Powitajki przy kawie 75

06 lipca 2023 09:40 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Maluda,bezpiecznego powrotu do domu i zdrowia życzę:aniolki:. Szkoda,że kolejny raz nie poszło tak,jak planowałaś. Pamiętasz może,ze też miałam problem z rwą,wiem,jak to jest. Jakntrafisz na neurologa który skieruje Ciebie na rezonans,to przynajmniej będziesz się mogła spodziewać rzetelnej diagnozy. Neurolodzy ,w większości,uważają,że i lekarze rodzinni,i sami pacjenci,za często składają zrzucają swoje bóle na karb rwy. Czasami bardziej ortopeda jest potrzebny. Rezonansu nie miałam,bo po przebadaniu,długim i różnorodnym(oględziny sylwetki,ćwiczenia,ostukiwania,naciskania,szczegółowy wywiad),pan doktorvstwierdził,że on nie ma tu nic do roboty,bo neurologicznie jest ze mną wszystko w najlepszym porządku. A na "rwę", najlepszy aktywny tryb życia,gimnastyka i jak najwięcej spacerów,wędrówki,kijki,pływanie. No i masaże z których korzystam namiętnie. Nie tylko dla beauty ale też dla zdrowotności:-). Zastosowałam się do jego rad,bo w czasie mojego przedostatniego turnusu na wyjeździe,zapuściłem się trochę. Było leniwie,siedząco-leżąco ?. Wróciłam do wcześniejszych dobrych nawyków ,codziennie kilka kilometrów "z buta",gimnastyka w towarzystwie różnych youtuberek i youtuberów ,no i polegiwanie,ale na akumacie. Nie zapomniałam jeszcze jak bolało,ale nawrotów nie ma i czuję się świetnie. A delikatne,rozciągające ćwiczenia,można próbować nawet wtedy,kiedy boli. Tak więc właściwe odżywianie i ruch,to najlepsze lekarstwo na wszelkie boleści.
Spróbuj,namawiam gorąco?‍♀️?‍♀️

Potwierdzam. ? ja teraz chodzę tutaj do nas w Nałęczowie na masaże. Pokazała mi też ćwiczenia miękkie musze powinnam wykonywać codziennie. Kupiłam sobie też buty do marszów i a miarę czasu w domu ide przed siebie codziennie. Nawet po szosie się przejdę w te i dpowtpo 2 km. Zawsze to jakiś ruch. 
Ps. Akumata zamówiona i będę leżeć i zabierac ja ze sobą. 
06 lipca 2023 09:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo słońce wróciło
Ja też odpoczywam po wizycie syna Margaretki z rodziną . Bloga cisza . Zmywarka nuecszumu trzy razy o pralce nie wspomnę . Obiad na dwie osoby to luksus . Nie narzekam . Miło było . Prawie . Margaret w mały wnuczek przeszkadza .
Przy to ale często nawet nie wie czyje to l dziecko.
Gusiu dobre rzeczy szkoda wrzucać do kontenera. One rzadki trafiają do potrzebujących . Ja w Bydgoszczy mam scleo socjalny Sue Ryder. 
Dochód przeznaczony jest właśnie na hospicjum.
Maluda zdrowiej i szerokości. 
Krustenus szerokości
06 lipca 2023 09:51 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Potwierdzam. ? ja teraz chodzę tutaj do nas w Nałęczowie na masaże. Pokazała mi też ćwiczenia miękkie musze powinnam wykonywać codziennie. Kupiłam sobie też buty do marszów i a miarę czasu w domu ide przed siebie codziennie. Nawet po szosie się przejdę w te i dpowtpo 2 km. Zawsze to jakiś ruch. 
Ps. Akumata zamówiona i będę leżeć i zabierac ja ze sobą. 

Super,tak trzymaj?. I nie ma,że później,bo później to przecież już za chwilę. Jak się wskoczy w rytm,to wkurza jeśli nie możemy wyrobić "swoich kilometrów", bo zaczyna nam tego po prostu brakować. A odpowiednie obuwie to podstawa,warto w nie zainwestować.
06 lipca 2023 10:12 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam Was czwartkowo a jednocześnie mówię -do widzenia.Zjeżdżam dziś do domu,nie dam dłużej rady bez lekarza z tą rwą kulszową.I tak czeka mnie kolejna wycieczka.Wam wszystkim życzę spokojnych, szybko mijajacych dni.

Spróbuj akupunktury, mojemu kuzynowi tylko to pomogło. 
Spokojnej i bezpiecznej podróży Ci życzę ??
06 lipca 2023 10:17 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Kolejny wakacyjny dzień 
Dobrze, że wczoraj popołudniu była burza, ale taka konkretna, to dzisiaj powietrze znośne. Józka na spacer dało się wyciągnąć po śniadaniu. 
Zaraz za obiad się zabieram i, dzisiaj w planie polędwica wieprzowa i jeszcze nie wiem co do tego wyczaruję i w jakiej postaci ją przyrządzę.
Miłego i spokojnego dnia dla wszystkich ?
06 lipca 2023 12:17 / 6 osobom podoba się ten post
No i jest efekt 
Dostałam umowę, bogatszą o kilka paragrafów, szczególnie jeden mnie cieszy cytuję 
Zleceniobiorca zobowiązany jest do przekazania podczas dnia wymiany obowiązków nowej zmienniczce /zmiennikowi, a także (w mojej ocenie szczególnie) pozostawienia w należytej czystości /porządku miejsca świadczenia usług.
No wreszcie 
Firma się chyba przestraszyła, że będzie musiała mi kolejnym razem zapłacić za sprzątanie po brudasach, obibokach itp, którzy zostawiają po sobie bród, smród i ubóstwo ?
Jeszcze powinien być podpunkt, że zmienniczce zostawia się zaopatrzenie w żywność oraz środki czystości chociaż w takim zakresie jak zastaliśmy na miejscu. 
Zero tolerancji dla leni i kombinatorów. 

