:-) Może u niej z pamięcią słabo.
:-) Może u niej z pamięcią słabo.
Z głową jest dobrze tylko ona musi na swoje postanowić bo to święto katolickie a ona katolik ale zołza :hihi:
Z głową jest dobrze tylko ona musi na swoje postanowić bo to święto katolickie a ona katolik ale zołza :hihi:
Im trudno uwierzyć ,że taki katolicki kraj jak Polska nie świętuje tak ważnego święta.
My jednak bardziej jeszcze religijni a mamy mniej świat .
Dorotee religijni na pokaz. Boga trzeba mieć w sercu. Ja Go mam i nie potrzebuje latać do kościoła. Bóg jest wszędzie.
Im trudno uwierzyć ,że taki katolicki kraj jak Polska nie świętuje tak ważnego święta.
My jednak bardziej jeszcze religijni a mamy mniej świat .
Bo kilkanaście lat temu załatwili w Watykanie to, że obchodzić będziemy to święto w 7.niedzielę po Wielkanocy. Ze względu, żeby umożliwić większej liczbie wiernym udział w tej uroczystości. Bo co niedziela, to nie czwartek. Polska jako jedyny kraj :-)
Ale żeby ustanowić dzisiejszy czwartek :chaplin: dniem ustawowo wolnym od pracy to już chyba polskie władze ustawodawcze?
Pamiętasz jak ustanowiono 6 stycznia dniem ustawowo wolnym od pracy?
Niemcy , landy katolickie od zawsze świętowały państwowo dzień Trzech Króli.
To ty gusia masz teraz pełne ręce pracy na tym urlopie! Po przeprowadzce usiądź w kuchni albo w salonie, otwórz szampana i pogratuluj sobie:aniolki::-) Pewnie cię to kosztowało dużo pieniędzy, pracy i czasu ale dałaś radę.:szampan: Wracam do robienia obiadu bo babcia już się kręci po kuchni. W sobotę będzie znowu córka i mamy jechać na urodziny. Nie chce mi się szczerze mówiąc ale pojadę z nimi, pouśmiecham się i będę się szkolić z niemieckiego.