Powitajki przy kawie 75

21 września 2023 07:21 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry do 8 mam jeszcze czas dla siebie, później trzeba przygotować śniadanie, po śniadaniu zaplanowałam poprasowac i...byle do przerwy  spokojnego dnia nam życzę 
21 września 2023 09:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dzieńdobry słoneczne ?. Nie śpię już od siódmej,obudziły mnie jakieś odgłosy robót drogowych. Nie chciało mi się z łóżka wygrzebywać,ale zasnąć już też nie mogłam. Doleżałam czytając wiadomości,słuchając ulubionych podcastów. Dzisiaj po śniadaniu pomogę seniorce się wyduszować,umyć włosy,zmienię jej pościel  a później wezmę się za siebie. Wczoraj byłam na manicurach,bez malowania,no nie umiem sama sobie ładnie zrobić paznokci. Dzisiaj sobie pomaluję,albo tylko odżywką pociągnę,niech odpoczną od lakierów. Prasowania mam trochę,mogłam właściwie z rana to załatwić,ale nie chciało mi się. Wczoraj byłyśmy w greckiej na kolacji,smakowicie było ale pomimo wielokrotnego już mycia zębów,dalej czuję smak i zapach czosnku. Za dużo cacyków się najadłam,tak je lubię,podobnie jak ailloli,że nigdy nie mogę się opamiętać.
Na dzisiaj planów specjalnych nie ma. Każdego dnia jakąś szufladę czy szafkę w kuchni sprzątam. A.,jak przyjdzie raz w tygodniu,to nie ma czasu na takie rzeczy,a seniorka już tego od dawna nie robiła. Niby nie muszę,ale robię to dla siebie i z myślą o zmienniczce. Niech widzi,jak otworzy szafkę czy szufladę co ma,a co musi sobie dokupić. Ja zastałam,jak zawsze kiedy jestem pierwszą opiekunką,trochę a nawet więcej niż trochę,produktów nie nadających się do użycia,więc pojemnik na śmieci szybko się zapełnił. Też to na pewno znacie
Przyjemnego,spokojnego czwartku życzę 
21 września 2023 10:28 / 3 osobom podoba się ten post
Ostatni gorący dzień, od jutra spadek temperatury o 10 stopni i przeważnie deszczowo. Tak więc ostatnie dziś  po obiadku. Moja pauza. 
21 września 2023 11:20 / 3 osobom podoba się ten post
To prawda dziś tutaj też słoneczko i pięknie jest. Pewnie seniorkę wyciągnę na spacer. Spakowana jestem w 90 procentach. Wieczorem reszta a jutro tylko pranie rano wstawię. 
21 września 2023 12:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

To prawda dziś tutaj też słoneczko i pięknie jest. Pewnie seniorkę wyciągnę na spacer. Spakowana jestem w 90 procentach. Wieczorem reszta a jutro tylko pranie rano wstawię. 

A u mnie słońce jak ten Józek,co to pojawia się i znika 
Ale ciepło, chociaż o upałach można już chyba zapomnieć. Przeszłam się po rynku,kupiłam wrzośce i drobne chryzantemy,jesień powoli nadchodzi. Później pomyślę gdzie te kwieciste nabytki rozmieszczę. Kawy dobrej z mobilnego stoiska się napiłam,tylko 2,50 a smakowała lepiej niż w kawiarni.
Dwa kilometry już dzisiaj mam za sobą,po południu postaram się do sześciu dobić . To taka moja codzienna norma do wychodzenia  
21 września 2023 15:32 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

A u mnie słońce jak ten Józek,co to pojawia się i znika :-)
Ale ciepło, chociaż o upałach można już chyba zapomnieć. Przeszłam się po rynku,kupiłam wrzośce i drobne chryzantemy,jesień powoli nadchodzi. Później pomyślę gdzie te kwieciste nabytki rozmieszczę. Kawy dobrej z mobilnego stoiska się napiłam,tylko 2,50 a smakowała lepiej niż w kawiarni.
Dwa kilometry już dzisiaj mam za sobą,po południu postaram się do sześciu dobić . To taka moja codzienna norma do wychodzenia  :-)