06 lipca 2023 13:02 / 6 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo wszystkim miłego popołudnia życząc 
06 lipca 2023 19:18 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wieczór, obrobiłam się już  
Maluda , tak to już jest, że jak trza iść na warsztat to trza-o zdrowie trzeba dbać. Tego się nie przeskoczy. Wykurujesz się, odpoczniesz i rzucisz w wir pracy znów :)
Gusiu i ja nie należę do osób lubiących składować ubrania. Robię przegląd regularnie i tego czego nie noszę a jest jeszcze w dobrym stanie przekazuję dalej. Mam jednak dwie rzeczy, które dostałam, a które są tak świetnie uszyte , że czas im nie szkodzi. Pod względem modowym bardzo klasyczne i dlatego uniwersalne. Pierwszy to płaszcz od mojej cioci-świetnie skrojony, linia princessa z futrzanym kołnierzem. Fajny pasek z szeroką klamrą podkreśla talię. Typowo wizytowy i do szpilek. No i suknia ślubna mojej mamy , którą i ja miałam na sobie. Cudna koronka na szyfonie ozdobiona haftem richelieu. Za to krój prosty, sukieneczka przed kolano. Córki nie mam-może wnuczce się przyda kiedyś w przyszłości :) Posiadacie takie modowe pamiątki? To piszcie :)
W pracy dziś był jeden ze spokojniejszych dni. W domu też ok. Wczoraj zamarynowany schab już się piecze. Mój dopilnuje, a ja biorę futrzaka i wybywam na uczęszczaną promenadę  dla spacerujących z psami :)
Miłego wieczoru wam życzę. 
06 lipca 2023 19:31 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry/wieczór .Po pierepalkach  cała i zdrowa melduje się w piękny dzień .
Kupiłam dzisiaj strelicje, już siedzi w donicy.W piwnicy znalazłam po dłuższym przestawianiu klamotow  coś na wzór amfory .Myślę, że pasuje a nawet  jestem tego pewna .
Spokojnego, cichego wieczoru życzę 
06 lipca 2023 19:39 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam Was czwartkowo a jednocześnie mówię -do widzenia.Zjeżdżam dziś do domu,nie dam dłużej rady bez lekarza z tą rwą kulszową.I tak czeka mnie kolejna wycieczka.Wam wszystkim życzę spokojnych, szybko mijajacych dni.

Nie wiem czy to chorobe  można wyleczyć, czy tylko zaleczyć ? Życzę Ci zdrowia i uporania się z wszystkimi przeciwnościami . Trzym się Kruszynko  
06 lipca 2023 20:41 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie wiem czy to chorobe  można wyleczyć, czy tylko zaleczyć ? Życzę Ci zdrowia i uporania się z wszystkimi przeciwnościami . Trzym się Kruszynko  

Raczej zaleczyć . Moja koleżanka,rodzinna lekarka,boryka się z rwą od lat. Co jakiś czas powraca i daje jej w kość . Powiedziała,że całkowicie wyleczyć  się tego nie da
06 lipca 2023 21:07
To zależy co jest. Każdy przypadek jest indywidualny a i z diagnostyką bywa róznie. Jesli można jakoś funkcjonować, to raczej się nie wysilają i nikt tragedii z tego nie robi. Bo wiek, zużycie materiału , że się tak kolokwialnie :) wyrażę .
Mnie całe szczeście nie nawróciła a to już lat 20 jak się na dyżurże nadweręzyłam. 
06 lipca 2023 21:27 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Raczej zaleczyć :-(. Moja koleżanka,rodzinna lekarka,boryka się z rwą od lat. Co jakiś czas powraca i daje jej w kość . Powiedziała,że całkowicie wyleczyć  się tego nie da:-(

Dzięki Najwyższemu akurat jestem wolna od tej  rwy  choć nazwa nawet sobie .Od podrywania  może być 
Mnie " stalowego człowieka " też dopadło coś czego nawet lekarze na SORze nie rozpoznali i po kroplówce i szprycy  w d.... pogonili do domu .
Człowiek nie zna ani dnia ,  ani godziny .
06 lipca 2023 21:38 / 4 osobom podoba się ten post
Możecie wierzyć czy nie, ale te zabiegi rozmaite w sanatorium sprawiły, że krótkotrwały ból czuję sporadycznie. Niemniej to nie przejdzie tak samo od siebie. 
06 lipca 2023 21:49 / 3 osobom podoba się ten post
Wierzę Ci Luke . Jak najbardziej. Mnie rwa po dwóch dniach szczęścliwie opuściła. Nie musiałam nikiomu głowy zawracać, ale wtedy byłam sporo młodsza, zresztą na dyskopatię np. nie cierpię do tej pory. A znów moja koleżanka, mlodsza o 2 lata  ode mnie-ma kręgosłup w kiepskim stanie. Była na kuracjach w sanatorium. Pomagało ale wraca niestety.