Powitajki przy kawie 74

19 czerwca 2023 07:10 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :-)
Przed nami kolejny upalny dzień.
Uważajcie na siebie. 
Miłego dnia :buziaczki:

Gdzie ten upał.?  Dziś to powiem wczesna jesień. Zimno i 
19 czerwca 2023 11:09 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo 
19 czerwca 2023 11:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo Dusiu w Duesseldorf IE  ten upal
19 czerwca 2023 11:55 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Gdzie ten upał.? :placze1: Dziś to powiem wczesna jesień. Zimno i :pada_deszcz:. 

U mnie ???? ???? 
19 czerwca 2023 13:37 / 5 osobom podoba się ten post
Witam po obiedzie. U mnie też gorąco i duszno. Rano trochę pokropiło ,to podychałyśmy z pedepcią świeżym powietrzem na tarasie. Szybko jednak wrócił gorąc, suchość i latający z topoli biały puch. Wie ktoś może kiedy ta topolowa wata przestanie fruwać?
A po za tym,to dzień jak co dzień.Babcia osłabiona tą pogodą,nie chce jej się spacerować, ciągle jest jej traurig bo rodzice nie żyją,unruig bo nie wie gdzie i dlaczego właśnie tutaj jest. No i czuje się einsam, nawet gdy siedzę obok, najlepiej gdybym cały dzień przy niej siedziała. Cały dzień to mowy nie ma,ale widząc że ostatnio bardzo potrzebuje towarzystwa, spędzam z nią naprawdę dużo czasu. Zauważam że powoli staję się ungeduldig,coraz więcej rzeczy mnie irritiert, muszę myśleć o tym żeby trzymać ton,tzn być łagodną i miłą nie tylko w uczynkach ale i w Stimme ,bo babcia też bardzo empfindlich i wyczuwa zmianę nastroju czy tonacji. A to wszystko jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu,że dobrze pracować mogę max 6 tygodni. Dłużej byłoby ze szkodą dla obu stron . 
Przyjemnego popołudnia życzę 
19 czerwca 2023 15:24 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam po obiedzie. U mnie też gorąco i duszno. Rano trochę pokropiło ,to podychałyśmy z pedepcią świeżym powietrzem na tarasie. Szybko jednak wrócił gorąc, suchość i latający z topoli biały puch. Wie ktoś może kiedy ta topolowa wata przestanie fruwać?
A po za tym,to dzień jak co dzień.Babcia osłabiona tą pogodą,nie chce jej się spacerować, ciągle jest jej traurig bo rodzice nie żyją,unruig bo nie wie gdzie i dlaczego właśnie tutaj jest. No i czuje się einsam, nawet gdy siedzę obok, najlepiej gdybym cały dzień przy niej siedziała. Cały dzień to mowy nie ma,ale widząc że ostatnio bardzo potrzebuje towarzystwa, spędzam z nią naprawdę dużo czasu. Zauważam że powoli staję się ungeduldig,coraz więcej rzeczy mnie irritiert, muszę myśleć o tym żeby trzymać ton,tzn być łagodną i miłą nie tylko w uczynkach ale i w Stimme :oczko1:,bo babcia też bardzo empfindlich i wyczuwa zmianę nastroju czy tonacji. A to wszystko jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu,że dobrze pracować mogę max 6 tygodni. Dłużej byłoby ze szkodą dla obu stron . 
Przyjemnego popołudnia życzę :najlepszego3:

U mnie też  dzisiaj niespokojnie...Do pdp dopiero dotarlo,ze wczoraj byli u nas mundurowi  Mnustwo pytań..co? kto? itp.Ale to nic ,był jeszcze pewien incydent.Pewien pan azjata pomylil piętra i wszedł do nas i pyta czy doktor G.Już przyjmuje????Dobrze że szybko pana wyprowadzilam Tu drzwi zawsze są otwarte....
19 czerwca 2023 16:34 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

U mnie też  dzisiaj niespokojnie...Do pdp dopiero dotarlo,ze wczoraj byli u nas mundurowi :-) Mnustwo pytań..co? kto? itp.Ale to nic ,był jeszcze pewien incydent.Pewien pan azjata pomylil piętra i wszedł do nas i pyta czy doktor G.Już przyjmuje????Dobrze że szybko pana wyprowadzilam:-) Tu drzwi zawsze są otwarte....

A to Twoja pdp była szukana? Czy Ty przez Twoją rodzinę? 
19 czerwca 2023 16:44 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

A to Twoja pdp była szukana? Czy Ty przez Twoją rodzinę? 

Ja byłam poszukiwanaZanim dałam znać do domu że zalałam telefon,moi chłopcy zadzwonili na policję szwajcarską Dwie doby byłam niedostepna ....
19 czerwca 2023 16:50 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Ja byłam poszukiwana:-)Zanim dałam znać do domu że zalałam telefon,moi chłopcy zadzwonili na policję szwajcarską:zaskoczenie1: Dwie doby byłam niedostepna ....

Dobre daj im namiary na forum 
19 czerwca 2023 16:50 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Ja byłam poszukiwana:-)Zanim dałam znać do domu że zalałam telefon,moi chłopcy zadzwonili na policję szwajcarską:zaskoczenie1: Dwie doby byłam niedostepna ....

A tak serio to nie ma żartów bo tyle ludzi ginie ( jest zaginionych) , że as strach pomyśleć. Niektórzy to porostu jakby się w powietrzu rozmyśli. 
19 czerwca 2023 17:05 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

:-):radosc1:A tak serio to nie ma żartów bo tyle ludzi ginie ( jest zaginionych) , że as strach pomyśleć. Niektórzy to porostu jakby się w powietrzu rozmyśli. 

Wystraszyli się, a ja czekałam na koleżankę z telefonem.... Nie chciałam dzwonić z domowego moich P D P i to był błąd.
19 czerwca 2023 17:09 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dobre:-) daj im namiary na forum :-)

Tak jak wczesniej pisałam , nie było łatwo  zalogować się  na laptopie. No,ok. kolejne dośwoadczenie
19 czerwca 2023 17:16 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Tak jak wczesniej pisałam , nie było łatwo  zalogować się  na laptopie.:-( No,ok. kolejne dośwoadczenie:-):-)

Ja podaję zawsze domowy pdp , też alarmowy 24h firmy. 
Też mi padł telefon teraz , ale Messenger na drugim działał . 
Hasła poplatalam . 
19 czerwca 2023 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
Na tablecie,tym z jabłuszkiem,mam zapisane wszystkie hasła do aplikacji,z których korzystam,do Netflixa,do Energii i innych takich. Zawsze można sprawdzić w ustawieniach 
19 czerwca 2023 18:27 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Na tablecie,tym z jabłuszkiem,mam zapisane wszystkie hasła do aplikacji,z których korzystam,do Netflixa,do Energii i innych takich. Zawsze można sprawdzić w ustawieniach 

A ja uzupełnię mój  malutki notesik we wszystkie numery tel.