Powitajki przy kawie 72

06 stycznia 2023 11:37 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam Piątkowo. :chaplin: Dziś już bez pomyłki. :-) Szaro, buro i deszcz za oknem ale wiatr trochę ucichł. 
Czekam na info kiedy mój wyjazd bo nowe zjecenie pomiędzy 8-10 mam tam być. Narazie nawet umowy na meilu nie ma. Dziś mają wolne ale może się cis wyjaśni. Dziś popołudniu moje kochanie ❤️ już wyjeżdża więc póki co to pakowanie. Jeszcze mu zaraz mielonych nasmażę to sobie Świerże pozabiera. 
Damesa i Malgi zdrowia i szerokiej drogi. 
Wszystkim spokojnego dnia. 

06 stycznia 2023 11:40 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Spokojnej drogi:aniolki:
A w temacie witam piątkowo:chaplin:
Już się niby lepiej czułam, ale... no właśnie ciągle jest jakieś "ale".:bezradny:
Właściwie to nawet z domu nie wychodzę, nie licząc otwierania okna kotu, który ciągle wchodzi lub wychodzi:kotek:
Wczoraj wieczorem mój całe popołudnie i wieczór przespał, z małymi przerwami na kaszel i katar. Ja sobie zrobiłam wieczorek filmowy do prawie drugiej w nocy. A potem zasnać nie umiałam:balans: Za to teraz jestem znowu jakaś niewyraźna, a już trzeba by było autko zapakować, bo jutro rano kierunek :ferrari:Niemcy. Tak sobie myślę, że jeszcze do południa sobie pofolguję, a potem ruszę swoje cztery litery i spakuję wszystko co mi będzie potrzebne czy niepotrzebne. Dobrze, że mam duże auto - to spokojnie wszystko się zmieści.
Wszyskim spokojnego świętowania i nie przemęczajcie się:angel1:

06 stycznia 2023 11:52 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

:aniolki:

Jak mija podróż ? 
06 stycznia 2023 11:55 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry już z domu :radosc1:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia :buziaki2:

o której byłaś w domu i z kim, tzn z jakim przewoźnikiem ? Tak pytam się z ciekawości 
06 stycznia 2023 12:02 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Jak mija podróż ? :-)

Dzięki, dobrze .Też  mnie mój  przewoźnik  odstapił innemu. Zamiast Europol Koszalin to  przyjechal po mnie ,,Travel" .Za kierownicą  dziewczyna!! Tylko  ja do CH...ok.20 g.ponoć dotrę  do hotelu.Pozdrawiam
06 stycznia 2023 13:19 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzięki, dobrze .Też  mnie mój  przewoźnik  odstapił innemu. Zamiast Europol Koszalin to  przyjechal po mnie ,,Travel" .Za kierownicą  dziewczyna!!:super: Tylko  ja do CH...ok.20 g.ponoć dotrę  do hotelu.Pozdrawiam:-)

Jak do hotelu? 
06 stycznia 2023 13:33 / 6 osobom podoba się ten post
Dybry :) Jeszcze pół godziny lunchu przede mną. Wciągnełam sznycel cielęcy i dużo surówki z czerwonej kapusty. Sporo osób wybiera szwajcarskie Birchermuesli, ale nie wiedziałabym z której strony to ugryźć :) 
Miłego dziona. 
06 stycznia 2023 13:34 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzięki, dobrze .Też  mnie mój  przewoźnik  odstapił innemu. Zamiast Europol Koszalin to  przyjechal po mnie ,,Travel" .Za kierownicą  dziewczyna!!:super: Tylko  ja do CH...ok.20 g.ponoć dotrę  do hotelu.Pozdrawiam:-)

Szerokości Damessa :) Zmieniłaś firmę? Jeśli wolno spytać oczywiście :) 
06 stycznia 2023 14:14 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Jak do hotelu? 

No do hotelu a rano  przyjedzie po mnie córka dziadków i pojedziemy  do celu.Wszyscy się  wyśpią
06 stycznia 2023 14:19 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Szerokości Damessa :) Zmieniłaś firmę? Jeśli wolno spytać oczywiście :) 

Nie, nie zmieniłam....Jadę  do nowej rodziny w Bern.Jestem pierwsza,bardzo im zależy, żeby  klapło...
06 stycznia 2023 14:55 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Nie, nie zmieniłam....Jadę  do nowej rodziny w Bern.Jestem pierwsza,bardzo im zależy, żeby  klapło...:-)

To mają szczęście że Ciebie będą mieli, klapnie na pewno 
06 stycznia 2023 15:11 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

Nie, nie zmieniłam....Jadę  do nowej rodziny w Bern.Jestem pierwsza,bardzo im zależy, żeby  klapło...:-)

To dobrze wróży na przyszłość, jeśli mozna w poważnych sprawach na snach i wróżbach polegać.
Pytałam, bo pomyślałam , że masz nową sztelę poprzez szwajcarski Caritas. Im się zdarza po przyjezdzie zamieszczac opiekunki w hotelach, potem je odbiera pracownik. Zakręc się kiedy koło nich. Solidna firma i płaca również. 
06 stycznia 2023 15:28 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie 
Kika i Luke, dobrego odpoczynku i fajnych urlopów życzę. 
Damessa i Malgi, abyście jak najszybciej nie tylko prawie, ale całkiem zdrowe były i na dobre miejsca trafiły. 
Wczoraj leniuchowałam ,tylko do hebe wyskoczyłam bo brakowalo mi kilku rzeczy, żeby  się porozpieszczać trochę w domowym SPA ?. A tak cały dzień luzik,kanapa,kino domowe,jedzonko i napitki ?
A teraz znów w drodze, jadę do przyjaciółki i zostaję do niedzieli. Nie bardzo mi się chciało, ale program na weekend taki mi "moje "dziewczyny zapewniły, że już się cieszę. Dałam sygnał, że głodna jestem naszych spotkań, rozrywkowych, z bąbelkami czy innymi trunkami i tańcami i że aż głębiej oddychać nie mogę ,tak spragniona jestem wyjazdów i spotkań nie tylko dla ciała ale i ducha. Na moje dziewczyny można liczyć. Dzisiaj impreza urodzinowa, jutro po południu spotkanie "nawiedzonych "jak mówią moje dzieci  ,takie duchowo rozwojowe . Organizatorka ,ta o której pisałam w ubieglym roku,ta od biżuterii na zamówienie i właścicielka małej  galerii malarstwa i oryginalnej biżuterii właśnie, zaprosiła ponoć interesującego gościa niespodziankę. A w niedzielę po południu ,już w Olsztynie, czeka mnie równie ciekawe wydarzenie-ceremonia kakao, gongi i na zakończenie dnia, jakieś tańce, w których jeszcze nigdy nie brałam udziału . Nie pamiętam jak się ten taniec nazywa,wiem tylko ze trzeba sie wygodnie i zwiewne ubrać ,tańczyć bedziemy na boso. Trzeba będzie przed wyjściem sprawdzić czy stopy na widok publiczny można wystawić ?.
Taki mam fajny nasz babski krąg,takie ciekawe doznania przede mną. Lubię takie, może dla innych dziwaczne, dla mnie ciekawe tematy. 
Przestało wczoraj wieczorem padać, lekki mrozek, powietrze pyszne, żyć się chce 
Trzymajcie się zdrowo i ciepło 
06 stycznia 2023 15:34 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam wszystkich serdecznie :serce:
Kika i Luke, dobrego odpoczynku i fajnych urlopów życzę. 
Damessa i Malgi, abyście jak najszybciej nie tylko prawie, ale całkiem zdrowe były i na dobre miejsca trafiły. 
Wczoraj leniuchowałam ,tylko do hebe wyskoczyłam bo brakowalo mi kilku rzeczy, żeby  się porozpieszczać trochę w domowym SPA ?. A tak cały dzień luzik,kanapa,kino domowe,jedzonko i napitki ?
A teraz znów w drodze, jadę do przyjaciółki i zostaję do niedzieli. Nie bardzo mi się chciało, ale program na weekend taki mi "moje "dziewczyny zapewniły, że już się cieszę. Dałam sygnał, że głodna jestem naszych spotkań, rozrywkowych, z bąbelkami czy innymi trunkami i tańcami i że aż głębiej oddychać nie mogę ,tak spragniona jestem wyjazdów i spotkań nie tylko dla ciała ale i ducha. Na moje dziewczyny można liczyć. Dzisiaj impreza urodzinowa, jutro po południu spotkanie "nawiedzonych "jak mówią moje dzieci  :lol1:,takie duchowo rozwojowe . Organizatorka ,ta o której pisałam w ubieglym roku,ta od biżuterii na zamówienie i właścicielka małej  galerii malarstwa i oryginalnej biżuterii właśnie, zaprosiła ponoć interesującego gościa niespodziankę. A w niedzielę po południu ,już w Olsztynie, czeka mnie równie ciekawe wydarzenie-ceremonia kakao, gongi i na zakończenie dnia, jakieś tańce, w których jeszcze nigdy nie brałam udziału . Nie pamiętam jak się ten taniec nazywa,wiem tylko ze trzeba sie wygodnie i zwiewne ubrać ,tańczyć bedziemy na boso. Trzeba będzie przed wyjściem sprawdzić czy stopy na widok publiczny można wystawić ?.
Taki mam fajny nasz babski krąg,takie ciekawe doznania przede mną. Lubię takie, może dla innych dziwaczne, dla mnie ciekawe tematy. 
Przestało wczoraj wieczorem padać, lekki mrozek, powietrze pyszne, żyć się chce :radosc:
Trzymajcie się zdrowo i ciepło :angel3:

Czerp garściami Zapowiada się  interesująco
06 stycznia 2023 15:43 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Czerp garściami:-) Zapowiada się  interesująco:super:

Tak,też myślę że będzie ciekawie.
Będę czerpać, łapać, zagarniać,wdychać, smakować 
Powodzenia na nowym miejscu