U mnie dzisiaj makaron z pesto z bazylii i szpinakiem na szybko

U mnie dzisiaj makaron z pesto z bazylii i szpinakiem na szybko
O matko jaka nuda na Forum. Wygląda na to,że tylko u mnie i Mleczko coś się dzieje. Pewnie dlatego,że w domu siedzimy i "nic nie robimy":lol1:.
Nie robię już zakupów jedzeniowych,tylko podstawowe. Zjadłam jajka sadzone na bekonie,do tego świeża bułeczka i sałatka z cukinii,którą robiłam do słoików. I jestem najedzona. Muszę powiedzieć,że cukinia wyszła knakig,świetnie smakuje z cebulą,czosnkiem i papryką w zalewie octowej. Pewnie tylko dla niektórych członków mojej rodziny,może być za mało słona. Ale ja lubię taką łagodniejszą. Odpoczynek od garów aż do wyjazdu. Jutro i w niedzielę idę na obiad do rodziny. Chyba tylko cukinii dokupię i dorobię tej sałatki,bo naprawdę :mniam:. I do obiadu,i do kanapek czy czegoś tam innego.
Ja tylko odnośnie soli .Jem prawie nie słone...... ale od czasu do czasu soli mi się chce . Robię wtedy. kromkę chleba ze smalcem i posypuję solą .Mam spokój na jakiś czas .
Robiłam ostatnio badania jestem w normie .Cholesterol ? już nie wiem co to .A trójglicerydy zawsze miałam w normie . "Ich bin gesund und fit .'" .
Mnie ostatnio nocne skurcze łydek dokuczają. A i w ciągu dnia się zdarza. Zrobiłam sobie badania na witaminy i minerały,wszystko w normie,niemal wzorcowo . Na podstawie wyników niczego mi nie brakuje,a od czasu do czasu coś dokucza. Chyba ten PESEL winny :lol1:
Nieprzyjemna i bolesna sprawa te skurcze .Też mnie łapie od czasu do czasu magnez czy potas , czegoś brak .Z pożywienia minerałów się nie uzupełni , zwlasza ja , bo móje menu ograniczone .Nie jem tego co powinnam a jem to na co mam ochotę .Teraz pomidorami się opycham to się trochę podmineralizuje :-) , Chociaż mam swoje zdanie odnośnie suplementów, to robie okresowe wyjątki dla pewnych składników mineralnych .