Powitajki przy kawie 75

30 września 2023 11:49 / 4 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam z Raciborza
Podróż 11,5 godziny, ale już w domku. Jutro dzień z Tomkiem, chcemy jechać do stadniny żubrów w Pszczynie.
Później inne plany i terminy, między innymi lekarskie.
20go października powrót wieczorem do Monachium.
Pozdrawiam 
30 września 2023 13:13 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Maluda,dojedź przyjemnie i bezpiecznie do domu,załatw szybko swoje sprawy i odpocznij:aniolki:

Dziękuję bardzo Gusiu 
30 września 2023 19:54 / 2 osobom podoba się ten post
Cześć. Witam serdecznie. Jest tutaj ktoś ?
01 października 2023 06:57 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie.W domu byłam o 20.30,prawie  15 godzin w busie.Grunt,że już w domku.W dodatku dowiedziałam się, że Córka dostała stypendium naukowe za dobrą średnią i ma już do końca studia za darmo.Ale jestem dumna♥️?? Teraz jeszcze trochę poleżę, bo w głowie mam wróbelki,a potem na cmentarz porozmawiać z Piotrusiem.Od jutra już intensywnie,bo czeka mnie wiele spraw.No,to narka Opiekunkowo ?
01 października 2023 09:04 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie.  Za oknem słoneczko ☀️ próbuje się przedzierac . Ma być około 22 stopni.  Moje kochanie ❤️ już rosołek gotuje bo on jest w tym mistrzem.  Ja makaron zagniotlam bo zawsze staram się robić swój do rosołu. 
Później koło 14 przyjdą znajomi 4 osoby i będzie ognisko. Ziemniaki i kiełbaska z ogniska. Mam swoje pomidory to z cebulką skroję. 
Od jutra znowu ekipa wkracza na budowę. Teraz najbardziej głośna praca bo ubijają ziemię w fundamentach a że duży spadek terenu to i fundamenty wysokie. 
Wszystkim życzę spokojnej leniwej niedzieli. 
01 października 2023 09:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też piękna, słoneczna niedziela, przedostatnia w pracy. Zaraz po obiedzie mam w planie  dziś wybieram się do miasta, w którym latem zeszłego roku pracowałam, co prawda krótko, ale miasteczko chętnie odwiedzę. Życzę wszystkim spokojnej niedzieli 
01 października 2023 13:27 / 3 osobom podoba się ten post
Opiekunka1

Cześć. Witam serdecznie. Jest tutaj ktoś ?

