Powitajki przy kawie 64

10 lutego 2021 13:34 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Znowu kasy szukają tam gdzie ją mogą wyrwać. Na początku pandemii miałam nadzieję, że może pomyliłam się oceniając rządzacych. Jednak nie. Mam tak, że się przygladam , nie chcąc niczego, ani nikogo pochopnie oceniac i ciągle chcę wierzyć w ludzi, oraz jatka między wyborcami dwóch obozów przyprawiała mnie o ból głowy. Teraz czasem tylko zaglądam w politykę, aby jako tako być na bieżąco, bo jej nie znoszę. A PiS miał już wczesniej zapędy do kontroli. Musiałam się z konta walutowego w polskim banku tłumaczyć. Nie mogli mi nic zrobić, bo przesłałam wszystkie stosowne dokumenty, ale już miałam tak dość, że otworzyłam konto tu w CH. Polskie w złotówkach słuzy mi tylko do przewalutowywania. 
Tak będą dalej szukac- dziś padło na podatek od reklam. A ludzie będą finansować ich hurraoptymistyczne, marnujące państwowe pieniądze-pomysły.

Tak, mają wydatki: przekop mierzei, lotnisko, 70 baniek za wybory, kolejne obietnice wyborcze.... trzeba skubać naród
10 lutego 2021 14:10 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Tak, mają wydatki: przekop mierzei, lotnisko, 70 baniek za wybory, kolejne obietnice wyborcze.... trzeba skubać naród

A ile z tych pieniędzy mogłoby pójść na wsparcie dla upadających mniejszych przedsiębiorców , ludzi którzy potracili pracę?

10 lutego 2021 14:29 / 1 osobie podoba się ten post
Media pomogły roxkrecic rzadowi kowidoze a teraz PiS im się odwdzięczył. 
10 lutego 2021 19:40 / 6 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór Opiekunkowo. Witam was po długim odpoczynku od forum. Miałam teraz jechać do roboty ale zostanę w domciu dłużej. Dopracuję parę tematów które do tej pory olewałam trochę, poleniuchuję trochę, a idzie mi to doskonale i za jakiś miesiąc/dwa pomyślę o jakiejś robocie. Czyli w sumie 4 miechy lenistwa. Zima straszy cały czas, biało za oknem ale nie muszę machać łopatą, co w sumie wpłynęłoby na moje boczusie dobrze. Wkurzają mnie te durnoty covidowe to może uda się w domciu przetrwać Dzisiaj poczytam sobie bo te czarne karteczki są wkurzające ale dobrze, niech płacą podatki skoro w Niemczech, Czechach itd płacą, to dlaczego u nas mają nie płacić. 

Trzymajta się ludziska 
10 lutego 2021 19:52 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Dobry wieczór Opiekunkowo. Witam was po długim odpoczynku od forum. Miałam teraz jechać do roboty ale zostanę w domciu dłużej. Dopracuję parę tematów które do tej pory olewałam trochę, poleniuchuję trochę, a idzie mi to doskonale i za jakiś miesiąc/dwa pomyślę o jakiejś robocie. Czyli w sumie 4 miechy lenistwa. Zima straszy cały czas, biało za oknem ale nie muszę machać łopatą, co w sumie wpłynęłoby na moje boczusie dobrze. Wkurzają mnie te durnoty covidowe to może uda się w domciu przetrwać :lol2: Dzisiaj poczytam sobie bo te czarne karteczki są wkurzające ale dobrze, niech płacą podatki skoro w Niemczech, Czechach itd płacą, to dlaczego u nas mają nie płacić. 

Trzymajta się ludziska :-)

No zaniedbałam ostatnio krajowa politykę o co chodzi z tym podatkiem . Nasze media to większość kapitał zagraniczny. 
Witaj Mycho!
10 lutego 2021 20:05 / 3 osobom podoba się ten post
Witaj Dorotee. A niech sobie będzie kapitał jaki chce. Tylko niech podatki płacą. Wolności słowa mają dość co widać po artykułach i programach ale jak mają placić więcej, to larmo podnoszą. No kto uwierzy, że nie mają wolności słowa ?? Hipokryzja. Robią co chcą i te z lewej strony i te z prawej. Tylko niektóre za mało zostawiają w kasie PL wywożąc krocie gdzieś tam. A najlepiej się sprzedaje "krzywda" wszelaka więc na czarno krzyczą. Narodek i tak się nie orientuje o co chodzi więc się łapie na takie hasła o wolności i dupsach. 
10 lutego 2021 20:07 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Witaj Dorotee. A niech sobie będzie kapitał jaki chce. Tylko niech podatki płacą. Wolności słowa mają dość co widać po artykułach i programach ale jak mają placić więcej, to larmo podnoszą. No kto uwierzy, że nie mają wolności słowa ?? Hipokryzja. Robią co chcą i te z lewej strony i te z prawej. Tylko niektóre za mało zostawiają w kasie PL wywożąc krocie gdzieś tam. A najlepiej się sprzedaje "krzywda" wszelaka więc na czarno krzyczą. Narodek i tak się nie orientuje o co chodzi więc się łapie na takie hasła o wolności i dupsach. 

Podobnie uważam . Tylko teraz nie jest ważne co kto robi , tylko kto . Każdy krok rządu jest krytykowany .
10 lutego 2021 20:16 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Podobnie uważam . Tylko teraz nie jest ważne co kto robi , tylko kto . Każdy krok rządu jest krytykowany .

Jakby to było cudownie - idąc za ławeczką z Wilkowyj - gdyby zamiast żreć się, świństwa podkładać itp. razem pracować na to aby nam wszystkim dobrze było.... Kurde, chyba popłynęłam ...... 
10 lutego 2021 20:25 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Dobry wieczór Opiekunkowo. Witam was po długim odpoczynku od forum. Miałam teraz jechać do roboty ale zostanę w domciu dłużej. Dopracuję parę tematów które do tej pory olewałam trochę, poleniuchuję trochę, a idzie mi to doskonale i za jakiś miesiąc/dwa pomyślę o jakiejś robocie. Czyli w sumie 4 miechy lenistwa. Zima straszy cały czas, biało za oknem ale nie muszę machać łopatą, co w sumie wpłynęłoby na moje boczusie dobrze. Wkurzają mnie te durnoty covidowe to może uda się w domciu przetrwać :lol2: Dzisiaj poczytam sobie bo te czarne karteczki są wkurzające ale dobrze, niech płacą podatki skoro w Niemczech, Czechach itd płacą, to dlaczego u nas mają nie płacić. 

Trzymajta się ludziska :-)

Nierzetelną informację odnośnie covida i specjalne nakręcanie tematu, zresztą innych też -to specjalność mediów , nic nowego.
Nie wszyscy odbiorcy posiadają wiedzę z wirusologii, mikrobiologii czy medycyny-boją się, stąd róznego rodzaju spekulacje. 
Co do podatku-faktycznie nic by im się nie stało , jakby zapłacili, ale o to chodzi, że rząd się za bardzo rozpędził. Szafuje podatkami ukrytymi pod różnymi przykrywkami i to już o szarego człowieka chodzi.
10 lutego 2021 20:27 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Jakby to było cudownie - idąc za ławeczką z Wilkowyj - gdyby zamiast żreć się, świństwa podkładać itp. razem pracować na to aby nam wszystkim dobrze było.... Kurde, chyba popłynęłam ...... :lol2:

Ta, ta ta- spółdzielnie załóż 
11 lutego 2021 05:51 / 6 osobom podoba się ten post
Dobry z rana ???? spokojności życzę nam wszystkim ???
11 lutego 2021 06:59 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.  Spokojnego i miłego dnia Wam życzę oraz znośnych temperatur bo u mnie teraz pokazuje minus 14.i ciagle sypie śnieg. 
11 lutego 2021 07:01 / 7 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo miłego i spokojnego dzionka wszystkim
11 lutego 2021 07:17 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim. Przed budzikiem pies mne obudził, bo szczekał. Dobrze, że tylko kilkanaście minut.Kawa i czas dzień rozpocząć...
11 lutego 2021 07:37 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nierzetelną informację odnośnie covida i specjalne nakręcanie tematu, zresztą innych też -to specjalność mediów , nic nowego.
Nie wszyscy odbiorcy posiadają wiedzę z wirusologii, mikrobiologii czy medycyny-boją się, stąd róznego rodzaju spekulacje. 
Co do podatku-faktycznie nic by im się nie stało , jakby zapłacili, ale o to chodzi, że rząd się za bardzo rozpędził. Szafuje podatkami ukrytymi pod różnymi przykrywkami i to już o szarego człowieka chodzi.

Ale 15 % od przychodu, to naprawdę dużo. Może rozłożyć te mniejsze media, polskie właśnie. I, jak wyczytałam te pieniądze oprócz na NFZ, zabytki miałoby to iść również na jakiś fundusz w obszarze mediów, czyli, jak rozumiem na TVP, zrypaną "trójkę" i ewentualnie media Rydzyka? No ja za to dziękuję!