Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

10 sierpnia 2021 18:23 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Dziadek też musi byc:chaplin:

Dziadek będzie za tydzień :) Póki co widziałam jak krąży i próbuje wylądować  coś takiego, tyle, że jeśli kto chce to musi go sobie z drzewa zdjąć 
10 sierpnia 2021 19:42
Jutro ugotuję na obiad krupniczek na perełce albo ogórkową na skrzydełkach.
No czy pierwsze, czy drugie, dla mnie wansi~en! I  b o m b a!!!????❤
12 sierpnia 2021 10:26 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień targowy dzień ryby , idę zaraz złowić coś smacznego. Do tego buraczki , ziemniaki
Odkryłam na nowo buraki z cytryną i kapka oleju lnianego. 
Mam kiepska hemoglobinę wiec będzie i smaczne i zdrowo
12 sierpnia 2021 10:36 / 2 osobom podoba się ten post
A i u nas "barść", ale w formie chłodnika-pedepcie lubią. Do tego pieczone mięso na zimno, zaziki i sałata . Pieczywo.
Dorotee jedz mięso , jak tak u Ciebie sprawa wygląda. Masz suple żelaza od lekarza, czy wit poprawające jego wchłanialność?
12 sierpnia 2021 11:06 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A i u nas "barść", ale w formie chłodnika-pedepcie lubią. Do tego pieczone mięso na zimno, zaziki i sałata . Pieczywo.
Dorotee jedz mięso , jak tak u Ciebie sprawa wygląda. Masz suple żelaza od lekarza, czy wit poprawające jego wchłanialność?

Od marca uznałam siebie za leniwą nie mi się nie chciało , tylko słodycze wcinać . Mięsa mało , soli mało . W czerwcu poszłam na badanie krwi . Sód, hemoglobina , cukier. Zmęczona byłam , Ares , paskudna dieta mało ruchu . Po dwóch miesiącach już jest dobrze. Sorbifer z vit C dostałam ..

12 sierpnia 2021 11:59 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Od marca uznałam siebie za leniwą:chaplin: nie mi się nie chciało , tylko słodycze wcinać . Mięsa mało , soli mało . W czerwcu poszłam na badanie krwi . Sód, hemoglobina , cukier. Zmęczona byłam , Ares , paskudna dieta mało ruchu . Po dwóch miesiącach już jest dobrze. Sorbifer z vit C dostałam ..

Tak to jest. Poprawność polityczna nie zawsze jest tą właściwą  sciezką, choć może wygodną, bo można obwinić kogoś za własne decyzje np...
To dobrze, że już dobrze zdrowiej z sukcesem :)
13 sierpnia 2021 13:28
Laszforelenfile(pstrąg tęczowy?), młode kartofelki pieczone, surówka z marchewki i jabłka a druga z białej kapusty z koperkiem. No palunie po okcie wylizane. Jami jami?°???❤
Było smacznie i zdrowo, czego sobie i Wam na ten wspaniały weekend winszuję ????
13 sierpnia 2021 13:38
A jeśli nabędę pyszne śliweczki, to będzie jeszcze cweczkendaczikuchen-jeżyk. Szaleństwo i bomba!?????
Waaanse~in!!!
13 sierpnia 2021 16:10 / 3 osobom podoba się ten post
Ryba , dzisiaj filet z flądry , ziemniaki , mizeria , reszta buraczków
13 sierpnia 2021 17:46 / 3 osobom podoba się ten post
Pierogi z serem i śmietanką na słodko
13 sierpnia 2021 17:59 / 2 osobom podoba się ten post
Krewetki z sosem czosnkowym i makaron. Warzywa nie na kwaśno, raczej z humorem :)
Flądry nie lubię , bo po jej zjedzeniu może urosnąć nos jak u Pinokia :)
13 sierpnia 2021 19:41
Jutro gołąbki, które mają załatwić sprawę wyżywienia do poniedziałku z różnymi wariacjami z pogranicza border buraczków czerwonych ???☝️?
14 sierpnia 2021 08:55 / 1 osobie podoba się ten post
Serwus Słonka!
Są śliweczki!!!
Jak ja się cieszę!
Będzie bal!!!
???❤??
14 sierpnia 2021 11:10 / 3 osobom podoba się ten post
Makaron z warzywami i mielonym plus parmezan plus sałaty dwie

Editmakaron z kurkami w śmietanie z porem , sałaty pozostają
15 sierpnia 2021 13:25 / 2 osobom podoba się ten post
Gołąbków zostałem skutecznie pozbawiony, to w zamian pieczeń cielęca z całą warzywną ferajną w jogurtowym dresiku??