Powitajki przy kawie 64

25 marca 2021 12:17 / 4 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Alo alo ! 
A żebyś wiedział Luke, że dobrze mi czas tutaj mija. Bielefeld zrobiło mi prezent, za wszystkie dupowate miejsca. Tak coś czułam, że to dziwne;)  miasto chce mi jeszcze coś pokazać ...
Nigdy nie piekłam, nie myłam okien , tutaj przychodzi to naturalnie, jest inne spojrzenie, są chęci, które wychodzą odemnie , sama się sobie dziwię....  ale no po prostu mam jak w domu. 
Nikt odemnie tego nie wymaga,wręcz przeciwnie - jak najmniej pracy , nikt mi za to extra nie płaci ale .....   to taka moja mała radość i wdzięcznośc za to, jakie warunki mi tutaj stworzono, za tą prywatność , za spokój, za trzymanie się zasad, za szacunek i zrozumienie. Za to że niczego mi tu nie brakuje.  Miałam już nie wyjeżdzać, miał być to ostatni raz,  ale coś miało inne plany....  ?     i nawet dziwnie się czuję.?
Taki abdejt.
Pozdro dla wszystkich i spokojnego weekendu.☀️  

:.oby kiedys wszystkim opiekunom i opiekunkom trafialy sie takie przyjazne miejsca 
25 marca 2021 14:04 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

:bravo:::super1:.oby kiedys wszystkim opiekunom i opiekunkom trafialy sie takie przyjazne miejsca :yahoo:

Tak. Oby sztele były tylko takie. Tego Wam i sobie życzę. Trafiajcie dobrze i spokojnie. ?

Abdejt.  A bo to dzisiaj czwartek , a już week.zaczynam ?  no nie mam orientacji. 
Sama mieszkam, łażę po pustym mieszkaniu, wynajduję sobie zajęcia.  
Dzisiaj nawet buty umyłam, a jeszcze mam w planach zaszyć dziury w spodniach. 
Może kiedy po wystawkach pochodzę, przytargam coś.  Trochę mam tu za pusto . A zbieractwo lubię ?   

Jo ! ?
26 marca 2021 05:00 / 6 osobom podoba się ten post
No i mamy weekend na horyzoncie. Piję sobie kawę i rozkoszuję się ciszą. Dzisiaj przejmuję toaletę seniorki i karmienie Jej. Pod tlenem czuje się już o wiele lepiej, zrobiła się tylko strasznie absorbująca, chce żeby stale ktoś przy Niej siedział. Wczoraj wyszłyśmy sobie na spacer, bo pewnie po godzinie dzwonilaby na nas. Nocka przespana, żeby nie ten transfer byłaby spoko stella. Miłego i spokojnego dnia Opiekunowo ?
26 marca 2021 05:41 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w piątek.  no i koniec spania a miałam pospać długo. za wcześnie się klade to i rano wstaje wcześnie.  Dziś w planach coś dokupić w sklepie i o 15 dentysta. Wczoraj po ogłoszeniu zamknięcia branży beauty udało mi się przynajmniej podciąć włosy bo o nowym kolorze to narazie muszę zapomnieć. ale zawsze to już lepiej bo i szczotka lepiej na nich pracuje. wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia i smacznej kawki. 
26 marca 2021 07:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie 
Dzień piękny przed nami
Życzę Wam miłego dnia 
26 marca 2021 07:18 / 5 osobom podoba się ten post
Witam ! Miłego weekendu życzę nam Wszystkim 
26 marca 2021 07:41 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
26 marca 2021 08:21 / 6 osobom podoba się ten post
Dowiedziałem się przy śniadaniu, że teraz mam całą sobotę wolną, więc kierunek Stuttgart, no i jakieś sklepy poodwiedzam
26 marca 2021 08:41 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dowiedziałem się przy śniadaniu, że teraz mam całą sobotę wolną, więc kierunek Stuttgart, no i jakieś sklepy poodwiedzam:radosc1:

Luke, nie masz za dobrze?? Może podmienimy się stellami? 
26 marca 2021 08:52 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien dobry .Kolejny piekny wiosenny dzien sie zapowiada .Milego piatku wszystkim zycze .Dzisuaj obiadu nie musze gotowac bo resztki od wczoraj bedziemy dojadac 
Popoludniu spacer i tradycyjnie rozgrywki Polska -Niemcy 
Z tego wszystkiego to dzisiaj mi sie snilio,ze z Lewandowskim rozmawialam ?
Wczoraj pdp dostala od corki  w prezencie zestaw 3 gier planszowych 
Dobrze ,ze jeszcze tylko 2 tygidnie mi zostaly ,bo tak sie rozkrecilam z tym graniem ,ze od kilku dni mamy prawie Grunwald ?
W ktorys dzien to musialam pdp pocieszac ,ze przeciez na pieniadze nie gramy ?
Wczoraj przed snem pdp zapytala.czy umie grac w taka planszowke co krol i krolowa jest ?Pewnie ze umie .Bedzie szach i mat ??
26 marca 2021 09:07 / 7 osobom podoba się ten post
Witam i ja weekendowo.
Wczoraj zaliczyłam fryzjerkę - zdążyłam przed obostrzeniami.
Ostatni spokojny weekend w domku, trzeba pomału kofry pakować, laczki w autku na letnie wymienić i dopieścić przed wyjazdem na drugi brzeg Odry.
Dziś mam jeszcze trochę prac podwórkowych zaplanowanych ,  ale poczekam na więcej słońca i ciepełka.
Miłego dnia i weekendu wszystkim
P.S. A i nie zapomnijcie o zegarach w ten weekend
26 marca 2021 09:31 / 5 osobom podoba się ten post
Aj to ciepełko-rozleniwia i "rozmemływa" . Chciałam dzis nie pójść do pracy, ale los zdecydował inaczej 
Co do przestawiania zegarów to sie zastanowie , czy w ogóle dotknę tego ustrojstwa, bo ostatnio technologia mnie przerasta . Chciałam przetrzeć tylko ekran smartfona, a przez przypadek o mały włos bym wykupiła abonament HBO 
A niech to jasna.........
I dzińdoberek 
26 marca 2021 09:37 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Luke, nie masz za dobrze?? Może podmienimy się stellami? :gwizdanie:

Zawsze możesz napisać do P. z B. 
26 marca 2021 09:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam wszystkich już weekendowo 
26 marca 2021 09:50 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

No i mamy weekend na horyzoncie. Piję sobie kawę i rozkoszuję się ciszą. Dzisiaj przejmuję toaletę seniorki i karmienie Jej. Pod tlenem czuje się już o wiele lepiej, zrobiła się tylko strasznie absorbująca, chce żeby stale ktoś przy Niej siedział. Wczoraj wyszłyśmy sobie na spacer, bo pewnie po godzinie dzwonilaby na nas. Nocka przespana, żeby nie ten transfer byłaby spoko stella. Miłego i spokojnego dnia Opiekunowo ?

Możliwe , że się boi, że jak nikogo przy niej nie będzie to się dusić zacznie