Powitajki przy kawie 70

30 czerwca 2022 08:13 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Tak,ja psuję sztele:-) szczególnie  tutaj....:smiech3: Firanki prałam w kwietniu  więc teraz ich nie ruszam.Stare ,koronkowe boję się  że  się  ,,rozejdą" w pralce. Pewna Niemka zdradziła mi rewelacyjny  patent  na mycie okien.Woda z płynem do płukania tkanin. Woda jest miękka,szyby błyszczą  a zapach  trzyma ok. tygodnia.Polecam:-)

Dobry patent też na drewniane podłogi . Na oknach muszę wypróbować. 
30 czerwca 2022 08:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

To jest takie aby, aby na jedzenie oczywiście bez chemii, wody. W Niemczech też wszystko podrożało i uważam że 100 e to tak na stuk bez cudów a wiadomo, że człowiek i loda i ciastka czy lepszy owoc chce i powinien zjeść. 

Tylko na jedzenie, choć są miejsca gdzie jak muszą , to i z chemią i wodą musi im starczyć. Niczego nie sugeruję nikomu, stwierdzam fakt.
W CH tu na 2 osoby, to 150 CHF na tydzien z grubsza licząc. Bez chemii i wody. To dziadek tyle wp........:). Je-chciałam napisać :) 
30 czerwca 2022 08:38 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Od razu wiedziałam że to Ty :-)

Trochę nie rozumiem dlaczego tak niechętnie podchodzisz do wspólnego dnia z nową opiekunka ,? Ja raz byłam 4 dni razem z Madga . Podopieczna mocna demencja , bała się wszystkiego. Dobrze szło nam. . inne razy to dwa dni też , seniorzy trochę na zapas się boją . Moja Margaretka najchętniej sama by mieszkała . A jak jej kogoś przytargam to nagadac się nie może . Potem się skarży że ona tyle mówi , ta nowa osoba . Bardziej rodzina się często boki  , bo jak coś nie wyjdzie to pasztet.
Tutaj dziewczyny uciekały , no chłopak też . Teraz dzrwiami i oknami się garną  mimo iż nadal łatwo nie jest.n
30 czerwca 2022 09:07 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dobry patent też na drewniane podłogi . Na oknach muszę wypróbować. 

Wodę  zbieram  ściągaczką do szyb i poleruje ręcznikiem  papierowym. Właśnie  skończyłam...
30 czerwca 2022 11:05 / 2 osobom podoba się ten post
Franciszek przegonił EUR . 
30 czerwca 2022 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

30 czerwca 2022 14:23 / 4 osobom podoba się ten post
witajcie w upalny czwartek miłego popołudnia i spokoju 
30 czerwca 2022 14:44 / 1 osobie podoba się ten post
creyzy

witajcie w upalny czwartek miłego popołudnia i spokoju :aniolki:

Dziękuję i wzajemnie oby piątek był nieco chłodniejszy 
30 czerwca 2022 15:03 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Franek stary, młodsze euro go dogoni ?
Albo niech Franek ucieka, jak będą go gonić to może też wartość swoją zwiększą 
30 czerwca 2022 16:39 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Albo niech Franek ucieka, jak będą go gonić to może też wartość swoją zwiększą :-)

Franek stary ale  jary 
30 czerwca 2022 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Albo niech Franek ucieka, jak będą go gonić to może też wartość swoją zwiększą :-)

Tego nie wiem , ale poniżej parytetu eur spadło. A od kiedy to sie dzieje -wystarczy prześledzic wykresy
https://www.wechselstube.ch/de/charts/eur-chf

30 czerwca 2022 17:18 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Tego nie wiem , ale poniżej parytetu eur spadło. A od kiedy to sie dzieje -wystarczy prześledzic wykresy
https://www.wechselstube.ch/de/charts/eur-chf

A co Ty mnie w taki piękny dzień na jakieś wykresy odsyłasz. Ja tam tylko patrzę ile na koncie, póki wszystko ok, to nie zawracam sobie głowy. Całe 35  ojro przejadlam dzisiaj, cóż  za przyjemność po oszczędnym gospodarowaniu hausgeldami 
30 czerwca 2022 17:19 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Franek stary ale  jary :smiech3:

Nie napisałam tego, bo nie chciałam być taka oklepana 
30 czerwca 2022 17:44 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A co Ty mnie w taki piękny dzień na jakieś wykresy odsyłasz. Ja tam tylko patrzę ile na koncie, póki wszystko ok, to nie zawracam sobie głowy. Całe 35  ojro przejadlam dzisiaj, cóż  za przyjemność po oszczędnym gospodarowaniu hausgeldami :smiech3:

Bo wykres piekny  Co sie i na moje konto przełoży 
01 lipca 2022 05:06 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w nowym miesiacu,lipiec mamy a ja zaczynam dokladnie 10rok przygody z opieką.Dokladnie 1 lipca 2013 wysiadlam z Sindbada w. Monachium ze slownikiem pod ręką...Z tabliczką z moim poprzednim nazwiskiem czekał zięć Seniorki,Klaus.I tak już leci dalej.Nosz,ale sentymentalnie zaczęłam ? ,a teraz najwazniejsze jest to, że mam dziś wolne popołudnie.Nie przemeczajcie się i pijcie dużo wody ??️?☕??.