Powitajki przy kawie 74

18 czerwca 2023 15:34 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Tina poproszę o poradę , moja Margaretka w domu nie może chodzić, spada z łóżka , je i pije normalnie , ledwo mówi , ręką tak też co do ust podniesie . Chyba że chce mnie uderzyć . 
Wczoraj domowy skierował ją do szpitala , neurologia , psychiatria. 
Cud . Już jak przyjechali transport , Margaretka opowiada , śmieje się . W szpitalu jeszcze lepiej nogi do sufitu , rozgadana. 
Oczywiście do domu . 
Tylko w pokoju , buzia w ciup , ledwo siedzi . 
Zjadł , popiła , do łóżka . Rano oczywiście przed łóżkiem. 
Lekarz domowy bo tym mówił właśnie , że ona jakby się wyłącza. Nie steruje. 
Brak jej impulsów? 

Dorciu, od strzała to mogę tylko napisać, że skoro miewa chwile radości, to na cmentarz jej się nie śpieszy. I tu masz punkt zaczepienia.Przeanalizuj sobie zachowanie ratowników, lekarzy, może coś zauważysz. Ponadto dobrze sobie coś poczytać o rodzajach bodźców i reakcji na nie.Solidnej literatury na ten temat w necie nie znajdzesz, choćbyś jeździła podmiejskim . Najwyżej można stracić czas i pomylić kierunki. Tylko biblioteka i podręczniki z dziedziny psychologii. No i dbaj o siebie bo wypalenie zawodowe to nic wesołego.
Powodzenia i spokoju życzę.

Natomiast ja mam już fajrant, chyba się wybierzemy nad wodę, gdyż jest upalnie, ale wszystko wskazuje na to że jakaś burza wieczorem zawita.
Wczoraj dzień spędzony w moim starszym synem. Był w Zurychu kilka dni w sprawach zawodowych. Dziś poleciał już do domu, za pół godziny laduje w Polsce. Bardzo zadowolony z nowej pracy, pod każdym względem ?
Miłej niedzieli życzę całemu forum.
18 czerwca 2023 16:36 / 3 osobom podoba się ten post
I ja jak Tina mam już od 16ej fajrant a tyralam od piątku ☺️Mieszkam blisko pracy jakieś 5 min na nogach więc oszczędzam czas i pieniądz.Dodatkowy Geld i tak wpadnie .A że gorąco to odczekam i o 19ej i startne nad wodę , zresztą teraz tam tak dużo ludzi że nie ma co się pchać.I dobry wieczór Wam ☀️
18 czerwca 2023 18:38 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry Opiekunkowo :-)
Kto lubi niedziele na Steli?
Ja nie lubię. Niby taki sam dzień jak każdy inny w tygodniu,a jakiś nudnawy zawsze. Chyba że nasi podopieczni sprawni fizycznie na tyle,żeby wyjść z domu i chętnie  coś wspólnie robić.
Wczoraj trochę tutaj pokropiło i aż przyjemnie było usiąść wieczorem na tarasie. Pachniało mokrą ziemią, trawą, czystym powietrzem. Późno wróciłam ale i tak jeszcze pół godziny genisowałyśmy z babcią ten wieczór. I nawet nie mówiła że jest jej zimno :-)
A dzisiaj goronc od rana. Damessa wykorzysta wolny dzień pewnie na maksa,bo ma też wolne od telefonu :oczko1:. Niech jednak szybko coś zadziała bo znam ten ból :lol1:. I nie chodzi o bieganie po internecie. Zawsze się wtedy martwię że ktoś z bliskich będzie mnie potrzebował a tu nie ma ze mną kontaktu.
Pięknej, spokojnej niedzieli życzę :najlepszego3:

Wracam  pauzy a tu policja w dzrzwiach  mnie wita! Moje rodzinka zrobila  akcje!!!! Gdze jest mama ?? Boszeeee!!!!!
18 czerwca 2023 18:43 / 3 osobom podoba się ten post
Mam fajrant od 14, ekwiwalent za dojazdy. Do nadgodzin się nie pcham bo mam pensje bardziej niż wystarczająca ?. Nadgodziny które w sumie z braku personelu każdy łapie, zbieram do wykorzystania jako dodatkowe dni wolne. No i nie ma jakiejs fizycznej tyrki, ale SRK przy mieszkańcach którzy wymagają pielęgnacji , już tak .
18 czerwca 2023 19:17 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Wracam  pauzy a tu policja w dzrzwiach  mnie wita! Moje rodzinka zrobila  akcje!!!! Gdze jest mama ?? Boszeeee!!!!!

O matko 
Ale już się znalazła?
18 czerwca 2023 19:26 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

O matko :zaskoczenie1:
Ale już się znalazła?

tak,tak ale musialam miec mine jak zobaczylam policje...ufff!!! 
18 czerwca 2023 20:02 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

tak,tak:-) ale musialam miec mine jak zobaczylam policje...ufff!!! 

Masz już sprawny telefon?
18 czerwca 2023 20:36 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie
18 czerwca 2023 20:43 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie tak dawno rozmawiałyśmy,że dobrze mieć drugi w rezerwie...i co?Mądry Polak po szkodzie
18 czerwca 2023 20:49 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Nie tak dawno rozmawiałyśmy,że dobrze mieć drugi w rezerwie...i co?Mądry Polak po szkodzie:bezradny:

A myślisz że ja zmądrzałam! Znów z jednym przyjechałam,na szczęście nowy 
19 czerwca 2023 06:14 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  w poniedziałek życząc wszystkim pięknego dnia i całego tygodnia. 
19 czerwca 2023 06:38 / 3 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo i życzę spokojnego dnia
19 czerwca 2023 06:42 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam opiekunkowo i życzę spokojnego dnia:pije kawe:

Tak  się zatanawiam , gdzie nasza Malgi się obraca?
19 czerwca 2023 06:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Przed nami kolejny upalny dzień.
Uważajcie na siebie. 
Miłego dnia 
19 czerwca 2023 07:09 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Tak  się zatanawiam , gdzie nasza Malgi się obraca?:hejka1:

Urlop.  i chyba do połowy lipca ma tak zostać.