Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

19 lutego 2023 13:34 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

To mój talerz, a Peter ma fajny kwadratowy głęboki. Sznycel po wiedeńsku, ale bez jajka. O 12 pokazałem mu sznycla, to od razu był głodny, haha. A Ute... Jak przed 8 poszła do małego pokoju na górę z kawą, tak do tej pory się nie pokazała. Dziwoląg jakiś...

Zapomniałem dodać... Z eisMANNa. Panierki fajna, tylko, że słony ten sznycelek. Ale smaczny

Zajrzyj do niej . Jeśli ma problemy z cukrem to nie wiadomo co się jej stało. Nie chcę źle prorokować. 
19 lutego 2023 13:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Zajrzyj do niej . Jeśli ma problemy z cukrem to nie wiadomo co się jej stało. Nie chcę źle prorokować. 

Żyje, żyje, ale dalej śpi
19 lutego 2023 13:53 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Żyje, żyje, ale dalej śpi:-)

Czyli ma ewidentnie problemy z cukrem. 
19 lutego 2023 13:57 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Czyli ma ewidentnie problemy z cukrem. 

Ma, sama sobie wstrzykuje w brzuch
19 lutego 2023 14:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj było risotto z groszkiem, kuleczki toskańskie (wege),sałata, jogurt, niezmienna mieszanka soków na popitkę. Tyle tego risotto się nagotowało aż martwilam się że zostanie ,odgrzewanego nie lubię. Qrcze, jakie to było smaczne, kremowe, odpowiednio dużo masła i parmezanu. I na górę znów parmezan . Nie zostało nic, wyskrobane z garnka do ostatniego ziarenka ryżu 
19 lutego 2023 15:27 / 3 osobom podoba się ten post
U nas dzisiaj raz na wołowo  
Jak choroba to i rosół.  Tym razem  z nim ndyka i makaron domowy w planach 
Risotto pyszna rzecz. Parmezan jeszcze pyszniejsza.
20 lutego 2023 12:07 / 4 osobom podoba się ten post
Zaglądałam tutaj szukając inspiracji a tu cisza . Za oknem szaro i mokro to na talerzach dzisiaj zupa krem z marchewki, ze świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym i mlekiem kokosowym ,w bardzo słonecznym kolorze ?. Makaron z patelni z kolorowymi warzywami, sałata, jogurt kolorowy  I sok czerwony  
20 lutego 2023 12:16 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa krupnik i placki ziemniaczane
20 lutego 2023 13:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś chciałem mu zaserwować powtórkę z wczoraj, bo bardzo mu smakowało... (foto). Jednak dziś nie jest głodny 
Wczoraj ona spala, to on zjadł. Teraz siedzi przy nas, choć ona mu nie broni, ale widocznie... boi się  ale czego, nie mam pojęcia). Szkoda, fajny gość, ale z tzw rodziny "pantoflarzy". 
Ja zjadłem sznycelka z puree ziemniaczanym i surówką z pomidorów i papryką. 

P. S. A teraz podgrzewa mu resztę tego jarmużu, co stoi cztery dni na kuchence?

20 lutego 2023 13:43 / 4 osobom podoba się ten post
Fasolka po bretońsku 
Zapasy qyzeramy. Suche, mrożone i jakie tam.
20 lutego 2023 14:13 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa z zamrażarki bo seniorka wróciła i nie miałam pojęcia czy cokolwiek będzie jeść. I zjadła 4 łyżki. ☹️ Nie ma apetytu i mówi że nie może jesc. Masakra. ?
Jutro spróbuję zrobić kotlety mielone plus marchewka i ziemniaczki. Może coś zje. 
20 lutego 2023 15:23 / 3 osobom podoba się ten post
Faktycznie niefajnie jak się starasz,gotujesz a jeść nie ma komu☹️
u mnie dzisiaj talerze prawie wylizane do czysta ?
20 lutego 2023 16:18 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Faktycznie niefajnie jak się starasz,gotujesz a jeść nie ma komu☹️
u mnie dzisiaj talerze prawie wylizane do czysta ?

No ale ja też jeść muszę więc gotuje dla siebie. Seniorka trochę zjadła zupy i koniec. Potem kilka kulek winogrona i koniec. Myślę , że tutaj czynnik depresji ma duże znaczenie. Już gadałam z rodziną muszą coś zadziałać. 
20 lutego 2023 16:20 / 4 osobom podoba się ten post
Pieczony indyk ze śliwką, miks sałat, brązowy ryż 
21 lutego 2023 06:49 / 2 osobom podoba się ten post
Gołąbki w sosie pomidorowym