Sztela średnia ale przy wymianie 6 na 6 do ogarnięcia a kasa spoko ?? ja mówie serio

Kolejny dzień przed nami, później znów noc i tak w kółko. Życzę Wam spokojnego i miłego dnia

Dbajcie o siebie

Sztela średnia ale przy wymianie 6 na 6 do ogarnięcia a kasa spoko ?? ja mówie serio
Mam pytanie, w sumie do wszystkich, a szczególnie do Dorote i Clio, bo chyba, jeśli dobrze kojarzę, pracujemy w tej samej firmie.Czy wiecie cos o tym,że w sumie na kontraktach u jednego podopiecznego, nie można pracować dłużej niż 12 miesięcy, w szczególnych uzasadnionych przypadkach, 18 miesięcy. ? Pytałam dziś swojej koordynator, ale nie potrafiła mi odpowiedzieć na to pytanie, ma się dowiedzieć i zadzwonic do mnie w następnym tygodniu. Z góry dziękuję za odpowiedzi, dodam że znalazłam taki punkt w umowie, ale może ktoś wie ,jak to wygląda w praktyce, czy jest przestrzegane.Z tego co wiem, niektórzy jeżdżą do tych samych podopiecznych przez kilka lat.
Mam pytanie, w sumie do wszystkich, a szczególnie do Dorote i Clio, bo chyba, jeśli dobrze kojarzę, pracujemy w tej samej firmie.Czy wiecie cos o tym,że w sumie na kontraktach u jednego podopiecznego, nie można pracować dłużej niż 12 miesięcy, w szczególnych uzasadnionych przypadkach, 18 miesięcy. ? Pytałam dziś swojej koordynator, ale nie potrafiła mi odpowiedzieć na to pytanie, ma się dowiedzieć i zadzwonic do mnie w następnym tygodniu. Z góry dziękuję za odpowiedzi, dodam że znalazłam taki punkt w umowie, ale może ktoś wie ,jak to wygląda w praktyce, czy jest przestrzegane.Z tego co wiem, niektórzy jeżdżą do tych samych podopiecznych przez kilka lat.
Jest taki przepis obowiązujący juz od stycznia poprzednego roku ale on jest martwy , nie słyszałam , zeby go ktoś egzekwował bo : 18 miesięcy ale .... łacznie czyli tylko to się sumuję co jesteśmy w Niemczech u jedenj rodziny a po drugie , odliczanie zaczyna się od 1 stycznia 2020 . Przykładowo pracujac na zmiany 2 m-ce na 2 wolnego za rok 2020 jest to tylko 6 miesięcy . Ale watpię aby strona niemiecka tego wymagała , przy taki braku niemieckich opiekunek nawet tych dojeżdżających do pacjenta , nie mówiąc juz o ogromnych brakach personelu w Heimach . Spałabym spokojnie .
Też , pracujesz dla Prm24? Ja jestem u Margaretki od listopada 2018 roku , tak po 7-8 tygodni na początku , teraz od 2020 po 3 , aktualnie przedluzam ci miesiąc
Więc chyba wolno więcej niż12 czy 18 w sumie .:chaplin: