Dowiedziałem się przy śniadaniu, że teraz mam całą sobotę wolną, więc kierunek Stuttgart, no i jakieś sklepy poodwiedzam:radosc1:
Dowiedziałem się przy śniadaniu, że teraz mam całą sobotę wolną, więc kierunek Stuttgart, no i jakieś sklepy poodwiedzam:radosc1:
Super .Udanego wypadu do Stuttgartu :-)
Dzięki :super: Ostatnio w mapki sieci transportowej Stuttgartu się zaopatrzyłem na stacji, więc sobie pojeżdżę :-)
Dzień dobry. :chaplin: Za oknem słoneczko wychodzi więc będzie to być piękny dzień. Dziś koleżanki do mnie przyjeżdżają:dwa piwa: więc muszę coś naszykowac na obiado-kolacje. Już mam pewne pomysły zastanawiam się nad sałatkami. Ale ja coś tam wymyślę.. :gotowanie: Na deser chyba muffinki jogurtowe zrobię. :piecze ciasteczka:Wam życzę spokojnego i dobrego dnia.
Dusia kochana,, wrzuć proszę przepis na te muffinki.
Proszę bardzo. :-)
Składniki suche:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
3/4 ( lub troszkę mniej gdy ktoś lubi mniej słodkie) cukru
Składniki mokre:
1/3 szkl oleju
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/3szklanki mleka
Składniki suche mieszamy z mokrymi i mieszamy wszystko łyżka lub rozgą tylko do połączenia składników. Pieczemy 170-180 stopni około 30 minut do suchego patyczka. Ja posypuje tylko cukrem pudrem. Dzięki temu że jest jogurt są wilgotne i miękkie. Może być i maślanka. Wychodzi 12 sztuk.
Smacznego. :je babeczke:
Skopiuj to w "wypiekach", bo tutaj zginie.:inspektor:
A mam jeszcze pytanie - bez jajka????
No i tego cukru 3/4 łyżki czy szklanki???:zaskoczenie1:
Oczywiście, nie czepiam się, ale mój mąż nauczył mnie dokładności w przepisach.:aniolki:
A w temacie - witam sobotnio :chaplin:
Po wczorajszej pracy ogródkowej trochę mnie mięśnie rozbolały - trzeba się będzie pomasować...:radosc: