Powitajki przy kawie 64

27 stycznia 2021 08:27 / 6 osobom podoba się ten post
Kolejny dzień  nastal zatem  czas na pierwszą  
Z dziadkiem  ostatnio uzgodnilismy,ze do 9 spi a niech spi 
Wszystkim milego kolejnego dnia na turnusie zimowym w alepjskich gorach lub nadmorskich kurortach

27 stycznia 2021 08:28 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Tu strychu nie ma:-):-):-)
Dzień dory wszystkim. Dziś podopieczny wstał dużo wcześniej i zdziwiony, że gorąca kawa w termosie... No cóż, po tym, jak pewna amerykanka wygrała proces, bo sparzyła się taką kawą w znanej sieci pojawiły się napisy na kubkach z kawą, że jest gorąca. Może i tutaj coś takiego zrobić:-):-):-)

Tutaj jest , lokatorzy mają tam suszarnię, daleko iść , aż trzecie piętro
27 stycznia 2021 08:55 / 6 osobom podoba się ten post
Witam Was serdecznie
Kolega wjeżdżając do DE miał kontrolę przed Berlinem. Przetrzepali bagaże, wymagali okazania testu. To tak z ciekawości Wam piszę. Nie wiem czy wszędzie są tak intensywne kontrole.
Jak będzie u mnie na powrocie do PL, jutro dam znać. Bułki i gazeta kupione, trasę kolega już obcykal, potem po obiedzie jeszcze miasto. 
Dziękuję Wam za życzenia szczęśliwej podroży
Odezwę się jutro, pozdrawiam serdecznie, a póki co, życzę Wam miłego dnia
27 stycznia 2021 09:02 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witam Was serdecznie:chaplin::kawa1:
Kolega wjeżdżając do DE miał kontrolę przed Berlinem. Przetrzepali bagaże, wymagali okazania testu. To tak z ciekawości Wam piszę. Nie wiem czy wszędzie są tak intensywne kontrole.
Jak będzie u mnie na powrocie do PL, jutro dam znać. Bułki i gazeta kupione, trasę kolega już obcykal, potem po obiedzie jeszcze miasto. 
Dziękuję Wam za życzenia szczęśliwej podroży:buziaczki:
Odezwę się jutro, pozdrawiam serdecznie, a póki co, życzę Wam miłego dnia:przyjaciele::super:

I co w tych bagażami szukali? Testu? Raczej każdy ma to w torebce przy sobie. Zabrali komuś cos? A co z tymi co nie mieli testu? 
27 stycznia 2021 09:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

I co w tych bagażami szukali? Testu? Raczej każdy ma to w torebce przy sobie. Zabrali komuś cos? A co z tymi co nie mieli testu? 

Papierosy wożą  na handel, tak ostatnio slyszalam, 1000 € grzywny jest,  babcie  wożą. 
27 stycznia 2021 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Wszyscy mieli testy, a w bagażach żadnych papierosow
27 stycznia 2021 13:00 / 4 osobom podoba się ten post
Powitajki nawijajki
Za paaare dni okaze sie czy wracam 12 lutego do pl czy zostaje w de.Jesli zostanę  to mam chec ruszyc gdzies w inne miejsce w de  na max tez miesiac ponakrecac jakas babcie lub dziadka i nadac polotu oraz zobaczyc zimą  nieodkryte przeze mnie okolice  Ii zobaczyć  takie cos jak człowiek  na spacerze I połazić  do sklepu codziennie chocby po jakas bzdety ptt haribo albo nutella lub pączek lub połazić po sklepie oglądając  co to to to zagadując kasjerów   lub pytajac o produkty ktorych nie ma j kiedy będą   
sieeee rozmarzylammm
27 stycznia 2021 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
Clio

Powitajki nawijajki:oczko:
Za paaare dni okaze sie czy wracam 12 lutego do pl czy zostaje w de.Jesli zostanę  to mam chec ruszyc gdzies w inne miejsce w de :-) na max tez miesiac ponakrecac jakas babcie lub dziadka i nadac polotu:-):lol3: oraz zobaczyc zimą  nieodkryte przeze mnie okolice:yeah:  Ii zobaczyć  takie cos jak człowiek  na spacerze I połazić  do sklepu codziennie chocby po jakas bzdety ptt haribo:lol2::-) albo nutella lub pączek lub połazić po sklepie oglądając  co to to to:-) zagadując kasjerów :lol2:  lub pytajac o produkty ktorych nie ma j kiedy będą :lol3:  
:hihi: sieeee rozmarzylammm

