Powitajki przy kawie 72

01 grudnia 2022 07:35 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
Ciemno, zimno 
Fiore szerokości 
01 grudnia 2022 07:36 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - pogoda jak na przedwiośniu, wszyscy zadowoleni, koty też. Ja już co nie co mam dzisiaj za sobą . ? x3 nakarmione, kawę dopijam i Wit.polknieta jak  przystało na 1- szy dzień miesiąca . Nudy, moje postanowienie , że coś poszukam ulega przedawnieniu .Nie chce mi się z rana nic robić , a  wieczórem  postanawiam, że od jutra zacznę. Dzisiaj spalam jak przyslowiowy mops ,wczoraj meczu nie oglądałam, bo usnęłam. Dobrego dnia, spokoju .
01 grudnia 2022 07:38 / 6 osobom podoba się ten post
No ale przeszli dalej , cudem jakimś  ma mecz z Francją to budzik proszę 
01 grudnia 2022 08:39 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

No ale przeszli dalej , cudem jakimś :chaplin: ma mecz z Francją to budzik proszę :zespol muzyczny:

Ja niestety nie odważę się oglądać tego meczu, za duże emocje, a ja jeszcze 5 tygodni mam do odróbki 
01 grudnia 2022 08:42 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Pogodnie, bez opadów, trochę chłodno. Mam jednak już grudzień, więc pogoda nie powinna nikogo dziwić 
U mnie teraz spokój. Zobaczymy, jak dalej. Od kilku dni podopieczny używa agresji werbalnej, i to już nie tylko w stosunku do mnie, ale i do braci. Do młodszefo, co rano tu przychodzi, jak i do starszego, który go wszędzie zawozi. Często krzyczy itd. Jego powtarzające się słowa to Dummkopf, Idiot, Arsloch,  Blöd kopf, w stosunku do nas. Wczoraj wkurzył starszego, gdy Jan przyjechał do domu z Tagespflege i ten załatwił mu już codzienne pobyty tam. Jan przestał jeść tabletki, więc metodą sproszkowana, pokonałem go 
Opiekun prawny ma rozmawiać z lekarzem, żeby ewentualnie zwiększyć dawkę. Ja sobie daję radę, żaden problem. Mam już zmiennika na styczeń, będzie dzwonić. I co mu powiedzieć?  ??
Życzę Wam spokojnego dnia
01 grudnia 2022 08:43 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
U mnie też pogoda raczej wiosenna z czego bardzo się cieszę 
Wreszcie nastał grudzień uff, wczoraj moja koleżanka przyjechała, to dzisiaj mam odwiedziny i miły dzień się zapowiada 
Spokojnego dnia Wszystkim życzę 
01 grudnia 2022 08:43 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
01 grudnia 2022 08:45 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :chaplin::kawa1:
Pogodnie, bez opadów, trochę chłodno. Mam jednak już grudzień, więc pogoda nie powinna nikogo dziwić :-)
U mnie teraz spokój. Zobaczymy, jak dalej. Od kilku dni podopieczny używa agresji werbalnej, i to już nie tylko w stosunku do mnie, ale i do braci. Do młodszefo, co rano tu przychodzi, jak i do starszego, który go wszędzie zawozi. Często krzyczy itd. Jego powtarzające się słowa to Dummkopf, Idiot, Arsloch,  Blöd kopf, w stosunku do nas. Wczoraj wkurzył starszego, gdy Jan przyjechał do domu z Tagespflege i ten załatwił mu już codzienne pobyty tam. Jan przestał jeść tabletki, więc metodą sproszkowana, pokonałem go :smiech3:
Opiekun prawny ma rozmawiać z lekarzem, żeby ewentualnie zwiększyć dawkę. Ja sobie daję radę, żaden problem. Mam już zmiennika na styczeń, będzie dzwonić. I co mu powiedzieć?  ??
Życzę Wam spokojnego dnia:buziaki2:

