Powitajki przy kawie 77

07 grudnia 2024 08:07 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ciepłą sobotę .Dzisiaj mam  dzień wolny od pracy ,tylko w głowie smutek 
Może coś wymyślę na zabicie czasu 
Dobrego dnia 

07 grudnia 2024 11:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzien dobry- jest jak jest, mimo, że angio RM wyszło pomyślnie jak wiem od pielęgniarza , to jeszcze za wczesnie na spekulacje. Lekarzowi juz wczoraj gitary przez tel nie zawracalam, zresztą dzis jedziemy raz jeszcze, to pewnie, tak jak ostatnio lekarz omowi ze mną wyniki badan. Co dalej? Czas pokaże. Choc miałam planowo jechac dzis, zostaję do środy, bo mnie o to poproszono. Mam też dyspensę od męża, który tylko powiedzial, że nie ma problemu, jeśli jest taka potrzeba- zostan, chodzi o człowieka. 
Potem ma dotrzec starsza córka chorej przyjaciółki, która zaopiekuje sie młodszą siostrą i przejmie kontrolę. 
Jakoś się kręci, pomogę na tyle na ile mnie stać. 
Nie jestem ostatnio rozmowna, nie będzie sentencji ani filozofowania 
Spokojnej pracy wam życzę. 

08 grudnia 2024 05:47 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie, jeszcze trzy takie i odpocznę trochę w domu. Może wreszcie ustalą termin operacji? Wiem już czego będę sobie życzyć w sylwestrową noc. Narazie trzeba trochę popracować. No nic, biorę się za kawę. 
08 grudnia 2024 06:46 / 4 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Mnie czeka tutaj tylko jeszcze jedna niedziela
Miłej i bezstresowej wszystkim życzę
08 grudnia 2024 08:21 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  w drugą niedzielę Adwentu. Przede mną jeszcze jedna niedziela ale i też intensywny czas z seniorami bo duuuuzo terminów . Dziś o 4 rano senior zrobił pobudkę bo upadł ale jakoś z naszą pomocą wstał na nogi i nie wzywaliśmy karetki. Teraz już po śniadaniu . Seniorzy leżą ja  i czas powoli leci. Dziś obiad w domu a później jak pogoda będzie sprzyjać pojedziemy na jarmark nad jezioro bodeńskie. Tam jest duży parking podziemny więc nie ma problemu z miejscem. 
Spokój ego dnia opiekunowo i nie przemeczajcie się. 
08 grudnia 2024 15:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w brzydka niedzielę . Za oknem plucha trochę deszczu z pojedynczym płatkami śniegu . Wnet święta i zacznie przybywać dnia .Jak ten czas leci ,jeszcze nie tak dawno skakałam prze plotek a teraz ciężko buty zawiązać 
 Przyjdzie wiosna nastrój się poprawi 
08 grudnia 2024 15:15 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzien dobry- jest jak jest, mimo, że angio RM wyszło pomyślnie jak wiem od pielęgniarza , to jeszcze za wczesnie na spekulacje. Lekarzowi juz wczoraj gitary przez tel nie zawracalam, zresztą dzis jedziemy raz jeszcze, to pewnie, tak jak ostatnio lekarz omowi ze mną wyniki badan. Co dalej? Czas pokaże. Choc miałam planowo jechac dzis, zostaję do środy, bo mnie o to poproszono. Mam też dyspensę od męża, który tylko powiedzial, że nie ma problemu, jeśli jest taka potrzeba- zostan, chodzi o człowieka. 
Potem ma dotrzec starsza córka chorej przyjaciółki, która zaopiekuje sie młodszą siostrą i przejmie kontrolę. 
Nie jestem ostatnio rozmowna, nie będzie sentencji ani filozofowania :-)

