Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

22 sierpnia 2021 13:41 / 3 osobom podoba się ten post
Z reszty wczorajszego mięsa mielonego zrobiłem klopsiki, przyrządziłem dla odmiany szpecle i sałatkę z sałaty lodowej.
Taki prosty, szybki obiad.
A w międzyczasie przygotowałem leczo na jutro, w lodówce postoi, przegryzą się smaki i jutro nie pozostanie mi już nic innego, jak tylko podgrzać. 
22 sierpnia 2021 14:22 / 3 osobom podoba się ten post
Kotlety schabowe z koscią, ziemniaki tłuczone z koperkiem i marchewka z groszkiem. Tutaj taki zestaw jest prawie co niedzielę jedynie warzywko może być różne. Mnie pasuje taki obiadek. Smacznie i szybko.  
22 sierpnia 2021 14:51 / 4 osobom podoba się ten post

Medalion z z polędwicy ,kurki w śmietanie , makaron.wstazki
22 sierpnia 2021 17:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Kotlety schabowe z koscią, ziemniaki tłuczone z koperkiem i marchewka z groszkiem. Tutaj taki zestaw jest prawie co niedzielę jedynie warzywko może być różne. Mnie pasuje taki obiadek. Smacznie i szybko. :gotowanie: 

Hej Dusia 
Jak Werska wróci na stare miejsce, koniecznie musisz ją naumieć te kotlety z kością smażyć 
Pamiętam że  były największym minusem w jej pracy  
22 sierpnia 2021 17:42 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Hej Dusia :-)
Jak Werska wróci na stare miejsce, koniecznie musisz ją naumieć te kotlety z kością smażyć :lol1:
Pamiętam że  były największym minusem w jej pracy :oczko: 

Z tego co wspomnienie mała na stare miejsce narazie nie wróci bo terminy nie pasowały jej. A tak w ogóle Werska gdzie Ty jesteś? Wyłaź zza krzaka. 
22 sierpnia 2021 20:40 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Medalion z z polędwicy ,kurki w śmietanie , makaron.wstazki:gotowanie:

Brzmi bardzo apetycznie 
22 sierpnia 2021 21:54 / 3 osobom podoba się ten post
mariakoc

Brzmi bardzo apetycznie :-)

Udało sie
23 sierpnia 2021 07:18 / 2 osobom podoba się ten post
W planie naleśniki z musem jabłkowo -brzoskwiniowym (jabłkowy jest zbyt mdły jak dla mnie )
23 sierpnia 2021 08:39 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

W planie naleśniki z musem jabłkowo -brzoskwiniowym (jabłkowy jest zbyt mdły jak dla mnie ):-)

U mnie taki sam plan. Dziadki z musem ja z qwarkiem na słodko. 
23 sierpnia 2021 08:40 / 4 osobom podoba się ten post
Pomidorowa  z ryżem 
23 sierpnia 2021 10:02 / 3 osobom podoba się ten post
Wczoraj zrobione leczo w dużym garnku...
Jest ok, ale do osobnego garnka przełożę dla siebie i jeszcze bardziej przyprawię na ostro Lubię pikantniejsze... 

23 sierpnia 2021 12:14
Na udany, spoko tydzień
zagadka
Mam: kiszona kg 2, grzyby świeże ok kg 1- miszung, kiełbasa swojska kg ~1-klasy extra, trochę łaty wołowej, słoiczek smaku spod pieczonego schabu, liść, angielskie, pieprze - różne, sól, kminek, paloną cebulę oraz kilka inszych przyraw i saganek. Jakaś śliwka się też znajdzie ale nie nastaję. Bardziej winko lecz tu też nie nalegam.
A proszę zgadnąć co z tego się uwarzy?
Jedna, jedyna podpowiedź brzmi:
potrawa staropolska w stylu "ilu kucharzy, tyle nań recept".
Za dwa dni będzie palunie po okcie lizać, naturalnie podane z soczystym, fest schabowym. Może nawet z kostką? I sypkimi kartofelkami utłuczonymi sote na puch.
Nagroda dla pierwszej osoby..., coś wymyślę????
Buziaki Słoneczka ???❤❤❤???
I trzymać się ramy!!!?

23 sierpnia 2021 12:15 / 2 osobom podoba się ten post
Na udany, spoko tydzień
zagadka
Mam: kiszona kg 2, grzyby świeże ok kg 1- miszung, kiełbasa swojska kg ~1-klasy extra, trochę łaty wołowej, słoiczek smaku spod pieczonego schabu, liść, angielskie, pieprze - różne, sól, kminek, paloną cebulę oraz kilka inszych przyraw i saganek. Jakaś śliwka się też znajdzie ale nie nastaję. Bardziej winko lecz tu też nie nalegam.
A proszę zgadnąć co z tego się uwarzy?
Jedna, jedyna podpowiedź brzmi:
potrawa staropolska w stylu "ilu kucharzy, tyle nań recept".
Za dwa dni będzie palunie po okcie lizać, naturalnie podane z soczystym, fest schabowym. Może nawet z kostką? I sypkimi kartofelkami utłuczonymi sote na puch.
Nagroda dla pierwszej osoby..., coś wymyślę????
Buziaki Słoneczka ???❤❤❤???
I trzymać się ramy!!!?

23 sierpnia 2021 12:55 / 5 osobom podoba się ten post
Resztkami z wczoraj
23 sierpnia 2021 21:53 / 2 osobom podoba się ten post
Zawsze w pon zupa ale szef kuchni leniwy się staje, weszły więc placki z tacki ziemniaczanej z krążkami z cydra z patelni ,posypane cukrem finezyjnie i okraszone cynamonem, z miłością ?

Mus też był, okazał się jednak kiszonym . Chciał być w trendzie i na fit. No to był. I poszedł. Ponoć jeszcze dobry. 

Tak więc polecamy. Dr Oetker i spółka .?