Najlepiej to powiedz prawdę
01 grudnia 2022 09:25 / 5 osobom podoba się ten post
Tak jak Kika , prawdę powiedz
 Pewnie zwiększy leki lekarz , ja toialam na początku tutaj , teraz leki spanie
 . A jak syn przyjedź ie to też dostanie . Choroba brzydka . Będziesz go miał. mniej. Wychodź jak krzyczy . Jaam osobne mieszkanie. Więc łatwiej. 
01 grudnia 2022 09:31 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Ja niestety nie odważę się oglądać tego meczu, za duże emocje, a ja jeszcze 5 tygodni mam do odróbki :strach przed noca:

Ja chyba będę kukac spod poduszki po meczu oglądałam studio sportowe zdf , wśród gości był brkarz Wolfsburg a Rafał Glikoiewivz. Kibicują Polsce za Szczęsnego . Polski bramkarz pytany o szansę z Francją , powiedział pojdę wcześnie spać ?Amy szansę jak zaczniemy grać , a nie w 11 bronić się

01 grudnia 2022 09:49 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
I już mamy grudzień, teraz szybko zleci do świąt. Będzie nas ubywać w Odliczajkach. 
Dzisiaj spałam dobrze, pomeczowe emocje się wyciszyły, podobnie jak Dorotee oglądałam jeszcze studio sportowe,miło  było słuchać pochlebnych komentarzy pod adresem nowego "ministra obrony narodowej ",Wojtka Szczęsnego 
Spokojnego dnia życzę 
01 grudnia 2022 10:14 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Najlepiej to powiedz prawdę :-)

Oczywiście, że powiem. Powinien mieć lepiej, jak "wypali" codzienny, oprócz weekendu, pobyt w Tagespflege.
A Jan ma fazy, bywają i chwile spokoju. Nie jest źle. Mam się tu dobrze 
01 grudnia 2022 10:19 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Nie kracz ?

Wciąż mam nadzieję, że zagrają tak, jak przeciwko Arabom. A wczoraj nic nie wychodziło, zbyt bardzo byli bojaźliwi względem Argentyńczyków ?
01 grudnia 2022 10:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w grudniu! :) Nie wiem jak Wy, ale ja lubię ten miesiąc. W sklepach dekoracje, piękne choinki, światełka. Niedługo w kuchni będzie czuć zapach pierników. Dla mnie grudzień to magiczny okres :) 
01 grudnia 2022 10:45 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :chaplin::kawa1:
Pogodnie, bez opadów, trochę chłodno. Mam jednak już grudzień, więc pogoda nie powinna nikogo dziwić :-)
U mnie teraz spokój. Zobaczymy, jak dalej. Od kilku dni podopieczny używa agresji werbalnej, i to już nie tylko w stosunku do mnie, ale i do braci. Do młodszefo, co rano tu przychodzi, jak i do starszego, który go wszędzie zawozi. Często krzyczy itd. Jego powtarzające się słowa to Dummkopf, Idiot, Arsloch,  Blöd kopf, w stosunku do nas. Wczoraj wkurzył starszego, gdy Jan przyjechał do domu z Tagespflege i ten załatwił mu już codzienne pobyty tam. Jan przestał jeść tabletki, więc metodą sproszkowana, pokonałem go :smiech3:
Życzę Wam spokojnego dnia:buziaki2:

Zmiennika nie oszukuj , powiedz prawdę .Taka to choroba .Poczytaj trochę o dwubiegunowej i o schizo .. Lekarzowi pewnie mowia, że agresja występuje a lekarz nie zawsze może zwiększy. dawkę . Nie wiesz przypadkiem,  czy podopieczny miał jakieś mocne przeżycia rodzinne czy zawodowe ? A może to dziedziczne ? Oczywiście nic nie zmusi opiekuna do narażania własnego zdrowia a nie daj Boże życia . Spokojnego dnia.