Powitajki przy kawie 64

20 marca 2021 15:11 / 7 osobom podoba się ten post
Witam z nowego miejsca w Bonn.Na miejscu byłam już po 6tej rano,teraz dały mi trochę polezec.Zostane z fajną, sympatyczną Polka,bo to co wyjeżdża,to wampir energetyczny.Niby wszystko ok.ale przerwa ok.1,5h ,bo seniorka już wola baby phonem na Pipi,no i totalnie nie pomaga przy transferze.Ogolny chaos,bo dziś jest nas za dużo.Wszystko wróci do normy,jak zmienniczka wyjedzie.Seniorka w typie dam z lat trzydziestych,bardzo empflindlich na wszystko.Obaczymy,jak pójdzie dalej.Grunt,że nie ma problemu z kasą i zakupami.Tyle audycji z Bonn.
20 marca 2021 15:49 / 7 osobom podoba się ten post
Zrobiłam sobie ostatnią kawę tutaj i zaglądam. Czasu mam dużo, bus ma po 20 się zjawić. Wprawdzie zapytałam, kto robi dziś kolację, ale młody mówi, że on. Zdziwiłabym się, gdyby powiedział, że ja, choć czasu by wystarczyło. Ucieszył się, jak powiedziałam, że będę 10 kwietnia, a nie 11. Bus z Polski wyjeżdża ok. północy, to cały piątek będę jeszcze w domu, tak jak chciałam. A on nie będzie się denerwował, bo musi wyjechać w niedzielę. A przecież podróż bywa dłuższa czasem. Wczoraj koleżanka stała w korku 4 godziny....
To po powitaniu przy kawie- pożegnanie- trzymajcie się zdrowo! A za 3 tygodnie się odezwę!
20 marca 2021 16:04 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, witajcie mili moi i...żegnajcie jednocześnie. Nie,nie cieszcie się za bardzo, będę do Was zaglądać :-). Ale ostatni raz, na tym turnusie, witam Was z tego miejsca. 
Zmienniczka przyjechała trochę po 21-ej. Kiedy spojrzałam na nią, zobaczyłam jaka  zamordowana podróżą, to sama zaproponowałam, że dzisiaj rano mogę  ogarnąć i babcię, i śniadanie. Tak,wiem, goopia jezdem :-),ale inaczej nie umiem:oczko:. Ona poprosiła tylko o kawę. Dzisiaj rano, kiedy zeszła, już zaczęła komentować nasze śniadanie, ale grzecznie powiedziałam, nawet z uśmiechem na ustach, że proszę aby się rozejrzała dokładnie i wszystkie skargi i wnioski przyjmuję do godz 11-tej, bo później wychodzę. I że ja nie komentuję tego, co ona je, kupuje, gotuje i jak pracuje, proszę więc, żeby swoje  komentarze  zachowała dla siebie, bo nie jestem zainteresowana. 
Przekazałam co najwazniejsze i tyle. Wiecie, że to skutkuje? Żadnych uwag czy pretensji, jak dotąd!:zaskoczenie1::lol1:
Zrobiłam sobie zakupy w Lidlu, bo jutro to tylko Żabka otwarta, a lodówka pusta. Wróciłam właśnie z obiadu u siostry podopiecznej, najedzona i wyluzowana. Jeszcze tylko kanapki sobie zrobię i herbatę do termosu. W sumie bus mógłby już przyjechać, a tak to mam jeszcze, jeśli będzie punktualnie, ok 2,5 godziny. Babcia śpi, opuekunka nie wiem czy w domu, czy na spacerze, bo cisza wszędzie. Pogoda piękna, słońce i błękitne niebo, pójdę chyba jeszcze się przejść. 
Miłej soboty Wam życzę :-) 

Brawo Ty. A za odwagę w słowach ( dobrze, że nie w czynach ) dla Ciebie kwiatuszki. 
20 marca 2021 16:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Brawo Ty. :brawo1:A za odwagę w słowach ( dobrze, że nie w czynach :smiech3:) dla Ciebie kwiatuszki. :kwiatek dla ciebie:

20 marca 2021 16:52 / 7 osobom podoba się ten post
Werska

Zrobiłam sobie ostatnią kawę tutaj i zaglądam. Czasu mam dużo, bus ma po 20 się zjawić. Wprawdzie zapytałam, kto robi dziś kolację, ale młody mówi, że on. Zdziwiłabym się, gdyby powiedział, że ja:-), choć czasu by wystarczyło. Ucieszył się, jak powiedziałam, że będę 10 kwietnia, a nie 11. Bus z Polski wyjeżdża ok. północy, to cały piątek będę jeszcze w domu, tak jak chciałam. A on nie będzie się denerwował, bo musi wyjechać w niedzielę. A przecież podróż bywa dłuższa czasem. Wczoraj koleżanka stała w korku 4 godziny....
To po powitaniu przy kawie- pożegnanie- trzymajcie się zdrowo! A za 3 tygodnie się odezwę!

Wersuś, jedź bezpiecznie i szybko 
Ja już w drodze,bus  przyjechał pół godziny przed zapowiedzianym czasem . Ale się cieszę 
20 marca 2021 16:56 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam z nowego miejsca w Bonn.Na miejscu byłam już po 6tej rano,teraz dały mi trochę polezec.Zostane z fajną, sympatyczną Polka,bo to co wyjeżdża,to wampir energetyczny.Niby wszystko ok.ale przerwa ok.1,5h ,bo seniorka już wola baby phonem na Pipi,no i totalnie nie pomaga przy transferze.Ogolny chaos,bo dziś jest nas za dużo.Wszystko wróci do normy,jak zmienniczka wyjedzie.Seniorka w typie dam z lat trzydziestych,bardzo empflindlich na wszystko.Obaczymy,jak pójdzie dalej.Grunt,że nie ma problemu z kasą i zakupami.Tyle audycji z Bonn.

Maluda nie daj się, i trzym się ,A wampiry goń 
Ale fajnie usłyszeć wiadomości Lokal aus Bonn 
W jakiej dzielnicy jesteś?
20 marca 2021 17:21 / 4 osobom podoba się ten post
Wcięło mi takiego długiego posta 
Nie pamiętam czy się dzisiaj przywitałam ?
Jak nie to naprawiam swój błąd. Witam Wszystkich w ostatni dzień zimy i życzę miłego wieczoru 
20 marca 2021 18:16 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Maluda nie daj się, i trzym się :-),A wampiry goń :strzela z bicza:
Ale fajnie usłyszeć wiadomości Lokal aus Bonn :-)
W jakiej dzielnicy jesteś?

Gusia, to jest Duisdorf, miejscowość przyłączona do Bonn. 
20 marca 2021 19:13 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Gusia, to jest Duisdorf, miejscowość przyłączona do Bonn. 

O,to kawałek masz do centrum Bonn. Fajne sklepy są,,a przynajmniej były, na Duisdorfie. Jeśli dobrze pamiętam, to jest też taki jeden duży z używanymi rzeczami, od drobiazgów po meble i duże agd 
21 marca 2021 05:36 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie już przy kawie. W sumie to wyspana jestem, tylko łóżko niemiłosiernie skrzypi. Muszę też poszukać w mieszkaniu jakiejś lampki nocnej, bo na razie to telefon mi za nią służy. Pogodnej, spokojnej niedzieli Opiekunowo ☕???
21 marca 2021 06:52 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wiosennie. Ptaki za oknem ćwierkają. ?Wszystkim życzę spokojnego i radosnego pierwszego dnia wiosny i zostawiam wiosenną kawkę. 
21 marca 2021 07:15 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Trochę chłodno, ale bez opadów. 
Wyspałem się i ja. Zaraz zjem skromne śniadanko i wyjazd coś pozwiedzać. Życzę Wam miłego dnia i spokojnej niedzieli 
21 marca 2021 07:48 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kolejny piękny dzień przed nami, w dodatku już wiosenny. Zaraz śniadanko, kawka i do przodu
21 marca 2021 09:11 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Jeszcze dwie niedziele w domku i czeka mnie pakowanie na drugą stronę Odry.
Miłej wiosennej niedzieli wszystkim
21 marca 2021 09:17 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Witam Wszystkich serdecznie, wiosennie, niedzielnie 
Życzę wam miłego niedzielnego lenouchowania. Ja zaraz po obiedzie mam wolne 
Dzisiaj coś źle spałam i jestem niewyspana