Jestem pełna podziwu dla Ciebie 

Mieć takiego przyjaciela to szczęście i to wielkie . Trzymaj się Tina zdrowo i niech Ci szczęście sprzyja .
08 grudnia 2024 21:45 / 5 osobom podoba się ten post
Heh,hej,a nawet już chyba można zawołać Ho ho ho . Witam po przerwie. Jestem od wtorku w domku,wróciłam od córki późnym wieczorem w poniedziałek . Qrcze,tydzień zleciał nie wiadomo kiedy. Nie gnuśnieje ale ...próżniaczę się ,a właściwie nie,bo bezczynnie nie siedzę . Oddaję się przyjemnościom. Dekoruję mieszkanie,spotykam się z przyjaciółkami,spaceruję,w kuchni przygotowuję smakołyki na które zapraszam przyjaciółki,robimy krótkie wypady do lasu,zapraszam przyjaciółki na śniadania albo ja jestem zapraszana,takie nieśpieszne ,przy pogaduchach. Celebruję spokojne wieczory przy zapalonych wielu lampkach,lampeczkach,świecach,z dobrą książką lub filmem. Qrcze,aż sama sobie zazdroszczę,że dobrze mi tak . Lubię swoje życie emerytki,spokojne ale aktywne . W piątek spontanicznie spotkałyśmy się z okazji Mikołajek,w najbliższą sobotę u mnie adwentowe spotkanie z pieczeniem ciasteczek,przy świątecznej muzyce i grzanym winie czy co tam kto będzie sobie chciał .Już się cieszę. Będzie nas 7,każda upiecze swoje ciasteczka. Oj,będzie się działo ! A już 18 lecę do Norwegii,wrócę 3 stycznia i 7 stycznia powrót do Bergisch Gladbach. Dlatego teraz jestem taka "zachłanna na siebie " i dla siebie.Ładuję akumulatory na zapas.
Dzisiaj dzień był pochmurny,słonko nie wyjrzało nawet na chwilkę,ale było ciepło i zachciało się nam,mnie i przyjaciółce,pospacerować nad jeziorem czy wzdłuż jeziora. Pojechałyśmy do Gizycka. Poszłyśmy nad J.Niegocin i..."na całych jeziorach my ". Cisza,pustka,spokój ,spacerowiczów można policzyć na palcach jednej ręki. Zrobiłyśmy sobie bardzo długi spacer ,później wpadłyśmy na małe co nieco w fajnym,klimatycznym miejscu Prosto z młynka ,i dotlenione wróciłyśmy do domu .
Życzę wszystkim spokojnego ,przyjemnego jeszcze wieczoru
08 grudnia 2024 21:55 / 5 osobom podoba się ten post
Takie migawki z dzisiejszego wypadu nad Niegocin
08 grudnia 2024 22:14 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie jestem ostatnio rozmowna, nie będzie sentencji ani filozofowania :-)

Nie wiem czy miałam okazję "poznać" na Forum, Twoją chorą przyjaciółkę,ale bardzo jest mi przykro . Pozdrawiam Ją bardzo serdecznie i ślę do Niej same dobre myśli i dobrą energię. Trzymajcie się obie 
Tak,jak już Mleczko napisała, mieć tak oddaną przyjaciółkę to wielkie szczęście i prawdziwy skarb. Dlatego ważne jest,aby dbać o nasze przyjaźnie i je pielęgnować. Pamiętam o tym każdego dnia, wtedy kiedy mnie czy moim przyjaciółkom jest dobrze,ale też wtedy,kiedy wiedzie się nam nie najlepiej. Czasem wystarczy że jest przy nas ktoś,z kim dobrze nam się milczy.
 To,że Ty teraz jesteś przy swojej przyjaciółce jesteś z Nią i dla Niej,to najpiękniejsze świadectwo prawdziwej przyjaźni 
09 grudnia 2024 00:02 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jestem pełna podziwu dla Ciebie :serce:

Mieć takiego przyjaciela to szczęście i to wielkie . Trzymaj się Tina zdrowo i niech Ci szczęście sprzyja .:aniolki::aniolki:

Nie bądż taka skromna :) A ja inaczej postąpic nie mogłam i nie chciałam, tym bardziej, że miałam możliwość. I tak nie będę mogła zostac tyle ile by należało, ale córka naszej przyjaciółki, juz bez stresu może ją sama odwiedzać w szpitalu. Przemogła się, wyciszyła. Ja porozmawiam z lekarzem i co będzie niejasne- wytłumaczę.
Wczoraj lekarz nam pomyślne wieści, choć stan jest nadal poważny . 
09 grudnia 2024 00:05 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie wiem czy miałam okazję "poznać" na Forum, Twoją chorą przyjaciółkę,ale bardzo jest mi przykro :-(. Pozdrawiam Ją bardzo serdecznie i ślę do Niej same dobre myśli i dobrą energię. Trzymajcie się obie :aniolki:
Tak,jak już Mleczko napisała, mieć tak oddaną przyjaciółkę to wielkie szczęście i prawdziwy skarb. Dlatego ważne jest,aby dbać o nasze przyjaźnie i je pielęgnować. Pamiętam o tym każdego dnia, wtedy kiedy mnie czy moim przyjaciółkom jest dobrze,ale też wtedy,kiedy wiedzie się nam nie najlepiej. Czasem wystarczy że jest przy nas ktoś,z kim dobrze nam się milczy.
 To,że Ty teraz jesteś przy swojej przyjaciółce jesteś z Nią i dla Niej,to najpiękniejsze świadectwo prawdziwej przyjaźni :przytula:

Być przyjaciółką tylko wtedy gdy jest dobrze, to już nie przyjażn, a interes , powierzchowna znajomosć czyms tam podszyta .
Nie znasz jej, ale przekażę życzenia powrotu do zdrowia, mimo, że znów jest w śpiączce. Ludzie i w takim stanie rejestrują bodzce z zewnatrz, Jutro będę w klinice, 
09 grudnia 2024 05:50 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo, nowy tydzień czas zacząć. Spało mi się tak sobie. Oczywiście kawę już sparzyłam   Żadnych specjalnych planów na dziś nie mam.Może polatam trochę na mopie, pomyślę.
09 grudnia 2024 06:13 / 6 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Zaczynamy nowy tydzień
Miłego dnia wszystkim
09 grudnia 2024 08:08 / 6 osobom podoba się ten post
Muszę się wyprostować :) Oczywiście dziś jedziemy do kliniki. Zawiesiłam się jak ChatGPT, ale nie tracę wiary w człowieczeństwo 
Miłej pracy i spokojnego dnia :)