Zakupy

06 czerwca 2014 10:32 / 1 osobie podoba się ten post
Joannah

Ja obecnie poluje na jakas ładną sukienkę w kolorze "jabłuszkowym", taim bliżej nieokreślonym, piekny, wymyśoonym sobie przeze mnie zielonym. Juz widzę, jak ją znajdę.. :P

Znajdziesz.....znajdziesz .....troche pochodzic po sklepach i sie znajdzie ja wczoraj bylam i kupilam dwie sukienki tak mi sie spodobaly, ze cena nie miala nawet znaczenia hehehe:) co do rozmiarow tutaj to koszmar jakis - tak spotykam ze rozmiar 36 jest na mnie za duzy, ale sukienka ma rozmiar 40, a druga 38...no tragedia poprostu w sumie nikt nie bedzie patrzyl na metke bo je odetne :)
06 czerwca 2014 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Benita, wichura-zamierzałam kupić w DE pilnik Schola, ale jak zobaczyłam cenę 60 euro, to szok (cena marzec 2014 )

W Rossmanie widziałam ostatnio po 39,99 Euro w promocji. Ja kupiłam w Polsce przed BN - 144zł w promocji. Potem był troszkę ponad 160 zł, więc wszystko jedno, czy w de, czy w pl - jedna cena. Jak pierwszy raz zobaczyłam, to stwierdziłam, że nie ma głupich - za drogo. Potem skruszałam, kupiłam i jak dla mnie - wart jest każdrgo wydanego grosza.  Acha, sam pilnik można dokupić - 60 zł ((może to za dwie sztuki??). Jeden pewnie starczy na rok - jest napisane,  ze na kilkanaście "sesji".
06 czerwca 2014 13:34 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

W Rossmanie widziałam ostatnio po 39,99 Euro w promocji. Ja kupiłam w Polsce przed BN - 144zł w promocji. Potem był troszkę ponad 160 zł, więc wszystko jedno, czy w de, czy w pl - jedna cena. Jak pierwszy raz zobaczyłam, to stwierdziłam, że nie ma głupich - za drogo. Potem skruszałam, kupiłam i jak dla mnie - wart jest każdrgo wydanego grosza.  Acha, sam pilnik można dokupić - 60 zł ((może to za dwie sztuki??). Jeden pewnie starczy na rok - jest napisane,  ze na kilkanaście "sesji".

Ech, chyba pokuszę się i kupię
06 czerwca 2014 13:35
No i ja,bo tak dziewczyny zachwalają. Był tu gdzie jestem w promocji,ale nawet nie spojrzałam....ech,mądry Polak...
06 czerwca 2014 15:45
85marzena

tez sie nad nim zastanawialam, ale ja widzialam promocje 30e, z zwykle kosztuje 40e w rossmanie :)
to nie wiem gdzie Ty tak cene widzialas, a ten drugi co wspomnialyscie jest tez w promocji po 12e, dzis pojde to zobacze i napewno ktorys kupie 
tylko ktory ??? 

Oto jest pytanie:)
Też je sobie zadawałam i zdecydowałam się na tańszy. Na razie 2 razy użyłam i piłuje. Moje stopy są w dobrym stanie i ten pilnik jako bajer potraktowałam, ale widzę, że będzie spełniał swoje zadanie. 

P.S.
Kupiłam dla siostry drugą sztukę z Fusswohl. W DMie był wystawiony pilnik z Scholla i na pewno ma bardziej gruboziarnistą tarkę, więc może trochę lepiej działać. Balea ma też swój pilnik, kosztuje 20 euro, ale jakoś szału nie robi.
06 czerwca 2014 20:28
A czytaliście , że ponoć po przebadaniu wielu kremów przeciwzmarszczkowych testy wygrał tani krem z lidla?
06 czerwca 2014 20:44
wichurra

Oto jest pytanie:)
Też je sobie zadawałam i zdecydowałam się na tańszy. Na razie 2 razy użyłam i piłuje. Moje stopy są w dobrym stanie i ten pilnik jako bajer potraktowałam, ale widzę, że będzie spełniał swoje zadanie. 

P.S.
Kupiłam dla siostry drugą sztukę z Fusswohl. W DMie był wystawiony pilnik z Scholla i na pewno ma bardziej gruboziarnistą tarkę, więc może trochę lepiej działać. Balea ma też swój pilnik, kosztuje 20 euro, ale jakoś szału nie robi.

Wichurka,
a spojrzałaś moze, czy do tego Fuuswohla można dokupywać tarki na wymianę?

Mam wielki kłopot z piętami i też chyba sobie kupię.
06 czerwca 2014 20:55
Sówka

A czytaliście , że ponoć po przebadaniu wielu kremów przeciwzmarszczkowych testy wygrał tani krem z lidla?

Jak ten krem sie nazywa
06 czerwca 2014 20:56
brydzia

Jak ten krem sie nazywa

06 czerwca 2014 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Tutaj masz. Kosztuje 9 zł

http://www.zeberka.pl/art/krem-z-lidla-za-9-zl-najlepszym-kosmetykiem-na-zmarszczki-30197

Dzięki Ci Sówko kupie i wypróbuje i opisze
06 czerwca 2014 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Wichurka,
a spojrzałaś moze, czy do tego Fuuswohla można dokupywać tarki na wymianę?

Mam wielki kłopot z piętami i też chyba sobie kupię.

Można - kosztują coś 6-7 euro.
06 czerwca 2014 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
Podeszłabym do tych rewelacji o kremie z Lidla bardzo ostrożnie.

Po pierwsze - testowano tylko 14 kremów - nie wiemy jakich. Zostały tylko podane pierwsze dwa miejsca.
Po drugie - kremy testowano tylko przez miesiąc. Nikt mi nie powie, że przez miesiąc można jakieś sukcesy w walce ze zmarszczkami odnieść. Chyba, że są to zmarszczki wywołane odwodnieniem skóry. Ale wtedy nie trzeba kremu przeciwzmarszczkowego, żeby skórę dobrze nawilżyć. A w ogóle to raczej żadnym kremem zmarszczek się nie zlikwiduje. Kremy przeciwzmarszczkowe, jak sama nazwa sugeruje, są przeciw zmarszczkom. Czyli można nimi opóźnić ich powstanie, ale nie zlikwidować istniejące już.  

Koenzym q10 nie jest też jakąś rewelacyjną substancją przeciwzmarszczkową - lepsze działanie ma retinol.      P.S. Znalazłam listę pozostałych kremów, które poddane były testowi.  

1. CIEN (LIDL) - Crema de Día Q10 Antiarrugas
2. NIVEA - Q10 Plus Anti-Arrugas
3. GARNIER - UltraLift Anti-arrugas Anti-Manchas
4. DELIPLUS (MERCADONA) - Luxe Caviar Reaffirmant
5. L'OREAL - Revitalift Anti-Arrugas + Firmeza6. POND'S - Regener-Activ Antiarrugas + Firmeza
7. OLAY - Anti-Edad Firmeza y Efecto Lifting
8. DIADERMINE - LIFT + HYDRATANTE Antiarrugas Ultra-Lifting
9. VICHY - LIFTACTIV Anti-Arrugas y firmeza Global
10. EUCERIN - Hyaluron-Filler Anti-Edad
11. ROC - RETIN-OX CORREXION Antiarrugas Hidratante
12. CLINIQUE - Youth Surge Age Decelerating Moisturizer
13. CLARINS - Multi-Regenerante Jour
14. LANCÔME - Rénergie Multi-Lift SPF 15
07 czerwca 2014 19:25 / 2 osobom podoba się ten post
Recenzja pilnika Scholla

09 czerwca 2014 15:49
dorothea41

W TAKKO jest teraz " zielono" az oczy bola ;-) moze cos wybierzesz :-)))

Oooo dzięki, nie wiedzialam, moze sie tam przejde :)
09 czerwca 2014 15:53 / 2 osobom podoba się ten post
Ja nie wierze w działanie żadnych kremów przeciwzmarszczkowych - dokladniej w ich działanie zwalczajace zmarszczki. Że je spowolnia, zahamuja ok, ale ja widze reklame, gdzie mowia "redukcja zmarszczek o 40%" to pekam ze smiechu.