Powitajki przy kawie 64

18 marca 2021 06:36 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Kolejny dzień przed nami, później znów noc i tak w kółko. Życzę Wam spokojnego i miłego dnia
Dbajcie o siebie
18 marca 2021 07:28 / 9 osobom podoba się ten post
Dzien dobry Hurra...już w domku,podróż spkojna...na granicy przejechaliśmy bez kontroli.Miłego dnia....spokojności w pracy i uśmiechu 
18 marca 2021 07:32 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry o poranku!
Agnesssa- super wiadomość! I miłego urlopu!
18 marca 2021 07:37 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień☀ dobry.  Spokojnego i dobrego dnia ludziska. 
18 marca 2021 08:13 / 9 osobom podoba się ten post
Dzien dobry, witamy nowy dzień, zróbmy wszystko, żeby był dobry. U mnie dzisiaj pakowanie i porządki na piętrze opiekunek,jutro ,na ostatnią noc przenoszę się do gościnnego, wieczorem przyjeżdża zmienniczka. 
Miłego,pogodnego dnia życzę 
18 marca 2021 08:14 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
18 marca 2021 08:22 / 6 osobom podoba się ten post
magmab

Sztela średnia ale przy wymianie 6 na 6 do ogarnięcia a kasa spoko ?? ja mówie serio 

Dzięki za zaufanie na odległość ,ale narazie zostaję tutaj. Zmieniałabyś średnią sztelę na dobrą?
Tak jak pisałam wcześniej, w maju wracam, a później zobaczę. 
18 marca 2021 08:28 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Witam w czwartek  i życzę udanego dnia  z piękną pogodą w tle 
18 marca 2021 08:38 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry! Siedzę  przy kawce, czekam na odp.Przyjdzie w szlafroku,uśmiechnięty ...albo zanuci jakiś szlagier?Jak tu nie mieć  humoru?:-Czego  i Wam życzę 
18 marca 2021 09:18 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego dnia i słoneczka, nie tylko za oknem 
18 marca 2021 18:05 / 2 osobom podoba się ten post
Mam pytanie, w sumie do wszystkich, a szczególnie do Dorote i Clio, bo chyba, jeśli dobrze kojarzę, pracujemy w tej samej firmie.Czy wiecie cos o tym,że w sumie na kontraktach u jednego podopiecznego, nie można pracować dłużej niż 12 miesięcy, w szczególnych uzasadnionych przypadkach, 18 miesięcy. ? Pytałam dziś swojej koordynator, ale  nie potrafiła mi odpowiedzieć na to pytanie, ma się dowiedzieć i zadzwonic do mnie w następnym tygodniu. Z góry dziękuję za odpowiedzi, dodam że znalazłam taki punkt w umowie, ale może ktoś wie ,jak to wygląda w praktyce, czy jest przestrzegane.Z tego co wiem, niektórzy jeżdżą do tych samych podopiecznych przez kilka lat.
18 marca 2021 18:16 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Mam pytanie, w sumie do wszystkich, a szczególnie do Dorote i Clio, bo chyba, jeśli dobrze kojarzę, pracujemy w tej samej firmie.Czy wiecie cos o tym,że w sumie na kontraktach u jednego podopiecznego, nie można pracować dłużej niż 12 miesięcy, w szczególnych uzasadnionych przypadkach, 18 miesięcy. ? Pytałam dziś swojej koordynator, ale  nie potrafiła mi odpowiedzieć na to pytanie, ma się dowiedzieć i zadzwonic do mnie w następnym tygodniu. Z góry dziękuję za odpowiedzi, dodam że znalazłam taki punkt w umowie, ale może ktoś wie ,jak to wygląda w praktyce, czy jest przestrzegane.Z tego co wiem, niektórzy jeżdżą do tych samych podopiecznych przez kilka lat.

Jest taki przepis  obowiązujący juz od stycznia poprzednego roku ale on jest martwy , nie słyszałam , zeby go ktoś egzekwował bo : 18 miesięcy ale .... łacznie czyli tylko to się sumuję co  jesteśmy w Niemczech u jedenj rodziny a po drugie , odliczanie zaczyna się od 1 stycznia 2020 . Przykładowo pracujac na zmiany 2 m-ce na 2 wolnego za rok 2020 jest to tylko 6 miesięcy . Ale watpię aby strona niemiecka tego wymagała , przy taki braku niemieckich opiekunek nawet tych dojeżdżających do pacjenta , nie mówiąc juz o ogromnych brakach personelu w Heimach . Spałabym spokojnie . 
18 marca 2021 18:18 / 2 osobom podoba się ten post
marta74

Też , pracujesz dla Prm24? Ja jestem u Margaretki od listopada 2018 roku , tak po 7-8 tygodni na początku , teraz od 2020 po 3 , aktualnie przedluzam ci miesiąc 
 Więc chyba wolno więcej niż12 czy 18 w sumie .
18 marca 2021 18:29 / 1 osobie podoba się ten post
Aniabeznazwy

Jest taki przepis  obowiązujący juz od stycznia poprzednego roku ale on jest martwy , nie słyszałam , zeby go ktoś egzekwował bo : 18 miesięcy ale .... łacznie czyli tylko to się sumuję co  jesteśmy w Niemczech u jedenj rodziny a po drugie , odliczanie zaczyna się od 1 stycznia 2020 . Przykładowo pracujac na zmiany 2 m-ce na 2 wolnego za rok 2020 jest to tylko 6 miesięcy . Ale watpię aby strona niemiecka tego wymagała , przy taki braku niemieckich opiekunek nawet tych dojeżdżających do pacjenta , nie mówiąc juz o ogromnych brakach personelu w Heimach . Spałabym spokojnie . 

Fajnie by było, dzięki 
18 marca 2021 18:34 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Też , pracujesz dla Prm24? Ja jestem u Margaretki od listopada 2018 roku , tak po 7-8 tygodni na początku , teraz od 2020 po 3 , aktualnie przedluzam ci miesiąc 
 Więc chyba wolno więcej niż12 czy 18 w sumie .:chaplin:

Tak dzięki, może faktycznie to tylko ,,,martwy ,,,zapis. Mam teraz miejsce, w którym dobrze się czuje i chciałabym tam wracać na kolejne kontrakty, bez jakichś dziwnych ograniczeń.