Powitajki przy kawie 75

29 września 2023 05:52 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Ja jeszcze z pozycji leżącej ale zaraz muszę wstać i po pierwsze auta wypriwadzic e inne miejsce . U nas już od wczoraj budowa.. fundamenty wykopane i zalane. Dziś wyjdą " z bloczka" tak więc budowa potem ruszy. Do 10 października dom ma być gotowy . Dziś jeszcze jadę po moje kochanie ❤️ . Musi wybrać jeszcze kolor dachówki. Wczoraj było ich 8 dziś 13 chłopa wchodzi na budowę. Domek nie duży to szybko pójdzie. Ja wszystkiego ciekawa bo nigdy nie widziałam jak się buduje bo ja to pani z bloku. ??? 
Spokojnego piątku dla Was . 
29 września 2023 07:52 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  kolejny weekend, u mnie przedostatni pracujący  życzę wszystkim spokojnego dnia 
29 września 2023 08:49 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Mleczko,ja się nie zwalniam,ja miałam poprostu takie krotkie,trzytygodniowe zlecenie.A do domu zawsze mi śpieszno,czy to po trzech czy też ośmiu tygodniach ????

A gdzie napisałam, że się zwalniasz ? Ja zawsze pisze o sobie i nie wzoruje się na innych . Glosni myślę . Mam do tego prawo, bo nie jedno w opiece przeszłam a jeszcze więcej widziałam  .

Też miałam jakieś swoje wymagania odnośnie stanu podopiecznych jak i warunków w których musialam przebyeac ..Faktem też jest , że stan zastany  często różnił się od przedstawionego ,ryzyko jednak było wliczone w moją decyzję .
Nigdy też nie słyszałam ani nie doświadczyłam przykrości związanej z wyjazdem do domu . 

Wszystkim wyjeżdżającym do domu życzę radości z tego powodu i szczęśliwej podróży .
29 września 2023 08:53 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry -  zacznę jak zwykle od pogody , Wrześniowy cud  

Dzisiaj piątek to dobry dzień podsumowanie tygodnia , . U mnie " in plus '   trochę w pracy, trochę w domu , trochę w lesie "  . Tak jak lubię 
Dobrego dnia wszystkim 
29 września 2023 09:44 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,słońce świeci,ptaki śpiewają,już chłodniej z rana,ale ciągle przyjemnie.
Przegląd wiadomości z kraju i ze świata zaliczony,kawa wypita. Dzisiaj będę próbowała zarejestrować się przez internet na listę wyborców w Consulacie w Kolonii. Można się zgłaszać do 10 października. A Wy,będący w dniu wyborów w Niemczech,jak chcecie głosować?
Po śniadaniu wyjdę trochę połazikować. W sumie do 16tej,po wcześniejszej pomocy seniorce w ubieraniu i makijażu,nie mam co robić. Może inaczej,robota w domu zawsze się znajdzie,ale dzisiaj nie będę jej szukała. Po południu jak zwykle,wyjście z podopieczną do kawiarni,powrót ,obiadokolacja i ona przed tv,a ja albo u siebie też przed telewizorem,albo z książką czy tabletem. Dzisiaj zapędów kulinarnych nie mam,zaraz wyjmę coś z zamrażarki(żadne gotowce,wszystko w domu gotowane). Taki to plan bez planów na piątek mam.
Przyjemnego,spokojnego dnia życzę 
29 września 2023 11:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dzien dobry :) Witam się szybko po wojażach w naszym small-talku :) Zaraz jade w miasto skorzystać z paru usług póki jestem w Polsce .
Maluda, gdzie kupiłaś taki kubek-ten biały do kawy :) Bardzo bym chciała go mieć, ale szukając w google po obrazku wyrzuca mnie na jakieś obszary, gdzie takiego z prostotą i klasą nie zobaczyłam  
Miłego weekendu ,już muszę lecieć :) 
29 września 2023 12:23 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzien dobry :) Witam się szybko po wojażach w naszym small-talku :) Zaraz jade w miasto skorzystać z paru usług póki jestem w Polsce .
Maluda, gdzie kupiłaś taki kubek-ten biały do kawy :) Bardzo bym chciała go mieć, ale szukając w google po obrazku wyrzuca mnie na jakieś obszary, gdzie takiego z prostotą i klasą nie zobaczyłam :-( 
Miłego weekendu ,już muszę lecieć :) 

Tina,ściągłam z neta ?
29 września 2023 17:20 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Tina,ściągłam z neta ?

Toż widzę  Taki żarcik był z mojej strony, ale faktycznie szukałam po sklepach netowych takiego samego i nic. Brylki chyba do wymiany  .Nie to , że sake mnie jeszcze trzyma. Co to to nie 
30 września 2023 03:09 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio w oczekiwaniu na busa.Spałam sobie na dole,bo pokój był już przyszykowany dla zmiany.No i spało mi się dobrze.Referencje głównodowodząca wczoraj mi przywiozła z kilkoma wskazówkami na przyszłość ?.E,tam, nie wyprowadzałam Jej z błedu.No,to ja spadam,urlop zaczynam a Wam szybko mijających dni.
30 września 2023 06:39 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  Sobotę czas zacząć. Moje kochanie ❤️ już w domciu więc przejmuje większość spraw związanych z podwórkiem i budową. 
Maluda szerokiej drogi i spokojnego urlopu a wszystkim spokojnego dnia. 
30 września 2023 07:08 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Sobotę czas zacząć. Moje kochanie ❤️ już w domciu więc przejmuje większość spraw związanych z podwórkiem i budową. 
Maluda szerokiej drogi i spokojnego urlopu a wszystkim spokojnego dnia. :angel1:

Dziękuję bardzo Dusiu 
30 września 2023 07:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnej soboty nam życzę 
30 września 2023 07:18 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek sobotnio w oczekiwaniu na busa.Spałam sobie na dole,bo pokój był już przyszykowany dla zmiany.No i spało mi się dobrze.Referencje głównodowodząca wczoraj mi przywiozła z kilkoma wskazówkami na przyszłość ?.E,tam, nie wyprowadzałam Jej z błedu.No,to ja spadam,urlop zaczynam a Wam szybko mijających dni.

Beatko, szczęśliwej podróży i spokojnego urlopu 
30 września 2023 08:17 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Beatko, szczęśliwej podróży i spokojnego urlopu :aniolki:

Dziękuję bardzo Martuś 
30 września 2023 11:32 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Dziękuję bardzo Martuś :buziaki1:

Maluda,dojedź przyjemnie i bezpiecznie do domu,załatw szybko swoje sprawy i odpocznij