Skąd masz tą informację?
Na konferencji minister zdrowia nic nie mówił o kwarannie dla powracających z zagranicy czymkolwiek,?
Skąd masz tą informację?
Na konferencji minister zdrowia nic nie mówił o kwarannie dla powracających z zagranicy czymkolwiek,?
A jeżeli opiekunowie też i wracałbym po 28 grudnia, to na granicy żądam testu i w razie negatywnego wyniku, nie udaję się na żadną kwarantannę. I kropka. To jest moje zdanie.
Obawiam się, że może nie być takiej opcji niestety, nie rozumiem tej decyzji
Nie oglądałbym się, czy jest taka opcja, czy nie:-)
A co zrobisz, jeśli na granicy nie będzie możliwości wykonania testu? Daj znać jeśli będziesz wiedział, czy my -opiekunowie, jesteśmy wyłączeni z tej bezpodstawnej moim zdaniem kwarantanny
Załatwiam test jeszcze przed wjazdem do Polski, a w razie czegoś, w miejscu zamieszkania. Zgodnie z Ustawą o chorobach zakaźnych, istnieje domniemanie, że jest się chorym dopiero z chwilą uzyskania negatywnych wyników. Więc nawet w miejscu zamieszkania łaski mi nie robią, by przebadać. Chcą udowodnić, że jestem chory, niech robią test. Ale zaznaczam, że to byłoby moje zachowanie, taki jest mój punkt widzenia.
A jak się dowiem, co i jak, dam Ci znać. Zresztą jutro będę dzwonić do Agencji w innej sprawie, to nie omieszkam się spytać, jak to wygląda obecnie, bo też dużo opiekunów wraca do kraju po Świętach i po Nowym Roku:-)
Mój punkt widzenia w tej kwestii jest dokładnie taki sam. Jeszcze nie wiem jak zdecyduje się postąpić ,najpierw trzeba się dokładnie dowiedzieć jak wygląda nasza sytuacja. Za info z góry dziękuję :aniolki:
Lockdown a kwarantanna narodowa, czy to sie czyms rózni ?
Jedno i drugie ma ścisłe powiązanie ze szczepionką ktora wchodzi od po świętach do wszystkich krajów tej cholernej Unii. Zastanawiające jest dlaczego w Niemczech sceptyków szczepienia jest tylko 5 % a u nas 60%. Czyzby gorszej jakości albo inne składniki ...
Ch ..j niewazne , ale juz dawno powinniśmy spierd. z tej mafii. Tak jak zrobiła to WB. Co zresztą do dzisiaj męczy Niemców. ?
Najlepsze rozwiązanie by sie uwolnić od tej dyktatury cwaniaków, oszustów i kłamców.
Juz sie boją ze trzymamy sztamę z Węgrami i mozemy cos namieszać w ich destrukcyjnych planach.
Dziady jedne.
Kama - zmień dilera - ten Ci szkodzi.:bezradny: Albo kanał w TV.:nerwowy:
Przecież w UE pracujesz i stąd mamy same korzyści.:radosc1:
Kama - zmień dilera - ten Ci szkodzi.:bezradny: Albo kanał w TV.:nerwowy:
Przecież w UE pracujesz i stąd mamy same korzyści.:radosc1:
Diler dla mnie ? Samochodowy albo Stihl.
Tvp? Nie oglądam.
W ue pracować nie muszę jak się uprę.
Jakie korzyści ? Aktualnie to co zarabiam , nie bede zarabiać , nie bedzię korzyści. Dam radę.
Co jeszcze ? Polska ma jakieś profity ? No jakieś tak ale niewymierne w stos do wymagań i narzuconych wymuszanych rozkładowych ideii.
Myślę że sobie poradzimy bez tych gwiazdek wzajemnej adoracji. ??
Kopalnie ,linie lotnicze ,cały nasz majątek przejąc zamknąć zlikwidować i wprowadzić swoje rządy, zagrabić . Żebyśmy nie mieli nic do gadania , i tak nie mamy. O to im chodzi. Taka "współpraca".