Ja dziś już 4 km. Może wieczorem uda mi się jeszcze raz rundkę zrobić. Mam nadzieję, że w Polsce pogoda będzie i też będę brać psa i iść . Najpewniej z Raba bo potem może być różnie jak to na urlopie. Póki co kończę sprzątanie, pakowanie . Dokupilam sobie dzis w regionalnym sklepie u producenta sery rozbego smaku. Mi najbardziej smakuje z pieprzem i pomidorami. Pani mi zapakowała hermetycznie na podróż. 
22 września 2023 04:57 / 4 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo i zaczynam ostatni,trzeci tydzień pod tym adresem.Kawa pachnie,radio gra,dobrze jest.Całemu towarzystwu życzę pogodnego dnia,a Dusi dopakowania walizek?☕?
22 września 2023 06:31 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  Za oknem  . Walizki dopakowane. Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 
22 września 2023 07:59 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  dziś piątek, zaczynamy weekend, oby był spokojny i czas w pracy minął nam szybko 
22 września 2023 09:04 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam piątkowo i zaczynam ostatni,trzeci tydzień pod tym adresem.Kawa pachnie,radio gra,dobrze jest.Całemu towarzystwu życzę pogodnego dnia,a Dusi dopakowania walizek?☕?

Szybko zleci,ten ostatni tydzień,a że dobrze jest,to widać po załączonym,radosnym obrazku .
Dzień dobry wszystkim. Pochmurno i chłodno,wczoraj nie wychodziłam swoich kilometrów. Po południu przyszła burza i padało aż do wieczora. W nocy chyba też, bo teraz mokro na tarasie. Siedzę w zadaszonej jego części i kawkę popijam. Ostatnio seniorka ma problem ze snem,mówi że nie śpi prawie całą noc. Nie budzi mnie,nie potrzebuje mojej pomocy,ale jest mi jej żal,bo rano wymęczona. Trzeba o nowych tabletkach na sen pomyśleć,bo te które bierze,chyba nie spełniają swojej roli. Zajrzałam do niej i już nie śpi,ale doleża jeszcze z godzinkę,a może uda jej się zasnąć. Po dwóch nieprzespanych nocach,zmęczona zasypia w kolejną noc i śpi do 11tej. Tak do końca nie bardzo wierzę,że wogóle nie śpi,bo funkcjonuje normalnie i ochoty na wyjścia codzienne nie traci. Ale co ja mogę wiedzieć,jak sama problemów ze spaniem nie mam,może faktycznie tak jest. Wczoraj ,uziemione przez deszcz w domu zostałyśmy. Odwiedziła nas koleżanka seniorki i sobie plotkowały. A ja wyszukuję sobie zajęcia,bo ile można siedzieć z książką czy przed ekranem. A robota,jak się jej poszuka ,to w domu zawsze się znajdzie. Takim sposobem zajęcie na dzisiaj sobie załatwiłam,prasowanie 
Spokojnego,przyjemnego dnia życzę 
22 września 2023 09:06 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Za oknem :pada_deszcz: . Walizki dopakowane. Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 

Dusiu,to jednak udało się i dzisiaj wyjeżdzasz? Przyjemnej podróży i fajnego urlopu życzę 
22 września 2023 09:51 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu,to jednak udało się i dzisiaj wyjeżdzasz? Przyjemnej podróży i fajnego urlopu życzę :aniolki:

Dziękuję. Tak jadę wcześniej. Nie ma co zostawać w polu ognia bo różnie tutaj może być. Ja swoje zrobiłam . Nie moja juz to sprawa. Jadę odpoczac, sprawy załatwić i zaraz znowu wyjazd . 
22 września 2023 10:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziękuję. Tak jadę wcześniej. Nie ma co zostawać w polu ognia bo różnie tutaj może być. Ja swoje zrobiłam . Nie moja juz to sprawa. Jadę odpoczac, sprawy załatwić i zaraz znowu wyjazd . 

I słusznie,nie będziesz musiała uczestniczyć w "wojnie domowej", bo bez płaczu i nerwów na pewno się nie obędzie. A tak w zgodzie i spokoju z seniorką się rozstaniesz. Jeszcze raz przyjemnej podróży Ci życzę 
22 września 2023 10:47 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

I słusznie,nie będziesz musiała uczestniczyć w "wojnie domowej", bo bez płaczu i nerwów na pewno się nie obędzie:oczko:. A tak w zgodzie i spokoju z seniorką się rozstaniesz. Jeszcze raz przyjemnej podróży Ci życzę :aniolki:

23 września 2023 05:12 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Jestem pierwsza ? bo właśnie weszłam do domu. ? . Chłodno na dworzu. Padało do granicy potem już spokojnie . Wyszperałam w zamrażarce mięsko na gulasz więc później będzie gulasz. Ziemniaki mi sąsiad przyniósł , ogórki kiszone są w piwnicy bo tyle narobiłam w lipcu więc teraz jak znalazł. Z głodu nie umrę. ?  Teraz idę spać a Wam życzę spokojnego i pogodnego dnia.