Wszystkim, którzy spędzają Święta Wielkiej Nocy z dala od domu już dzisiaj chcę życzyć spokojnego, pogodnego spędzania tych dni. Pozdrawiam serdecznie całe Opiekunowo . :wlk14:
Wszystkim, którzy spędzają Święta Wielkiej Nocy z dala od domu już dzisiaj chcę życzyć spokojnego, pogodnego spędzania tych dni. Pozdrawiam serdecznie całe Opiekunowo . :wlk14:
Dzień dobry. :chaplin: Śniadanko jemy z moim :serce: i idziemy pracować w ogrodzie. Jeszcze dziś można jutro już siedzenie w domu. Jutro tylko domowe obowiązki typu ciasto i reszta zakupów. W niedzielę i poniedziałek jedziemy w goście więc się nawet nie na pracuje.am upiec serniki i babki i w niedzielę zrobić jedna sałatkę. O i takie swueta ja lubię. :oczko: a że w niedzielę są urodziny 70 mojej teściowej wiec i tort zamówiony. Ona się broniła, ze nie trzeba synowie, że trzeba i koniec kropka. Niech się cieszy w tych i tak smutnych czasach.
Wam spokojnego dnia i pięknej pogodny . :najlepszego2: Idę sobie kawkę zrobić to i Wam zostawiam. :kawa::kawa1::kawa::kawa1::kawa::kawa1::kawa::kawa1:
Dzień dobry w czwartek. Wielki czwartek. Starzeję się, bo wróciłam pamięcią do tych wszystkich ceremonii Wielkiego tygodnia mojego dzieciństwa i młodości. Kiedy w domu musiało być wszystko zrobione,dom musiał lśnić i pachnieć pastą do podłogi, pieczonym ciastem i mięsem. A wieczory,od czwartku do soboty w kościele. Adoracje przy grobie (okazja żeby bezkarnie wyjść późno z domu i spotkać się ze znajomymi ?),przynoszenie wody święconej, wspólne modlitwy. Komu teraz w głowie takie kościołowe sprawy czy nawet bzdety, jak niektórzy uważają. Najczęściej myślimy o zakupach, jedzeniu, dekoracjach w odpowiednim, modnym kolorze. Gdzieś w tym wszystkim ucieka to co najważniejsze.
Sama też nie celebruję świąt tak jak kiedyś. Świat się zmienia, ale żałuję, że skoro moje dzieci tego nie robią, to ja, mogłabym opowiedzieć wnukom o istocie i znaczeniu Wielkanocy,tak jak robili to moi dziadkowie. Ale...nie zrobiłam tego. Może czas wrócić do dawnych zwyczajów, zanim będzie za późno?
Pogodnego, spokojnego dnia życzę :wlk6:
Dzień dobry ?
Lało w nocy i to jak ?
Spokojnego dnia ,,Gründonnerstag ''w De . Nic tylko zielone jedzą. Nasze tradycje piękniejsze ?
A co tam dziewczyny u Was w Szwajcarii?Jakie tam Osterbräuche macie ?
Moja teściowa również ma urodziny w niedzielę ale 84 lata:-)Na miejscu jest córka i syn oni zadbają o nią. Fajna mi się trafiła teściowa :-) I taka ciekawostka ..jej nama miesiąc temu skończyła 104 lata.
Moja też fajna chociaż my bez papierka żyjem y. Traktuje ich jak rodzinę i oni mnie też. Nawet moja córka jest dla nich jak wnuczka więc jeśli " teść" daje kasę swoim wnukom i mojej też wpadnie grosz. Mój :serce: zawsze powtarzam, że ma swoje dzieci z krwi i kości ale moja córka też jest jak jego dziecko i krzywdy jej nie da zrobić.
Naprawdę mogę powiedzieć, że weszłam w dobrych ludzi a po tych moich przeżyciach z ex jestem spokojna.
Moja też fajna chociaż my bez papierka żyjem y. Traktuje ich jak rodzinę i oni mnie też. Nawet moja córka jest dla nich jak wnuczka więc jeśli " teść" daje kasę swoim wnukom i mojej też wpadnie grosz. Mój :serce: zawsze powtarzam, że ma swoje dzieci z krwi i kości ale moja córka też jest jak jego dziecko i krzywdy jej nie da zrobić.
Naprawdę mogę powiedzieć, że weszłam w dobrych ludzi a po tych moich przeżyciach z ex jestem spokojna.
Dusiu, cieszę się razem z Tobą.
Dużo szczęścia,spokoju i miłości :przytula:
Dziękuję. :aniolki: i co najważniejsze czuje się kochana. Może kwiaty zadko dostaje ( więcej biżuterii i bielizny :oczko:) ale mam Dobrego Aniola obok siebie. :serce: