Powitajki przy kawie 68

12 grudnia 2021 14:23 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jazda bez trzymanki ?
Czytałam z zapartym tchem ,dobrze że pojechałaś. A pani szefowa z firmy niech się mocni zastanowi czy powinna tę firmę prowadzić bo chyba nie ogarnia tematu tylko kasa przygarnia .Dlatego mnie skutecznie odstraszają takie małe firmy ,ktoś coś załatwia nie wie co nie wie u kogo i prawie nic nie wie . 

Teraz szefowa powinna sama wypier.... i robić przy babce. Nauczy się w końcu ludzi w balona robić. 
12 grudnia 2021 15:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Albo atomowa bomba wybuchnie. :walka plci:

Bardzo prawdopodobne, że dzieci tej seniorki dojdą do wniosku, że nie należy we wszystkim ulegać matce. Wiele czynności, które dla takich pdp są mussssssss....tak naprawdę są zbędne,  a utyskiwania czy wywieranie w jakikolwiek sposób presji na opiekunce wprowadzają chaos. Jeśli opiekunka da sobą w ten sposób kręcic, to może być bardzo trudno. Sama wcześniej miałam do czynienia z takimi pdp . Wysadzanie na toaletę dało się zredukować do wstawania raz w nocy a z biegiem czasu przerwa nocna się wydłużyła do np 7 rano, gdy seniorka szła spac o 22. Za każdym razem była rodzina mieszkająca blisko i dobrze zorientowana co do tego jak być może, a jak być powinno. Z tego co doczytałam, to dzieci Gusiowej pdp czasem u mamy bywały to i im się zapomniało nieco o rzeczywistości, a może dla swietego spokoju , np. po to aby matka nie wydzwaniała do nich zaleciły aby robić to co się seniorce uwidzi. A tak się niestety nie da, bo organizm opiekunki ma swoją wytrzymałość.
Druga rzecz jaka przykuła moją uwagę, to wracanie do wspomnien z czasów wojennych. Dla kogoś, kto się spotyka z tym po raz pierwszy może to być zdumiewające-faktycznie. Jednak biorąc pod uwagę to, że jeszcze dość często niemieccy pdp. wojnę przezyli i mają wspomnienia osobiste, bądz przekazane przez rodziców, to wiele opiekunek się z tym zetknęło. Sentyment do ziem utraconych jest powszechnie znany, o czym wczesniej było tu na forum niejednokrotnie pisane, ale że problematyka jest wazna to warto i teraz o tym wspominać. Tym bardziej warto, że opiekunki bywają zdezorientowane i nie wiedzą jak reagować.
Mnie osobiście wprawiało w irytację zawsze to jak oprawca robi z siebie ofiarę i próby dyskusji ze mną oraz wybielanie niemieckiego narodu ,konczyłam sprowadzeniem na ziemię niemieckiego rozmówcy. Niezależnie czy to była prowokacja, czy wydobywający się żal, a ja jako Polka byłam katalizatorem takich reakcji. Oczywiscie jeśli pdp byli świadomi, bo i zdarzyła się babcia z demencją juz dośc posuniętą, ale hymn niemiecki w pewne letnie popołudnie odśpiewała na tarasie. Będąca przy tym córka , mimo, że zesztywniała-zawiozła babcię do domu  Sytuacja dość komiczna, ale dowodzi tego, jak mocno "to" w starszych Niemcach siedzi. 
Rozpisałam się dlatego, aby powiedzieć, że wiem przez co Gusia mogła przejść.
Niech wypocznie, nabierze dystansu to tego co przeszła, bo się sporo nerwów przy takich ludziach traci.

I od razu się przywitam i wam spokojnego popołudnia pożyczę 

12 grudnia 2021 15:32 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Ale jaja....Zrsestuj się  Gusiu, PDP została  z córką, może  zacisną  więzi  rodzine :smiech3:Dojedz  spokojnie  do domu.

Dla tej kobiety byłyby jaja bez wajfaja :) Miała swoje priorytety ale ze skrupułami już gorzej. Toteż zrobiła jak zrobiła.
12 grudnia 2021 15:33 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dziewczyna z tatuażem b.dobry film 

Rzeczywiscie  dobry, wieczorem dokoncze, no nie  mam sluchawek a starsza  od wczoraj tylko sporty zimowe oglada. Juz jestem  wnerwiona, zero innych audycji od rana  do prawie 19tej.
12 grudnia 2021 15:34 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Rzeczywiscie  dobry, wieczorem dokoncze, no nie  mam sluchawek a starsza  od wczoraj tylko sporty zimowe oglada. Juz jestem  wnerwiona, zero innych audycji od rana  do prawie 19tej.

Ja też  właśnie  oglądam  w/w film..
12 grudnia 2021 15:38 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

I tak od  wczoraj  rana , juz  wysiadam. 
12 grudnia 2021 16:18 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Teraz szefowa powinna sama wypier.... i robić przy babce. Nauczy się w końcu ludzi w balona robić. 

Trzeba być świadomym na Co się porywa otwierając taka firmę. Miłe przywitanie przez szefową to jakby po części macanie gruntu.Poczatek niby sympatyczny ,ale  w dużej mierze całość  nie dograna fachowo .Niech dziewczyna Gusia nasza odpoczywa w wygodnym łóżku ?A jak się wyśpi to na pewno nam się zamelduje?
12 grudnia 2021 16:26 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

I tak od  wczoraj  rana , juz  wysiadam. 

A niech sobie babka oglada jak lubi ,przecież nie musisz z nią cały czas siedzieć masz prawo mieć inne zainteresowania .
Zatem polecam na wieczór  zarąbisty film ,,Niewybaczalne"albo ang.tytul ,,Unforgivable"z Sandrą Bullock,znam ją z innych filmów i mam mieszane uczucia co do jej kunsztu aktorskiego.Powiedzmy że w komediach się sprawdza,ale w tym filmie to wielki szacun ????tyle tylko napiszę .
12 grudnia 2021 16:32 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

No musisz słuchawki wozić 
12 grudnia 2021 16:40 / 6 osobom podoba się ten post
Roman

Gusia - brawo Ty. Wesołych świat.
wesolych świąt  wszystkim pozostałym ? Widzę granice państwa? wiec żegnam się -

wytrwałości w tym ciężkim zawodzie i ojro coraz więcej na koncie ?

Zacznij śpiewać hymn?Radosnych Świąt i Tobie 
12 grudnia 2021 20:03 / 8 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Trzeba być świadomym na Co się porywa otwierając taka firmę. Miłe przywitanie przez szefową to jakby po części macanie gruntu.Poczatek niby sympatyczny ,ale  w dużej mierze całość  nie dograna fachowo .Niech dziewczyna Gusia nasza odpoczywa w wygodnym łóżku ?A jak się wyśpi to na pewno nam się zamelduje?

Wyspałam się w pociągu ?
Ze Szczecina do Gdyni cały przedział miałam dla siebie. 15 minut temu dopiero dotarłam do domu. Siostrzeniec odebrał mnie z dworca, miła niespodzianka, bo wcześniej zrobił zakupy pamiętając o ulubionym ciotki winku ?
10 dni izolował się w moim mieszkaniu kiedy był pozytywny . Wszystko poprane, posprzątane, świeże kwiaty i gwiazda betlejemska też na mnie czekały. Czysto aż pachnie, tak można wracać 
Dziękuję za wszystkie komentarze i przemyślenia. Odniosę się do nich pewnie dopiero jutro. Zaraz prysznic i "rilax"?
Przyjemnego niedzielnego  wieczoru Wam życzę 
12 grudnia 2021 20:05 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Gusia widzę Cię:bravo:
Gdzie Ty???

W domku 
12 grudnia 2021 21:38 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Ja też  właśnie  oglądam  w/w film..

Właśnie skończyłam, super, dobry film. 
13 grudnia 2021 05:54 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w poniedzialek. 40lat temu byla  niedziela I... nie bylo Teleranka. Kawa pachnie, ja lece  na inne  portale, troche  poczytac. Spokojnego dnia I calego tygodnia Opiekunkowo. 
13 grudnia 2021 06:32 / 7 osobom podoba się ten post
Witam. No i koniec spania.  Już organizm po podróży odpoczął i czuje się wyspana mimo wczesnej godziny. Zaraz trzeba wstac i w piecu napalić bo takie są uroki mieszkania w domku.  ale chyba do bloku bym spowrotem nie poszła. ( nie mówię napewno bo różnie może być).  Dziś siedzę w domciu i zaczynam świąteczne porządki. Jutro mam dzień wyjazdowo- lekarski. Wszystkim i w pracy i w domach spokojnego i bezstresowego dnia.