Powitajki przy kawie 64

26 marca 2021 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Dowiedziałem się przy śniadaniu, że teraz mam całą sobotę wolną, więc kierunek Stuttgart, no i jakieś sklepy poodwiedzam:radosc1:

Super .Udanego wypadu do Stuttgartu 
26 marca 2021 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
Kika67

Super .Udanego wypadu do Stuttgartu :-)

Dzięki  Ostatnio w mapki sieci transportowej Stuttgartu się zaopatrzyłem na stacji, więc sobie pojeżdżę 
26 marca 2021 18:49 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dzięki :super: Ostatnio w mapki sieci transportowej Stuttgartu się zaopatrzyłem na stacji, więc sobie pojeżdżę :-)

Mnie mapki  dala rodzina jak bylam w Weissach im Tal .Komunikacja jest w tym rejinie na 5 +..Jak zaczynalismy prace to o wolnym dniu nawet nikt chyba nie slyszal .Jednak duzo sie zmienilo przez te 6 lat 
27 marca 2021 05:19 / 7 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio. No i pyknął pierwszy tydzień na turnusie jak to Malgi mówi. Nie powiem, ciężko jest. Dzisiaj wyjdziemy trochę z A linką na spacer bo wczorajszą przerwę zużyłam na oglądanie komedi - Planeta singli. Teraz kawa und so weiter. Spokojnego dnia Opiekunowo. 
27 marca 2021 06:42 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Za oknem słoneczko wychodzi więc będzie to być piękny dzień. Dziś koleżanki do mnie przyjeżdżają więc muszę coś naszykowac na obiado-kolacje. Już mam pewne pomysły zastanawiam się nad sałatkami. Ale ja coś tam wymyślę..  Na deser chyba muffinki jogurtowe zrobię. Wam życzę spokojnego i dobrego dnia. 
27 marca 2021 06:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Za oknem słoneczko wychodzi więc będzie to być piękny dzień. Dziś koleżanki do mnie przyjeżdżają:dwa piwa: więc muszę coś naszykowac na obiado-kolacje. Już mam pewne pomysły zastanawiam się nad sałatkami. Ale ja coś tam wymyślę.. :gotowanie: Na deser chyba muffinki jogurtowe zrobię. :piecze ciasteczka:Wam życzę spokojnego i dobrego dnia. 

Dusia kochana,, wrzuć proszę przepis na te muffinki. 
27 marca 2021 06:56 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Dusia kochana,, wrzuć proszę przepis na te muffinki. 

Proszę bardzo. 

Składniki suche: 
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
3/4 ( lub troszkę mniej gdy ktoś lubi mniej słodkie) cukru

Składniki mokre:
1/3 szkl oleju
3/4 szklanki  jogurtu naturalnego 
1/3szklanki mleka 

Składniki suche mieszamy z mokrymi i mieszamy wszystko łyżka lub rozgą tylko do połączenia składników. Pieczemy 170-180 stopni około 30 minut do suchego patyczka. Ja posypuje tylko cukrem pudrem. Dzięki temu że jest jogurt są wilgotne i miękkie. Może być i maślanka. Wychodzi 12 sztuk. 
Smacznego. 
27 marca 2021 07:10 / 8 osobom podoba się ten post

Dzieńdoberek sobotni
Ochłodziło się, ale mi to nie przeszkadza.
Czas spokojnie dopić kawę i w drogę?.
Miłego dnia 

Dusiu, skopiuj ten przepis i wrzuć go do "Wypieki" 
27 marca 2021 07:39 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ten deszczowy  poranekMiłego dnia kochani 
27 marca 2021 07:43 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry śniadanie gotowe, czas kawę zaparzyc i pdp ogarnąć miłego dnia wszystkim 
27 marca 2021 07:46 / 8 osobom podoba się ten post
Witam moi mili ? Właśnie piję kawkę i zaraz biorę się za śniadanie dla nas. U mnie też deszczowo ?️☔. Miłej soboty Wam życzę ?
27 marca 2021 08:28 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
27 marca 2021 08:52 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Proszę bardzo. :-)

Składniki suche: 
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
3/4 ( lub troszkę mniej gdy ktoś lubi mniej słodkie) cukru

Składniki mokre:
1/3 szkl oleju
3/4 szklanki  jogurtu naturalnego 
1/3szklanki mleka 

Składniki suche mieszamy z mokrymi i mieszamy wszystko łyżka lub rozgą tylko do połączenia składników. Pieczemy 170-180 stopni około 30 minut do suchego patyczka. Ja posypuje tylko cukrem pudrem. Dzięki temu że jest jogurt są wilgotne i miękkie. Może być i maślanka. Wychodzi 12 sztuk. 
Smacznego. :je babeczke:

Skopiuj to w "wypiekach", bo tutaj zginie.
A mam jeszcze pytanie - bez jajka????
No i tego cukru 3/4 łyżki czy szklanki???
Oczywiście, nie czepiam się, ale mój mąż nauczył mnie dokładności w przepisach.
A w temacie - witam sobotnio
Po wczorajszej pracy ogródkowej trochę mnie mięśnie rozbolały - trzeba się będzie pomasować...
27 marca 2021 08:54 / 8 osobom podoba się ten post
Dzien dobry .Witam wszystkich serdecznie i zycze udanej soboty .Wczoraj ,pyknal mi 4 tydzien "na zkeceniu .Jeszcze niecale 2 i 8 albo 9 kwietnia wracam do domu 
W Offenbach nie pada ,ale zribilo sie chliodniej i wiatr taki silny jest ,ze glowe chce urwac ,a jak bylam na tarasie zapalic to musialqm sie balustrady trzymac ,zeby mnie nie zwialo 
27 marca 2021 09:12 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Skopiuj to w "wypiekach", bo tutaj zginie.:inspektor:
A mam jeszcze pytanie - bez jajka????
No i tego cukru 3/4 łyżki czy szklanki???:zaskoczenie1:
Oczywiście, nie czepiam się, ale mój mąż nauczył mnie dokładności w przepisach.:aniolki:
A w temacie - witam sobotnio :chaplin:
Po wczorajszej pracy ogródkowej trochę mnie mięśnie rozbolały - trzeba się będzie pomasować...:radosc:

Już poprAwione i skopiowane do wypieków.