Powitajki przy kawie 72

01 grudnia 2022 14:10 / 5 osobom podoba się ten post
Wstawiam to tu . Zaraz mowy rok i będą pytania o stawki na wyżywienie. 
02 grudnia 2022 05:12 / 8 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo.Dzisiaj u mnie za oknem biało i mroźnie.Jak zwykle spanko krótkie,zaraz zabiorę się za kawę a potem już poleci.Meczu wczoraj z Niemcami nie oglądałam,ale chyba wypadli,co? Wszystkim szybko mijającego dnia.
02 grudnia 2022 07:03 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dla mnie nie bardzo bo senior spadł z łóżka i niestety akcja podnoszenia go trwała około godzinę. Między łóżkiem a kaloryferem jest tylko 40 cm więc nie mogliśmy go z babka wydobyć. Łóżko zwykle tzw łoże małżeńskie szerokie zajmuje 3/4 pokoju bez wysięgnika na górze żeby się mogł podciągnąć . Niestety warunków żadnych na takiego dziadunia . Zglosze to dziś agencji a oni córce niech coś decyduje bo niestety takie sytuacjeifa się zdarzać częściej a nikt kręgosłupa nie ma jak słoń.  
Wszystkim spokojnego dnia. 
02 grudnia 2022 07:46 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  pierwszy grudniowy weekend przed nami  zdrówka życzę wszystkim, trzymajmy się ciepło 
02 grudnia 2022 07:55 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i nastałal schyłek tygodnia ..Dzisiaj zakupy, na pocztę .do szewca , przy okazji odwiedzę koleżankę w mieście , ja  mieszkam na peryferiach . Zs mns stary park i pola,pols,pola ..
Spokojnego dnia 
02 grudnia 2022 08:13 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo.Juz po śniadaniu, pralka  pracuje,Spitex właśnie  wyszedl i wszyscy  lezakujrmy.Milego dnia życzę. 
02 grudnia 2022 08:38 / 7 osobom podoba się ten post
Miłego piątku każdemu! ;) 
02 grudnia 2022 08:38 / 8 osobom podoba się ten post
hej hej piątkowo!
Wreszcie mam wolne, plan to buszowanie po sklepach, odwiedziny u ex koleżanek z pracy, a potem robię pierogi z dynią, zobaczymy co to wyjdzie, jak wyjdzie, to oczywiscie podziele sie przepisem :)
Pogoda dramat, ale co zrobić.
Miłego dnia! :*
02 grudnia 2022 09:15 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry?
Jestem ,żyje i mam się dobrze.Seniorka dalej w szpitalu ,później A.Heim.Nie nadaje się już niestety do opieki w domu .I wiek i schorzenia na to nie pozwalają co było do przewidzenia.A ja czekam sobie cierpliwie na nowe miejsce ,nie muszę zjeżdżać specjalnie do domu co mi pasuje .I tak miałam BN spędzić tutaj.Do tygodnia powinni coś znaleźć tym bardziej ,że święta za pasem i dziewczyny chcą zjeżdżać do domów.No to taki mini urlop mam teraz?Spokojności życzę.?
02 grudnia 2022 09:17 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Dla mnie nie bardzo bo senior spadł z łóżka i niestety akcja podnoszenia go trwała około godzinę. Między łóżkiem a kaloryferem jest tylko 40 cm więc nie mogliśmy go z babka wydobyć. Łóżko zwykle tzw łoże małżeńskie szerokie zajmuje 3/4 pokoju bez wysięgnika na górze żeby się mogł podciągnąć . Niestety warunków żadnych na takiego dziadunia . Zglosze to dziś agencji a oni córce niech coś decyduje bo niestety takie sytuacjeifa się zdarzać częściej a nikt kręgosłupa nie ma jak słoń.  
Wszystkim spokojnego dnia. 

Za troskę masz buziola
02 grudnia 2022 09:18 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry?
Jestem ,żyje i mam się dobrze.Seniorka dalej w szpitalu ,później A.Heim.Nie nadaje się już niestety do opieki w domu .I wiek i schorzenia na to nie pozwalają co było do przewidzenia.A ja czekam sobie cierpliwie na nowe miejsce ,nie muszę zjeżdżać specjalnie do domu co mi pasuje .I tak miałam BN spędzić tutaj.Do tygodnia powinni coś znaleźć tym bardziej ,że święta za pasem i dziewczyny chcą zjeżdżać do domów.No to taki mini urlop mam teraz?Spokojności życzę.?

U  mnie również  w planach  A.Heim. Wczorajsze decyzje , nie będzie  wymiany opiekunek.
02 grudnia 2022 09:23 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ?
02 grudnia 2022 10:18 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

U  mnie również  w planach  A.Heim. Wczorajsze decyzje , nie będzie  wymiany opiekunek.

U mnie też nie wiem czy tak się to nie skończy. Babka demencja zaawansowana nie nadaje się w domu do opieki, dziadek już bardzo malutki je , słabnie . Dziś wywrócił się w nocy bo myślał że to już pora śniadania i chciał wstać. A wiadomo nie będzie jadł to i sił brak i upadki mogą być coraz częstsze . Juz ich nie można samemu zostawić. Póki co poszukiwania nowej w agencji wstrzymane bo nie wiadomo co robić. Ale to problem córki jest. To są jej rodzice, dom i kasa na koncie . 
02 grudnia 2022 11:38 / 6 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo w śnieżny piątek weekendu początek 
02 grudnia 2022 12:40 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w południe 
Dzisiaj wolne, wybyłam z domu kilka minut po 10tej.Mam już za sobą zwiedzanie muzeum, teraz przerwa na małe co nieco w przytulnej kawiarni. 
Zaraz kierunek centrum, trochę pobuszuję po sklepach i coś  tam jeszcze sobie wymyślę. Pogoda taka sobie ale na  cuda nie liczyłam, ważne że nie pada. Przyjemnego dnia życzę i trzymajcie się ciepło ?