Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

23 lipca 2023 08:24
Po długim poście dzisiaj spróbuję zrobić schabowego. Na tarasie mam czerwone pomidory .Nie wiem czy zdarze je zjeść .Wyjątkowo obrodziły. Aaa , ziemniaki upiekę w piekarniku .
23 lipca 2023 15:24
Dziś grillujemy i wskoczy kiełbasa, karkówka, skrzydełka i camembert
23 lipca 2023 19:13
mariakoc

Dziś grillujemy i wskoczy kiełbasa, karkówka, skrzydełka i camembert

Brzmi pysznie! Aż cieknie slinka
24 lipca 2023 09:28 / 1 osobie podoba się ten post
Pasta ( kupiłam oryginalny ) sos z parmezanem 
Mam własne pomidorki koktajlowe, użyje je do sosu i  sałata masłowa też z tarasu ..
24 lipca 2023 18:56 / 3 osobom podoba się ten post
Pieczona papryka nadziewana ryżem i mięsem mielonym, smacznie wyszło 
25 lipca 2023 15:18
A na dzisiaj nie mam pomysłu co zrobić, ktoś podpowie???
27 lipca 2023 15:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś makaron z jagodami, cukrem i masełkiem
27 lipca 2023 19:57 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj były młode ziemniaczki z koperkiem,gulasz wieprzowy w pysznym sosie,swojskie małosolne ,micha sałaty takiej po swojsku,ze szczypiorem,rzodkiewką ze śmietaną. Ciasto jogurtowe z truskawkami i rabarbarem. Też swojskie  Ziemniaków zostało,zaraz je sobie pokroję w plasterki ,odsmażę i zjem z kefirkiem albo maślanką 
28 lipca 2023 09:03 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj były młode ziemniaczki z koperkiem,gulasz wieprzowy w pysznym sosie,swojskie małosolne ,micha sałaty takiej po swojsku,ze szczypiorem,rzodkiewką ze śmietaną. Ciasto jogurtowe z truskawkami i rabarbarem. Też swojskie :-) Ziemniaków zostało,zaraz je sobie pokroję w plasterki ,odsmażę i zjem z kefirkiem albo maślanką :mniam:

Też żyje resztkami . Piekłam karkówkę i oprócz zapachu nic więcej nie skorzystałam .Dzisiaj u mnie zupa kalafiorowa z pomidorami koktajlowymi, zabielana i z koperkiem . Pod wieczór zrobię sobie placki ziemniaczane .
28 lipca 2023 09:27 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj jestem sama z córką i wnukiem. Będzie wege,bo oni makaronowi
Jakiś makaron z warzywami,cukinia,papryka,pomidorki i coś tam jeszcze wymyślę. No i zrobię ciasto 3 bit,na jutro. Wszyscy lubią i podzielne bardzo  
28 lipca 2023 14:18 / 2 osobom podoba się ten post
Będzie jednak zupa pomidorowa. Na podudziach z kurczaka i młodej włoszczyźnie. Na zamówienie wnusia. Specjalnie dla niego kluseczki z kaszy manny wg Mleczkowego przepisu .
28 lipca 2023 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie rosół na prawdziwej kurze z domowym makaronem .

Cały dzień , prawie cały przy garach .
Leczo ugotowałam część już w słoikach . Ogórki kisilam i najważniejsze objadlam się mirabelkami .

Te kluski bardzo lubię , nie mogłam zrobić .bo byłoby za tłusto .
28 lipca 2023 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj jestem sama z córką i wnukiem. Będzie wege,bo oni makaronowi:-)
Jakiś makaron z warzywami,cukinia,papryka,pomidorki i coś tam jeszcze wymyślę. No i zrobię ciasto 3 bit,na jutro. Wszyscy lubią i podzielne bardzo :oczko: 

A co to za ciasto ?
Ja latem drożdżowe często piekę .Zaczynam od rabarbaru a potem co dojrzeje 
28 lipca 2023 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Dziś makaron z jagodami, cukrem i masełkiem:gotowanie:

Pierogi Gosiu zrób . Jak ja je lubię , polane słodka śmietanka .Taka lekuchno ubitą , puszysta.
28 lipca 2023 21:07 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dziś zabawiałam się w przetwórstwo - usmażyłam dżemik jabłkowy jeden z cytryną, a drugi z limonką.
Do sklepu wskoczyłam tylko po kilka rzeczy, które będą mi potrzebne do poniedziałku.
A potem ścigałam się z chmurą - zdążyłam przed tą pompą wrócić do domu.