21 maja 2020 10:45 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978Powiem Ci szczerze, że żałuję że tego nie zrobiłam. Miałam wszystko nagrane więc miałabym co pokazać i się czym bronić. Nie wiem ile tu zostanę mam nadzieję, że to będzie szybko wyjazd ale jeśli się to powtórzy tak zrobie. Tylko boje się, że syn potem odkręci i będę musiała płacić za wezwanie karetki. Ja tylko nie chce żeby ktoś wpadł w to gówno tak jak ja. Opiszę te sztele w odpowiednim miejscu na FB.
Chyba lepiej wzywać policję i informować, że jest agresja i boisz się o swoje życie. Jesteś legalnie, więc nie ma obaw w kontakcie z policją. Według mnie, gdy rodzina jest w pobliżu, bądź w stałym kontakcie z opiekunką (w Twoim przypadku to syn) to o wzywaniu lekarza, czy pogotowia niech decyduje rodzina.
U mnie w zeszły piątek był taki stan, że powinna pdp. trafić do szpitala. Ja byn tak postąpiła. Rodzina to widziała, ale nie chciała oddać. Nie wiem, jak tu są rozliczne finansowo te kwestie. Może boją się, że rachunek za pobyt w szpitalu wyczerpi później pieniądze przeznaczane na Pflege i będa musieli sami płacić. W każdym razie dziwna ta ich decyzja.
Zastanawiam się też z tym foto i nagrywaniem. Może lepiej być ostrożnym i tego nie robić, byś nie miała później problemów. Kto zna prawo i przepisy to regulujące niech się może wypowie. Trzymaj się Dusia, na pewno to kwestia tego weekendu i sprawa będzie zakończona.