Cześć,wczoraj nie było nikogo,dzisiaj są,a Ciebie nie ma
01 października 2023 13:48 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,za mną ciężka noc z piątku na sobotę i sobota też trochę męcząca. W piątkową noc seniorka upadła w łazience,rozbiła głowę,a że nie mogłam zatamować krwawienia,to zadzwoniłam po karetkę. Zabrali ją do szpitala,ja pojechałam z nimi.Pierwszy i,mam nadzieję,ostatni raz jechałam ambulansem. Zeszło do 5:30,zanim podopieczną opatrzyli,zaszyli (2szwy) i mogła iść na oddział. Zawiozłam ją ale nie mogłam zostać,bo wszyscy jeszcze spali. Niestety,nie było wolnych jednoosobowych pokoi ( obejmuje taki jej ubezpieczenie),trafiła do sali 3osobowej. Wróciłam do domu,wstawiłam pranie,sprzątnęłam ślady wypadku i o siódmej zasnęłam na 3 godziny. Sobotę od południa do 17tej spędziłam w szpitalu z seniorką. Poszłyśmy do kawiarenki i na długi spacer po pobliskim parku.Pedepcia na wózku oczywiście. Musiała zostać na 24 godz na obserwacji. Nic się złego nie działo,żadnego wstrząsu,wyniki dobre,dzisiaj o 11tej odebrałam już ją ze szpitala. Przez kilka dni będzie uziemiona w domu,żadnych wyjść do kawiarni nie planuję,z czego oczywiście seniorka zadowolona nie jest. No i siedzimy sobie w domku. Tzn Ona przed telewizorem,a ja na tarasie bo pogoda piękna. Dla Pdp jednak za gorąco ,nawet w cieniu nie chce siedzieć .
Dołączyłam wirtualnie do Marszu 1000000 serc i "maszeruję" wraz z innymi. 
Luke i Maludzie życzę super urlopu a nam wszystkim przyjemnej,spokojnej niedzieli
01 października 2023 15:58 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,za mną ciężka noc z piątku na sobotę i sobota też trochę męcząca. W piątkową noc seniorka upadła w łazience,rozbiła głowę,a że nie mogłam zatamować krwawienia,to zadzwoniłam po karetkę. Zabrali ją do szpitala,ja pojechałam z nimi.Pierwszy i,mam nadzieję,ostatni raz jechałam ambulansem. Zeszło do 5:30,zanim podopieczną opatrzyli,zaszyli (2szwy) i mogła iść na oddział. Zawiozłam ją ale nie mogłam zostać,bo wszyscy jeszcze spali. Niestety,nie było wolnych jednoosobowych pokoi ( obejmuje taki jej ubezpieczenie),trafiła do sali 3osobowej. Wróciłam do domu,wstawiłam pranie,sprzątnęłam ślady wypadku i o siódmej zasnęłam na 3 godziny. Sobotę od południa do 17tej spędziłam w szpitalu z seniorką. Poszłyśmy do kawiarenki i na długi spacer po pobliskim parku.Pedepcia na wózku oczywiście. Musiała zostać na 24 godz na obserwacji. Nic się złego nie działo,żadnego wstrząsu,wyniki dobre,dzisiaj o 11tej odebrałam już ją ze szpitala. Przez kilka dni będzie uziemiona w domu,żadnych wyjść do kawiarni nie planuję,z czego oczywiście seniorka zadowolona nie jest:lol1:. No i siedzimy sobie w domku. Tzn Ona przed telewizorem,a ja na tarasie bo pogoda piękna. Dla Pdp jednak za gorąco ,nawet w cieniu nie chce siedzieć :-(.
Dołączyłam wirtualnie do Marszu 1000000 serc i "maszeruję" wraz z innymi. 
Luke i Maludzie życzę super urlopu a nam wszystkim przyjemnej,spokojnej niedzieli:angel3:

Dziękuję bardzo,Gusiu ???☘️
02 października 2023 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę dobrego dnia 
02 października 2023 09:35 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  jutro znów swoetujemy
02 października 2023 11:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,Opiekunkowo. Widzę,że więcej czytających,jak piszących 
Coś kiepsko spałam,chociaż byłam zmęczona długą niedzielą . Nasłuchiwałam,czy nic się nie dzieje,zaglądałam do seniorki,ale spała spokojnie całą noc. Dmucham na zimne,bo stres po jej upadku jeszcze we mnie siedzi. Wczoraj podopieczna zmęczona i słaba była,pewnie szok poszpitalny jeszcze jej nie opuścił. Pierwszy raz zasnęła w fotelu przed telewizorem. Nie wiem,czy wspominałam o tym,że jest to moja pierwsza podopieczna,która w ciągu dnia nie śpi,nawet drzemek sobie nie ucina.
Zaraz muszę listę zakupów zrobić i wybrać się do sklepu. A dalej zobaczymy,co dzień przyniesie.
Przyjemnego poniedziałku życzę 
02 października 2023 17:57 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Witam serdecznie z urlopu 
Mam ofertę dla Pana ?
Nie matrymonialną ?
Jest praca w Szwajcarii od 10 października, przez firmę, może ktoś chętny by się znalazł. 
W razie czego, to proszę o kontakt. 
U mnie po staremu, bez zmian i to mnie cieszy i to bardzo. O nowościach napiszę pod koniec urlopu, bo i takie zaistniał ?
do usłyszenia
03 października 2023 07:38 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie, pozdrawiam urlopujących i pracujących. Miłego dnia.
03 października 2023 08:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w całych Niemczech dziś święto, więc obowiązki ograniczam do minimum  spokojnego dnia życzę