Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

28 lipca 2023 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Pierogi Gosiu zrób . Jak ja je lubię , polane słodka śmietanka .Taka lekuchno:-) ubitą , puszysta.

Za dużo pracy, a efekt podobny.
28 lipca 2023 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Za dużo pracy, a efekt podobny.:mniam:

Eeeee, jaki efekt ? Pierogi to pierogi a  makaron to makaron .
28 lipca 2023 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

A co to za ciasto ?
Ja latem drożdżowe często piekę .Zaczynam od rabarbaru a potem co dojrzeje :mniam:

Super ciasto,bo bez pieczenia więc zawsze się udaje. Zimą częściej robię,ale na jutro wyjątkowo dla dzieci i wnuków. Zapodam przepisa w najbliższym czasie.
28 lipca 2023 22:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

A co to za ciasto ?
Ja latem drożdżowe często piekę .Zaczynam od rabarbaru a potem co dojrzeje :mniam:

Jeszcze raz cytuję,bo na szybko chcę podać,że robię od dawna,więc już z pamięci . Wg przepisu na 3Bit ze strony Domowe wypieki czy Wypieki domowe,nie pamiętam. 
30 lipca 2023 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Jeszcze raz cytuję,bo na szybko chcę podać,że robię od dawna,więc już z pamięci :-). Wg przepisu na 3Bit ze strony Domowe wypieki czy Wypieki domowe,nie pamiętam. 

Poszukam .Ja w sobotę walnelam  strudla .W domu pachniało jabłkami i cynamonem 
Ciasto wyszło jak mgiełka , ciepłe z lodami podalam .Wszystkim smakowało .
30 lipca 2023 20:15 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Super ciasto,bo bez pieczenia więc zawsze się udaje:-). Zimą częściej robię,ale na jutro wyjątkowo dla dzieci i wnuków. Zapodam przepisa w najbliższym czasie.

Dzięki Gusiu .
02 sierpnia 2023 16:46 / 3 osobom podoba się ten post
Już tęsknię za Dorotki szpargelami  u mnie rosół na indyku.Rosol już zjadłam a mięsko koty, o dziwo z kurczaka nie rusza .

Zaraz biorę się za kotlety mielone i dopiero będzie pachniało  w domu  .
Mizeria chodzi za mną . Z ogórka tarasowego oczywiście.
03 sierpnia 2023 14:35 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dziś zupa pieczarkowa i kotlety z piersi z ziemniakami i surówką z pekińskiej
03 sierpnia 2023 15:11 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa krem z warzyw z grzankami. 
05 sierpnia 2023 13:41 / 5 osobom podoba się ten post
Przecież dziś obiad domowy a zapomniałam się wypisać ?
A zatem dziś Ragout z marchewką i cukinią oraz pomidorami z ogródka. Nie jakieś GMO z geszeftu- mam obiekcje  ?. W to wrzucone pulpeciki z wołowiny. Tu nie wiem jaka pcia , gdyż postać zakupiona w masarni nie pozwoliła na rozpoznanie.
Do tego puree z ciecierzycy zrumieniona cebulką 
05 sierpnia 2023 19:43 / 5 osobom podoba się ten post
Nie gotowałam,po wycieczce na plantację lawendy,pojechałyśmy do fajnej restauracji w Pensjonacie u Jacka,na obrzeżach Olsztyna,chyba dzielnica Likusy albo już Gutkowo. To info dla tych,którzy być może odwiedzą kiedyś Olsztyn.Polecam,przynajmniej kilka razy w roku tam jeżdżę,a w wakacje obowiązkowo!.
Dzisiaj było rybnie.Jako poczekajkę podają pyszny chleb własnego wypieku i pastę rybno-jajeczną.Zamówilyśmy  carpaccio  z pstrąga,podano ten sam chleb do niego,co na poczekajkę-biały,puszysty,posypany pestkami z dyni. Zjadłyśmy jeszcze pomidorową zupę rybną,do niej chrupiąca grzanka chlebowa. Pychota. Wszystko 
07 sierpnia 2023 13:43 / 3 osobom podoba się ten post
Prosto.Panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki z sosem koperkowym i marchew z groszkiem.
07 sierpnia 2023 14:06 / 4 osobom podoba się ten post
Placki kartoflane . Seniorka z musem ja ze śmietaną . Smacznego 
07 sierpnia 2023 15:01 / 4 osobom podoba się ten post
Kurczak z ryżem w sosie słodko kwaśnym
07 sierpnia 2023 16:15 / 2 osobom podoba się ten post
Pierogi owocowe. Z jagodami i z malinami. Polane śmietaną z cukrem. Malinowe jadłam pierwszy raz w życiu. Pyszne . Oczywiście sama nie robiłam . Kupiłyśmy "U Irenki",w najlepszej garmażerce w Kętrzynie. Lepszych bym nie ulepiła