Zakupy

15 maja 2014 18:25
Dobrze, że zagadałaś, bo ja nawet nie wiedziałam o ich istnieniu :D
15 maja 2014 18:30
emi

Dobrze, że zagadałaś, bo ja nawet nie wiedziałam o ich istnieniu :D

To zupełnie tak, jak i ja...A teraz sobie ich poszukam, zakupię i wypróbuję
15 maja 2014 18:36
doda1961

Dziękuję za informacje. Wprawdzie dość droga ta nawigacja, ale rzeczywiscie ma  zalety, jak chocby te darmowe mapy. Dziękuję jeszcze raz, nie miałam pojęcia jak ugryźć ten temat.

Możesz też tańsze znaleźć - widziałam, że są takie po 300zł, ale chyba nie mają tych darmowych aktualizacji. Ale może coś się zmieniło i już mają:) Rok temu kupowałam, a to dużo czasu. Ja też chciałam funkcję TMC ( Odbiornik Traffic Message Channel (TMC) otrzymuje informacje o robotach drogowych, wypadkach i korkach. Jeśli na Twojej trasie znajduje się jakaś przeszkoda, twój Mio wytyczy nową drogę), informowanie o fotoradarach i kilka opcji wyboru trasy. No i za te bajery już się płaci. 
15 maja 2014 18:38
takaja

Tak te z Lenora są suche  a te drugie polecam 100% zadowolenia :) jeszcze uzywam chusteczek w razie farbowania wrzucam 1-2 do pralki i mam pewność że bluzka nie złapie koloru np z innej bluzki :)

Te do farbowania też sobie muszę kupić. Czasami leżą mi w pralce jakieś dwie bluzki - różowa i niebieska na przykład i nie mam ich z czym wyprać, bo bję się że farbę puszczą:) A to tak można naprawdę polegać na tych chusteczkach? Tzn. no nie będę prała różowej bluzki z białym praniem, to wiadomo. 
15 maja 2014 18:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ja np piore jensy z innymi podkoszulkami i nic nie farbuje a chusteczka granatowa gdy nie jestem pewna niektórych rzeczy porostu wrzucam profilaktycznie :) w Dm sa tez ściereczki 1 chyba starczy na 10-15 razy nie pamietam na ile kupowalam koeżance zadowolona bardzo :)
21 maja 2014 15:35 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Top z dużym dekoltem oczywiście odwróci uwagę od "wiszących" pośladków w tych portkach :-))

hehe a jak! Oczywiście jesli ma sie co pokazac :D
21 maja 2014 15:57 / 1 osobie podoba się ten post
Misiaka

hehe a jak! Oczywiście jesli ma sie co pokazac :D

Każda ma co pokazać, ale nie każda o tym wie;-))
23 maja 2014 20:55
Dzisiaj kupiłam sobie trochę jedzenia bio:)
Przeczytałam ostatnio książkę "Zamień chemię na jedzenie" i postanowiłam bardziej zdrowo się odżywiać. W książce tej przede wszystkim przestrzega się przed pszenicą, cukrem, mlekiem w proszku no i wiadomo też przed konserwantami, barwnikami itd. W ogóle bardzo ciekawa książka - polecam. Kupiłam więc makaron z pełnoziarnistej mąki orkiszowej, orkiszowe płatki śniadaniowe, sojowe płatki śniadaniowe, syrop z agawy i falafele. Zobaczymy. Aż takie drogie to nie było, a u nas chyba ciężko takie produkty znaleźć, a już żeby bio były to w ogóle. Przynajmniej w moim mieście.

Oprócz tego kupiłam trochę ściereczek do mycia naczyń i podłóg - u nas niby też takie są, ale są gorsze jakościowo. Później trochę worków na śmieci, folię aluminiową, torebki do mrożenia, karteczki do opisywania tych mrożonek, folię aluminiową i bio wafle kukurydziane. Takich wafli to jeszcze nigdy nie jadłam - są w formie takie jak ryżowe, tyle że bardziej żółte no i są pyszne i nawet tanie - 0.75.
23 maja 2014 21:05
A gdzie te karteczki do opisywania mrożonek są? Ile ja się jeszcze dowiem na tym forum:)
23 maja 2014 21:13 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

A gdzie te karteczki do opisywania mrożonek są? Ile ja się jeszcze dowiem na tym forum:)

Ja kupuję w Aldiku świetne grube woreczki 1l i 3l  do mrożonek z plastykowymi suwakami,
można je wielokrotnie otwierać i zamykać.
Mają też matowe białe pola do opisywania.
Są super.
23 maja 2014 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Ja kupuję w Aldiku świetne grube woreczki 1l i 3l  do mrożonek z plastykowymi suwakami,
można je wielokrotnie otwierać i zamykać.
Mają też matowe białe pola do opisywania.
Są super.

Też je kupuję tutaj i chyba do domu sie zopatrzę, natomiast tych karteczek o których Wichurra pisała nie widziałam, mniej miejsca karteczki zajmą niż woreczki:)
23 maja 2014 22:00
Kupiłam sobie wczoraj w Edeka twarożek Philadelfia.W tym tyg.jest w promocji.Własnie pochłonełam połowę o smaku łososia i koperku.Pyycha!Jutro pobiegnę jeszcze raz bo date ma do 15.06 a moi domownicy też go lubią
23 maja 2014 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

A są w DM-ie, ale tam nie polecam, bo jest 60 sztuk za coś ponad 1 euro. Kupiłam w Rossmannie 200 sztuk za 1,49. Mam zamiar je też na słoiczki z przyprawami ponaklejać.
23 maja 2014 22:17 / 2 osobom podoba się ten post
To, co ja kupię sobie w Edece to wkłady do zamrażalnika. Po 0,99 są - pakowane po 2 sztuki. Takie wiecie - co się je zamraża, a później do torby, czy pojemnika specjalnego wkłada i tak można transportować jedzenie wymagające schłodzenia. I nakupię ryb w dzień odjazdu. Ostatnio mojej familii matiasy przywiozłam - ale się zajadali:)
23 maja 2014 22:31
A te rybki to gdzie kupujesz? Mnie tutaj kupuje syn Pdp,mrożonei niezbyt smaczne.Najbardziej mi smakują te które babcia zamawia z Bofrost-u