U dziadka nuda? Nie martw się. Tutaj też. Tylko piekarnia w miarę blisko około 1 km a tak to trzeba w MPK wsiadać i jechać około 6 km do centrum. Tam jest w jednym miejscu wszystko i Lidl, Aldi, rewe, netto, KIK, dm, rossman, Deichmann i wiele innych. A  tutaj nie ma nic. Tylko kilka bloków, domków i kościół. No ale nie mam zamiaru nigdzie MPK jechać. Jak będę miała potrzebę za komunikuje córce żeby mnie zawiozła i odebrała. Auto babki stoi pod domem ale corka babki stwierdziła, że kiedyś opiekunka uderzyła i stłukłam reflektor bo my polki jeździć nie umiemy. Ok. Ja mam auto w Pl i tyle lat prawko bez żadnej stłuczki. Niech robi córka zakupy wg listyi dźwiga mnie to g... o obchodzi.A ma co dźwigać bo babka lubi dobre jedzonko i trzeba min 2x tydzień uzupełniać zapasy. MPK nie pojade bo tylko chyba jest 5 kursów na dzień  i w pauzie bym się nie wyrobiła. Teraz to już w takie miejsce się nie wybieram. Albo auto, albo rower albo blisko sklepy. 
27 stycznia 2021 14:24 / 3 osobom podoba się ten post
Szybkie dzień dobry popołudniem i spadam czytać :)
Czornyj napisał nową książkę, właśnie przytargałam z Empiku :D, także mnie dzisiaj już nie ma :P
Miłego wszystkim!
27 stycznia 2021 14:40 / 4 osobom podoba się ten post
Taa Dusia1978  no nuda to ze sama sie nakrecam organizuje dzien,wymyslam,skrobie menu na papierkach,czytam,ogladam,zarcie dla kota szykuje,odśnieżam,na spacer pojde to jedno a sutuacja sytuacja to drugie.
Sklep jak kiedys pisalam 2,4 km i jakis gow** nieciekawe  i pod górkę-nie chce mi sie. Bäckerei w czw przyjezdza pod dom i w 45 sek po zakupach  tyle rekreacji.Tereny na spacer strasznie nie ciekawe.Chyba  dzis spadek formy psychicznej 
Od rana sie nie uczesalam
Nie odezwalam do dziadka
W mojej starej pracy ktos by dawno po 10 min zapytal? A tobie co? chora?palma? a tu nikt nie zapyta   sama sie nakrecic musze i ogarnac przejdzie. ....
ale wiem co mi humor poprawic jeszcze moze jutro:
3 czekolady  mleczne z orzechami+3 paczki haribo z Bäckerei 
27 stycznia 2021 16:49 / 3 osobom podoba się ten post
Clio

Taa Dusia1978  no nuda to ze sama sie nakrecam organizuje dzien,wymyslam,skrobie menu na papierkach,czytam,ogladam,zarcie dla kota szykuje,odśnieżam,na spacer pojde to jedno a sutuacja sytuacja to drugie.
Sklep jak kiedys pisalam 2,4 km i jakis gow** nieciekawe :gwizdanie: i pod górkę-nie chce mi sie. Bäckerei w czw przyjezdza pod dom i w 45 sek po zakupach :lol3: tyle rekreacji.Tereny na spacer strasznie nie ciekawe.Chyba  dzis spadek formy psychicznej:eureka: 
Od rana sie nie uczesalam:lol3:
Nie odezwalam do dziadka:lol2:
W mojej starej pracy ktos by dawno po 10 min zapytal? A tobie co? chora?palma? :lol1: a tu nikt nie zapyta :rozmysla:  sama sie nakrecic musze i ogarnac:yo: przejdzie.:przyjaciele: ....
ale wiem co mi humor poprawic jeszcze moze jutro:
3 czekolady  mleczne z orzechami+3 paczki haribo z Bäckerei :smiech3:

Czekolada i haribo zawsze poprawia nastrój 
27 stycznia 2021 17:05 / 4 osobom podoba się ten post
mariakoc

Czekolada i haribo zawsze poprawia nastrój :-)

Oj genau aby do jutra do 9 bo bedzie Bäckerei  i od razu zjem cala sama bez dziadka bo ja slodyczami sie nigdy nie dziele nawet z dziecmi ..co je moje to je moje 

27 stycznia 2021 19:35 / 4 osobom podoba się ten post
Nie zgadniecie  co znalazłam w domu   o to:  mini trampoline ok 1m i teraz do  20poskacze

27 stycznia 2021 19:38 / 4 osobom podoba się ten post
Clio

Nie zgadniecie  co znalazłam w domu :zaskoczenie1:  o to: :skacze: mini trampoline ok 1m i teraz do  20poskacze:-)

Też mam ale wolę rower stacjonarny albo orbiter . 
27 stycznia 2021 20:47 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Też mam:kocha nie kocha: ale wolę rower stacjonarny albo orbiter . 

A ja musze lubiec co mam a mam skakajło