Powitajki przy kawie 75

23 września 2023 05:30 / 4 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio zaraz za Dusią.Po burzliwym dniu nocka minęła spokojnie.Dzisiaj ma wpaść głównodowodząca córka,zobaczymy jak będzie zachowywać się Seniorka.Teraz lecę na kawę,bo jeszcze jedno oko nie całkiem otwarte.Sorki za piatkowy obrazek,ale nie umiem usunąć ?
23 września 2023 07:53 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnej soboty życzę wszystkim 
23 września 2023 11:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo . U mnie też chłodno,ale jeszcze pogodnie. Już byłam w aptece,zmieniłam sobie pościel i zdążyłam do suszarki wrzucić,podoba mi się bardzo więc  znów ja założę na bety. Teraz trochę prac domowych,zrobić seniorce makijaż a później trochę siebie upiększyć ,spakować plecak i w drogę. Po południu jadę do Bonn! Ale się cieszę na spotkanie ze znajomymi,wracam dopiero jutro wieczorem,odwiedzę stare kąty,wypiję kawę przy Bethowenie,może wybierzemy się do Der Spanier albo gdzieś indziej. Dzisiaj nocuję u przyjaciół Polaków,nie widzieliśmy się kilka lat,więc nacieszymy się sobą wzajemnie. A na jutro już się umówiłam z Niemcami . Na pewno będzie to mile spędzony weekend,czego i Wam serdecznie życzę 
24 września 2023 05:35 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie wrzeszcząc przy okazji-ta ostatnia niedziela ?. Wczoraj po poludniu Erika zafundowała mi wypad do miasta na lody i kawę,ale po powrocie znowu zrobiła się smutna i demencyjna.Poszłam do siebie juz ok.19tej.A dzisiaj nie wiem co wymyśli,ale mi to lotto, niedziela jest.Biorę się za kawę a Wy śpijcie dalej ???
24 września 2023 09:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnej, cudownej niedzieli życzę wszystkim 
24 września 2023 09:48 / 3 osobom podoba się ten post
Witam.  Za oknem pochmurno i chłodniej po nocnych opadach..Dziś nie gotuje jadę z koleżanką na obiad do restauracji. Popristu nie chce nam się stać przy garach. Dla mnie póki co jednej nie chce mi się też gotować. Moje kochanie ❤️ będzie dopiero w piątek. 
Spokojnej leniwej niedzieli Wam życzę. 

24 września 2023 11:02 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, życzę cudownego dnia wszystkim 
24 września 2023 12:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  pozdrawiam serdecznie z Duesseldorf u
24 września 2023 12:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  pozdrawiam serdecznie z Duesseldorf u
24 września 2023 13:54 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :-) pozdrawiam serdecznie z Duesseldorf u:szampan:

Witaj dawno Cię tu nie było, długi urlop sobie zrobiłaś pewnie wypoczęłas porządnie i teraz masz chęci i zapał do pracy 
25 września 2023 05:32 / 5 osobom podoba się ten post
Dzieńdoberek w poniedziałek,zimno.Wczoraj znowu Seniorka dała mi w kość.Ale ja już nie biorę tego do siebie,a za kilka dni powrót do domu.Wczoraj dałam głównodowodzącej referencje do napisania.Była trochę zdziwiona,ale wytłumaczyłam jej,że firma tego wymaga.No,to dopijam kawę i wpadnę na Fb.Wszystkim pogodnego poniedziałku życzę ???
25 września 2023 05:49 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  Ja jeszcze poleguje ale zaraz muszę wstać napić się kawki wyszykować i w drogęe. Po 8 godzinie muszę być w Starostwie Powiatowym w Puławach podpisać za moje kochanie ❤️ oświadczenia, które są potrzebne przy budowie domu. Koniecznie trzeba to zrobić dziś i jak najwcześniej żeby szło dalej po urzedzie. Papierologia wszędzie. ?Upoważnienie mam więc mogę wszystko  . Później jakieś zakupy  i powrót do domu. Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia. 
25 września 2023 07:28 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie w nowym tygodniu, życząc spokojnego dnia 
25 września 2023 08:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  w Duesseldorf ie
25 września 2023 11:50 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,zaczynamy nowy tydzień. U mnie przyjemna niespodzianka,wczoraj wróciłam ok 21 z Bonn,cały weekend ze znajomymi,a dzisiaj znów wolne. Córka seniorki jest z nami,więc mogę zostać w domu albo gdzieś wyruszyć. No to się ruszam,dzisiaj kierunek Kolonia a w drodze powrotnej może zahaczę o Bergisch Gladbach. Albo coś jeszcze innego wymyślę,dopiero zbliża się południe,cały dzień przede mną. W Bonn było wspaniale. Już po wyjściu z pociągu ogarnęło mnie lekkie wzruszenie. Tyle wspomnień wiąże się z tym miastem,w którym spędziłam wiele,wiele lat. I tylu znajomych. Naprawdę szczerze cieszyliśmy się ze spotkania . Nie widzieliśmy się cztery lata,a było tak,jak byśmy się widzieli miesiąc temu. Ze wszystkimi znajomymi oczywiście się nie spotkałam,ale z piątką przyjaciół tak. Wczoraj pogoda dopisała więc połowa dnia minęła nam na spacerach nad Renem,w knajpkach i kafejkach z widokiem na Siebengebirge i Ren. Aż chciało mi się śpiewć,"lubię wracać,tam gdzie byłam".
Przyjemnego poniedziałku Wam życzę