Powitajki przy kawie 77

09 grudnia 2024 09:24 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Udanego tygodnia 
09 grudnia 2024 10:24 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.
09 grudnia 2024 13:50 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Być przyjaciółką tylko wtedy gdy jest dobrze, to już nie przyjażn, a interes , powierzchowna znajomosć czyms tam podszyta .
Nie znasz jej, ale przekażę życzenia powrotu do zdrowia, mimo, że znów jest w śpiączce. Ludzie i w takim stanie rejestrują bodzce z zewnatrz, Jutro będę w klinice, 

Zrób to koniecznie,proszę. Tzn przekaż pozdrowienia ode mnie. Ja wierzę mocno w to,że Twoja przyjaciółka Ciebie słyszy. Niedawno oglądałam film Siła wiary (przy okazji polecam wszystkim gorąco) i jeszcze bardziej uwierzyłam w to,że wiara i miłość wspólnie z medycyną mogą zdziałać cuda. Ściskam Was obie,na odległość moje uściski krzywdy chorej nie zrobią 
09 grudnia 2024 14:17 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Muszę się wyprostować :) Oczywiście dziś jedziemy do kliniki. Zawiesiłam się jak ChatGPT, ale nie tracę wiary w człowieczeństwo :lol2:
Miłej pracy i spokojnego dnia :) 

09 grudnia 2024 14:28 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry☀️,szaro,ponuro a mimo to,dzień zaczął się przyjemnie. Wczoraj wieczorem robiłam przegląd lodówki. Trudno jest ekonomicznie prowadzić gospodarstwo jednoosobowe. Ciągle mam czegoś za dużo. Powyciągałam napoczęte produkty,przyjrzałam się co z czym połączyć,co dodać i co mogę z nich zrobić. I takim sposobem powstały 3 smarowidła do pieczywa. Jestem ich fanką,wolę taki dodatek niż najlepszą wędlinę. Popełniłam pastę ze słonecznika,pieczonej papryki i suszonych pomidorów,guacamole i takie fetowo- serkowo-jogurtowe smarowanko . A że sama nie dałabym rady wszystkiego zjeść,to dzisiaj na śniadaniu były jeszcze dwie przyjaciółki,dotarły z chrupiącą bagietką i bułeczkami. Warzywka,dzbanek aromatycznej herbaty,fajna rozmowa i tak miło upłynął nam czas. Jak ja to lubię.
Nie chce mi się ale muszę wyjść na zakupy. Księgarnia,hebe i KiK czekają . W KiKu muszę dokupić takie światełka na druciku,wiecie o co chodzi. Qrcze,14:30 a ta szarzyzna za oknem sprawia,że ma się wrażenie jakby był już wieczór . No to spadam życząc Wam dobrego,spokojnego jeszcze dnia 
10 grudnia 2024 06:01 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo. Pospałabym jeszcze ale mus był wstać. Dzisiaj mam wolne po południu, więc muszę poszukać sobie jakiś zajefajny film. I żadnego dziś sprzątania tylko poranna toaleta, śniadanie i obiad i fertig. Spadam na kawę  pa. 
10 grudnia 2024 06:21 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Wstałam bo tak duszno było w pokoju, że okno uchyliłam. 
Dziś zawiozę dziadka na fizjo i podskoczę do DM bo mam tu swój ulubiony krem do twarzy. Później obiad i na 15 znów wyjazd obydwoje do lekarza rodzinnego bo robili wyniki i senior był u neurologa a seniorka u kardiologa w zeszłym tygodniu. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
10 grudnia 2024 06:39 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
A ja mam dziś wolne przedpołudnie, a na 15-tą mamy obie zaproszenie na kawę do jej przyjaciółki.
Więc dziś nie będzie mnie ogrywać w chińczyka
Miłego dnia wszystkim
10 grudnia 2024 07:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wczoraj miałam depresyjny dzień , dół, że strach się bać 
Tina rzuciła linę i dzisiaj wracam ,( mam nadzieję ,) na obroty 
Zabiorę się za pieczenie rogalików waniliowych i tym zabije czas . Głowę zajęta  mam  kimś kto jest dla mnie bardzo bliski a  nie mam z nią kontaktu 
Dobrego dnia Wam życzę a sobie pomyślnych wiadomości. 
10 grudnia 2024 07:38 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie bądż taka skromna :) A ja inaczej postąpic nie mogłam i nie chciałam, tym bardziej, że miałam możliwość. I tak nie będę mogła zostac tyle ile by należało, ale córka naszej przyjaciółki, juz bez stresu może ją sama odwiedzać w szpitalu. Przemogła się, wyciszyła. Ja porozmawiam z lekarzem i co będzie niejasne- wytłumaczę.
Wczoraj lekarz nam pomyślne wieści, choć stan jest nadal poważny . 

Nie zmienię zdania .
Gdyby Agnieszka potrzebowała pomocy jestem do dyspozycji . Trafię .
10 grudnia 2024 08:45 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w kolejny,szary poranek. Chyba tęsknię za śniegiem,rozjaśniłby może świat. Pospałam sobie trochę dłużej ,teraz kawka,ok 10-tej wpadnie do mnie koleżanka z którą nie widziałyśmy się od ponad miesiąca . Tak jak Mleczko mam dzisiaj w planach upieczenie vanillekipferl . Napisałam po niemiecku bo dawno temu kupiłam sobie specjalną blaszkę z małymi dołkami rogalikowymi i przepisem na nie. Duże ułatwienie taka blaszka a przepis prosty i zawsze wychodzą pyszne,małe rogaliki. Ciągle gdzieś latam ,dzisiaj zostaję w domu i mam zamiar uporządkować oraz posegregować rzeczy w szafie. Ciągle odkładam to na później i w końcu to później przyszło. Mleczko i Tinie życzę dobrych wieści o ich przyjaciółkach a nam wszystkim życzę dobrego dnia 
10 grudnia 2024 10:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, dziś już trochę lżej na duszy :) Pozdrowienia i uściski przekazałam, przyjaciólka juz pomału się wybudza, kto wie , moze dzis całkiem się wybudzi. Są przesłanki do tego a i ponowne MR nie wykazało nieprawidłowości. Wczoraj też na krótko otworzyła oczy . 
Spokojnego dnia zyczę  :)
10 grudnia 2024 10:51 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie zmienię zdania .
Gdyby Agnieszka potrzebowała pomocy jestem do dyspozycji . Trafię .

W każdej chwili. Z Agą juz same ustalicie co i jak :)
Masz buziaczki od Paula i powłóczyste spojrzenie , wiesz jakie 
10 grudnia 2024 11:54 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry, dziś już trochę lżej na duszy :) Pozdrowienia i uściski przekazałam, przyjaciólka juz pomału się wybudza, kto wie , moze dzis całkiem się wybudzi. Są przesłanki do tego a i ponowne MR nie wykazało nieprawidłowości. Wczoraj też na krótko otworzyła oczy . 

👍👍👍
10 grudnia 2024 22:58
tina 100%