Powitajki przy kawie 74

11 kwietnia 2023 06:18 / 10 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś ma przyjść sprzątaczka, ale ja też muszę swoje ciuszki
Po południu uzupełnię zapasy i muszę jakąś trutkę na  mrówki zakupić, bo urzędują sobie w kuchni w najlepsze
Miłego dnia wszystkim
11 kwietnia 2023 06:37 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry za oknem , poleżę sobie jeszcze  spokojnego dnia wszystkim 
11 kwietnia 2023 06:42 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Właśnie kawkę ☕ pije i ciacho jem .  ? Wszak resztki ale kawka bez ciacha? Resztę spakowałam córce do Lublina .  Zaraz naszykuje jej sałatki i buraczki na ciepło bo wczoraj resztę wygotowalam więc zaraz zrobię . Niech zabiera to czego my już do piątku nie damy rady zjeść i co jej tam potrzebne. 
Zaraz przyjedzie firma  do ścinania 40 letnich świerków ? które stoją na miejscu gdzie ma być nowy dom ?. Później pojadą do tartaku i będą piękne belki w nowym domu. Moje kochanie ❤️ zrobiło by to samemu z pomocą braci ale oni zetną i zabiorą do tartaku od razu. Jeden z nich ma w obwodzie aż 280 cm przy ziemi, drugi też nie mniej bo 220. Jak zetna to zmierza długość/ wysokość. 
Maluda spokoju życzę . Malgi u mnie też w tamtym tygodniu mrówki po kuchni łaziły . Zimno na dworze i pchają się do domu . Kup proszek i posyp za szafki i lodówkę gdzie się da wsypać. 
Wszystkim spokojnego dnia i spokoju życzę. 

Ps. U mnie piękne ☀️ ale teraz minus 3. 
11 kwietnia 2023 06:59 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry.:chaplin: Właśnie kawkę ☕ pije i ciacho jem . :je babeczke: ? Wszak resztki ale kawka bez ciacha? Resztę spakowałam córce do Lublina .  Zaraz naszykuje jej sałatki i buraczki na ciepło bo wczoraj resztę wygotowalam więc zaraz zrobię . Niech zabiera to czego my już do piątku nie damy rady zjeść i co jej tam potrzebne. 
Zaraz przyjedzie firma  do ścinania 40 letnich świerków ? które stoją na miejscu gdzie ma być nowy dom ?. Później pojadą do tartaku i będą piękne belki w nowym domu. Moje kochanie ❤️ zrobiło by to samemu z pomocą braci ale oni zetną i zabiorą do tartaku od razu. Jeden z nich ma w obwodzie aż 280 cm przy ziemi, drugi też nie mniej bo 220. Jak zetna to zmierza długość/ wysokość. 
Maluda spokoju życzę . Malgi u mnie też w tamtym tygodniu mrówki po kuchni łaziły . Zimno na dworze i pchają się do domu . Kup proszek i posyp za szafki i lodówkę gdzie się da wsypać. 
Wszystkim spokojnego dnia i spokoju życzę. 

Ps. U mnie piękne ☀️ ale teraz minus 3. 

One wyszły dopiero jak się ciepło zrobiło
Kupię coś, bo łażą po blatach roboczych
11 kwietnia 2023 07:01 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo miłego i spokojnego dnia 
11 kwietnia 2023 07:25 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?
Wreszcie normalnie 
Święta minęły szybciutko i przyjemnie, pogoda dopisała, ale dobrze, że już zwykły dzień nastał. Po sklepach można połazić i zakupy jakieś do domu zrobić. 
Za tydzień moja zmienniczka już wsiądzie do busa, a w środę rano będzie na miejscu. Cały dzień razem a ja w czwartek do domu. Biletów na pociąg jeszcze nie mam zarezerwowanych, ale córka mi to ogarnie dzisiaj, albo jutro. 
Miłego i spokojnego dnia Wszystkim życzę
11 kwietnia 2023 07:48 / 9 osobom podoba się ten post
Deszczyk pada, ciepło, święta minęły, szare życie dalej trwa. 
Dzień dobry Opiekunkowo 
Miłego dnia 
11 kwietnia 2023 07:57 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Deszczyk pada, ciepło, święta minęły, szare życie dalej trwa. 
Dzień dobry Opiekunkowo :slodki krolik:
Miłego dnia :buziaczki:

, Szare życue" o czym Ty mówisz, życie jest piękne, wielobarwne, jak tego nie dostrzegasz, to ubierz różowe okulary 
Przed Tobą pobyt w sanatorim, pidreperujesz sobie zdrowie i odpoczniesz w pięknym miejscu. 
Nie lubię malkontentów ?
11 kwietnia 2023 08:21 / 6 osobom podoba się ten post
Kika67

, Szare życue" o czym Ty mówisz, życie jest piękne, wielobarwne, jak tego nie dostrzegasz, to ubierz różowe okulary :-)
Przed Tobą pobyt w sanatorim, pidreperujesz sobie zdrowie i odpoczniesz w pięknym miejscu. 
Nie lubię malkontentów ?

W życiu przeważa barwa szara bo takie są realia. Ja jednak staram się dostrzegać pozytywy wszystkiego i jeśli nawet coś idzie pod górkę to wszystko jest po coś. 
11 kwietnia 2023 08:26 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry powrót do "normalności" i u mnie ostatnie dni. Cieszę się na powrót do mojego mieszkanka(na te graty nie mogę tu już patrzeć).Ci inwestowali w dekoracje ale już w wykończeniowke to słabo. Stara chałupa i co chwila tu coś..parę tyg.temu z dachu przeciekało, wcześniej gdzieś rura w pionie..Nie mówiąc o tym że ktoś kto to projektował był chyba pod wplywem (otwarte salony) gdzieś brak drzwi.. Jak na takie "towarzystwo" to trochę wstyd.Ten kto to przejmie b.duzo będzie musiał włożyć, albo poniesie ogromne koszty utrzymania:ogrzewania.
11 kwietnia 2023 08:30 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

W życiu przeważa barwa szara bo takie są realia. Ja jednak staram się dostrzegać pozytywy wszystkiego i jeśli nawet coś idzie pod górkę to wszystko jest po coś. 

Ja jestem realistka z malutka dozą optymizmu.Kieruje się zazwyczaj logika w życiu, bez zbędnego jego koloryzowania.
11 kwietnia 2023 08:46 / 8 osobom podoba się ten post
Święta, święta i po świętach :) Mocno się przejedliście? :) 
11 kwietnia 2023 09:09 / 8 osobom podoba się ten post
Tamara

Dzień dobry:chaplin: powrót do "normalności" i u mnie ostatnie dni. Cieszę się na powrót do mojego mieszkanka(na te graty nie mogę tu już patrzeć).Ci inwestowali w dekoracje ale już w wykończeniowke to słabo. Stara chałupa i co chwila tu coś..parę tyg.temu z dachu przeciekało, wcześniej gdzieś rura w pionie..Nie mówiąc o tym że ktoś kto to projektował był chyba pod wplywem:zlosc: (otwarte salony) gdzieś brak drzwi.. Jak na takie "towarzystwo" to trochę wstyd.Ten kto to przejmie b.duzo będzie musiał włożyć, albo poniesie ogromne koszty utrzymania:ogrzewania.

A bedzie remontował ? Podjedzie buldożer i zrówna wszystko z ziemią. Dlatego moje kochanie stawia nowy dom bo ten 40 letni koszt Jego i remontu przewyższa postawienie nowego. Stoi w poprzek działki okna tylko  północne prawie wszystkie bo to kiedyś była obora potem dobudowali z ex  żona łazienkę i ganek i takie niewiadomo co stoi. A nowy będzie malutki tylko 75 metrów parterowy dla przyszłych dziadków ( dla nas) bez cudów  bez udziwnień  najprostszy jaki się da. Placówka jest duża jest gdzie stawiać . A potem ten będzie zrównany z ziemią . Trzeba też pewne sprawy pozamykać bo zla energia jakąś w nim jest i często złe rzeczy tu się dzieją. Nowy będzie na wzór domku w leśniczówce. ?
11 kwietnia 2023 09:33 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo!Nastała cisza,dzieci wczoraj wyjechały...Spokojnego dnia życzę!A  to moja królewna,dała popis...
11 kwietnia 2023 10:02 / 8 osobom podoba się ten post