Powitajki przy kawie 64

11 lutego 2021 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ta, ta ta- spółdzielnie załóż :lol1:

Lepiej hurtownię  
11 lutego 2021 09:38 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

Ale 15 % od przychodu, to naprawdę dużo. Może rozłożyć te mniejsze media, polskie właśnie. I, jak wyczytałam te pieniądze oprócz na NFZ, zabytki miałoby to iść również na jakiś fundusz w obszarze mediów, czyli, jak rozumiem na TVP, zrypaną "trójkę" i ewentualnie media Rydzyka? No ja za to dziękuję!

Zapomniałaś, że za 3-4 lata do koryta dorwie się PO i wtedy wszystko będą mogli przekazać na TVN a nie na Rydzyka  Ot polityka. 
11 lutego 2021 09:46 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Zapomniałaś, że za 3-4 lata do koryta dorwie się PO i wtedy wszystko będą mogli przekazać na TVN a nie na Rydzyka :lol2: Ot polityka. 

No cóż, ZDECYDOWANIE wolę na TVN nIż Rydzyka, czy obecne TVP. To tyle w temacie polityki.
11 lutego 2021 09:51 / 2 osobom podoba się ten post
Na niektóre rzeczy warto spojrzeć chłodno, bez nienawiści rujnującej tylko nasze organizmy. 
11 lutego 2021 10:33 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Na niektóre rzeczy warto spojrzeć chłodno, bez nienawiści rujnującej tylko nasze organizmy. 

We mnie nienawiści nie ma, trochę się nawet martwię, bo obojętnieję powoli,jeśli o politykę chodzi,  ale ZDECYDOWANIE zgadzam się z Werską
11 lutego 2021 10:36 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

No cóż, ZDECYDOWANIE wolę na TVN nIż Rydzyka, czy obecne TVP. To tyle w temacie polityki.

I popieram w 200%. A kim ten Rydzyk jest. ? Stary H. j który nie przypomina sługi Bożego. Zresztą, który z tych kawalerów w kieckach jest dziś sługa Bozym. Jedynie służą mamonie. 
11 lutego 2021 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Lepiej hurtownię :wystawia jezyk: 

Unię 
11 lutego 2021 12:20 / 4 osobom podoba się ten post
Za Rydzykiem to też nie przepadam ale to kościół sam sobie szkodzi. Ja go nie słucham ale wyzywać go nie będę. Swoją drogą jeżeli jest jakaś grupa, która go uwielbia, to zgodnie z zasadami demokracji, nie mam prawa go linczować. Mogę dla swojego dobrego poczucia nie słuchać i omijać jak się da 
11 lutego 2021 12:49 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Za Rydzykiem to też nie przepadam ale to kościół sam sobie szkodzi. Ja go nie słucham ale wyzywać go nie będę. Swoją drogą jeżeli jest jakaś grupa, która go uwielbia, to zgodnie z zasadami demokracji, nie mam prawa go linczować. Mogę dla swojego dobrego poczucia nie słuchać i omijać jak się da :super1:

Własnie o to chodzi-można się nie zgadzać, ale używa się do tego argumetów a nie żniża do poziomu chodnika.
11 lutego 2021 13:57 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Ale 15 % od przychodu, to naprawdę dużo. Może rozłożyć te mniejsze media, polskie właśnie. I, jak wyczytałam te pieniądze oprócz na NFZ, zabytki miałoby to iść również na jakiś fundusz w obszarze mediów, czyli, jak rozumiem na TVP, zrypaną "trójkę" i ewentualnie media Rydzyka? No ja za to dziękuję!

Zgadzam się.
Tak to jest, jak niektórzy słuchają tylko jednego przekazu z jednego źródła. Wczoraj Holecka nie powiedziała znowu całej prawdy,a skupiła się tylko na tym, o czym wspomniałaś. Nie wspomniała nic o innej części apelu. O tym, że ten podadek dobije słabszych, bo i duzi i mniejszi płacą i tak już duże daniny na rzecz Państwa z tytułu swojego funkcjonowania. Więc nie chodzi o to, że podatek chcą wprowadzić. Chcą wprowadzić KOLEJNY, które rozłoży mniejsze media. A pieniądze na TVP i Rydzyka będą szły szerokim strumieniem. O tym jednak media publicznie nie chcą za głośno mówić. I jeszcze jedna sprawa. "Obrońcom" życia prześlę to, co otrzymałem z trzech fundacji , wspierającej naprawdę chore dzieci. Prośby o pomoc. Wśród adresatów będzie i Kaja Godek, Przyłębska, panna Krysia, dyrektor i Ci parlamentarzyści, którzy składali wniosek do TK. Są w końcu obrońcami życia. Osobiście przesłałem po 100 zł każdej fundacji.
11 lutego 2021 14:00 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w czwartek  Przedostatni dzień zabiegów i gimnastyki za mną, szkoda. Było fajnie. Aura też fajna, nie pada, ale kto wie, co będzie w nocy czy jutro.
Spokojnej reszty dnia 
11 lutego 2021 14:59 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Za Rydzykiem to też nie przepadam ale to kościół sam sobie szkodzi. Ja go nie słucham ale wyzywać go nie będę. Swoją drogą jeżeli jest jakaś grupa, która go uwielbia, to zgodnie z zasadami demokracji, nie mam prawa go linczować. Mogę dla swojego dobrego poczucia nie słuchać i omijać jak się da :super1:

A mnie boil to, że np. z funduszy na pomoc ofiarom, z których to pieniędzy opłacano np. psychologów potrzebnych dla nich, telefony zaufania- poucinano duże kwoty na od lat działające stowarzyszenia. A dano- właśnie te pieniądze- dla uczelni Rydzyka, gdzie robiono szkolenia prokuratorom. Nawet gdyby były robione rzetelnie- w co wątpię- to powinny być opłacane z innych źródeł, a nie ucinać tym, co pomagają konkretnym osobom w potrzebie. Od lat. Takich przykładów jest więcej.
A co do dodatkowego- bo te wszystkie przewidziane prawem są już płacone- podatku. On nic nie zmieni w tym, żeby duże zagraniczne firmy płaciły tutaj, w Polsce- bo i tak będą korzystały z tych przepisów, które do tej pory pozwalają im płacić to u siebie. Dotknie w większej części małe, polskie niezależne media, które się ledwo utrzymują. I wtedy,  z tych pieniędzy (bo oprócz NFZ , zabytków jest też coś tam o pomocy mediom) można będzie je wykupić i zrobić kolejne tuby propagandowe rządzącej partii. I nawet gdyby zmieniła się na inną, co mam nadzieję nastąpi jak najszybciej- to nie jest dobre i tego nie pochwalam .
Kurczę, Radio Europa jeszcze istnieje??? Znów trzeba będzie potajemnie w eterze niezależnych łapać
11 lutego 2021 16:55
Niezależnym mediom, tym najbardziej "pyskującym" obcięto wczesniej możliwość utrzymywania się z reklam. Utrzymują ich słuchacze swoimi datkami. 
12 lutego 2021 05:24 / 7 osobom podoba się ten post
Kłaniam się nisko - mówiąc Dzień Dobry w ten mroźny poranek  od dziś do niedzieli zmiana warty i podwójne show ?????
12 lutego 2021 06:25 / 8 osobom podoba się ten post
Witam was w Nowym Roku 2021 
W Chinskim Nowym Roku  2021-roku Bawoła
Tak tak to dzis 
Powolutku wstaje,walizka na dół i czekam na Busa.Tymczasem +radio.
UDANEGO piątunia