzież śpi ale zaraz trzeba się zrywać bo na 12 jedziemy w goście na imprezę urodzinowa. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
26 grudnia 2024 08:09 / 5 osobom podoba się ten post
26 grudnia 2024 09:52 / 5 osobom podoba się ten post
Hej hej :) Jesteście grzeczni? Bo ja nie . Składam kolejkę z najmłodszymi , widok przez dziurkę od klucza , specjalnie  sfabrykowany  dla nie zawsze taktownej sąsiadki  Achtung ! Wejscie na dywan w butach grozi podbitym okiem 
Wam również Wesołych  Dusi świetnej zabawy :) 
26 grudnia 2024 11:45 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Hej hej :) Jesteście grzeczni? Bo ja nie . Składam kolejkę z najmłodszymi , widok przez dziurkę od klucza , specjalnie  sfabrykowany  dla nie zawsze taktownej sąsiadki :-) Achtung ! Wejscie na dywan w butach grozi podbitym okiem :lol3:
Wam również Wesołych :buziaki1: Dusi świetnej zabawy :) 

Przypomniałaś mi moją przygodę z dzieciństwa. Miałam 6, może 7 lat, przyjechał do nas wujek z Niemiec. Przywiózł dwie lalki a nas dziewczyn w domu było 3 więc zaczęły się przepychanki. Jedna z nas nawet się rozpłakała. Wujek zrobił losowanie, oczywiście z moim kulawym szczęściem nic nie trafiłam. Stałam jak palec z miną nieudacznika na co wujek się uśmiechnął, wyszedł do samochodu i wrócił z dużym, płaskim pudłem. Dostałam żelazną kolejkę na prąd z czarnymi wagonikami i czarno czerwoną ciuchcią. Kolejka miała być dla kogoś innego ale wujek nie przemyślał, że każda z nas będzie chciała mieć swoją własną lalkę, a szkoda mu mnie było. Bawiłyśmy się tym wiele lat, później ojciec oddał kolejkę młodszemu kuzynowi. Naprawdę Tina takie prezenty się później pamięta.
26 grudnia 2024 11:53 / 4 osobom podoba się ten post
Przede wszystkim wesołych.
26 grudnia 2024 12:08 / 3 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Przypomniałaś mi moją przygodę z dzieciństwa. :prezenty_swiateczne: Miałam 6, może 7 lat, przyjechał do nas wujek z Niemiec. Przywiózł dwie lalki a nas dziewczyn w domu było 3 więc zaczęły się przepychanki. Jedna z nas nawet się rozpłakała. Wujek zrobił losowanie, oczywiście z moim kulawym szczęściem nic nie trafiłam. Stałam jak palec z miną nieudacznika na co wujek się uśmiechnął, wyszedł do samochodu i wrócił z dużym, płaskim pudłem. Dostałam żelazną kolejkę na prąd z czarnymi wagonikami i czarno czerwoną ciuchcią. Kolejka miała być dla kogoś innego ale wujek nie przemyślał, że każda z nas będzie chciała mieć swoją własną lalkę, a szkoda mu mnie było. Bawiłyśmy się tym wiele lat, później ojciec oddał kolejkę młodszemu kuzynowi. Naprawdę Tina takie prezenty się później pamięta.

Szkoda, że nie wiedziałam. Mamy jeszcze z Lego- domek ze świnką Peppą. wywrotkę, straż pożarną. Z mniej edukacyjnych domek dla lalek , traktor i cymbałki, chcesz ? Mogę podrzucić jak się ściemni :) Oczywiście , żart , ale mam nadzieję, że Mikołaj nie zawiódł cię w tym roku ;)
26 grudnia 2024 12:31 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Szkoda, że nie wiedziałam. Mamy jeszcze z Lego- domek ze świnką Peppą. wywrotkę, straż pożarną. Z mniej edukacyjnych domek dla lalek , traktor i cymbałki, chcesz ? Mogę podrzucić jak się ściemni :) Oczywiście , żart , ale mam nadzieję, że Mikołaj nie zawiódł cię w tym roku ;)

Nie wyrosłam na Grincha, co to to nie Mikołaj mi przyniósł smaczne, czekoladowe kalorie ale spalę po sylwestrze.
27 grudnia 2024 06:01 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie piątkowo w mój ostatni ,roboczy dzień tutaj. Spałam piknie,jak mawiał Pyzdra a teraz zabieram się za kawę. 
27 grudnia 2024 06:07 / 3 osobom podoba się ten post
Witam.  Zimno więc trzeba było wstać i napalic w piecu. Kawa też już pachnie.  Dziś na obiad żurek bo sporo wędliny zostało pokrojonej że świat a poza tym chce się coś rzadkiego dla żołądka. Dziś mam trochę pracy przy segregacji ciuchów , butów i innych klamotow bo zaczynamy się przenosić do nowego domu a nie mam zamiaru zabierać tego czego już dawno nie używałam i nie korzystam żeby nie zagracać nowych pomieszczeń. Spokojnego dnia opiekunowo. 
27 grudnia 2024 07:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry poświąteczne .

Święta, święta i po świętach . 25 tzn pierwszy dzień świąt spędziłam w łóżku, wczoraj juz wypełzłam i świętowałam .Święta bez kosztowe, można i tak .Dzisiaj zabieram się do przywracania moich rządów  .
Coś zapowiadają, że niby śnieg ma spaść? Nie uwierzę jak nie zobaczę .
Dobrego dnia .
27 grudnia 2024 07:35 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalenka

Lepiej się przyznaj, że w tym roku robisz strajk. Niech inni stoją przy garach. :-) Kuruj się Mleczko i daj znać czy wszystko z tobą dobrze. :lulu:

Złego licho nie bierze  ) Odpoczęłam i doszłam do wniosku, że tylko taka sytuacja położy mnie do łóżka. Ja to typ wańki - wstanki  ciężko mi idzie odpoczywanie. Jestem już na nogach  od 5 tej , szkoda czasu .
27 grudnia 2024 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Ja też niestety nie będę mogła tańczyć, bo rozpakowując auto poślizgnęłam się tak niefortunnie, że uszkodziłam sobie biodro:wiking:
A w temacie witam bladym świtem:najlepszego3:
Wczoraj jeszcze zaliczyłam spotkanie opłatkowe rady seniorów i wszystkich mieszkańców gminy, a dziś ostatnie spotkanie Senioritek, a jutro z KGW Szarlotki jedziemy na Jarmark do Bytowa sprzedawać swoje "wyroby". A w niedzielę jedziemy z mężem na tygodniowy wypad nad morze:moje_wakacje:
Mam nadzieję, że dam rady wszystko ogarnąć.
Miłego dnia wszystkim:angel1:

Ja już na chodzie s jak Ty ,? Myślę, że większej szkody sobie nie wyrządzilaś ?
Tańce można odpuścić wystarczy popatrzeć jak inni balują .Wracaj do sprawności , bo kto jak nie Ty 
27 grudnia 2024 07:46
Maluda

Zdrówka Mleczko :buziaki1:

Melduję , że już ok .Dzięki