A skad miałeś polskiego ogórka ?:lodowka:
A skad miałeś polskiego ogórka ?:lodowka:
A taki woreczek z kraju przywiozłem... Po kątem sałatki naszej polskiej warzywnej na święta.
W Rewe jest słoik na polskim dziale kwaszonych ogórków . A mam też Max Markt, czyli ten rosyjski sklep, jeszcze tam nie byłem, ale też zawsze tam polskie kiszone mieli i twaróg. Ciasta bynajmniej nie robię:-)
Dziś drugi sznycelek wieprzowy, reszta Gnocchi.
Fasolka szparagowa i czerwona kapusta.
A dziadkowie... Cóż, po raz kolejny na obiad Wurst, tym razem dziś parówki na ciepło z ziemniakami, i trochę czerwonej papryki.
Odkąd tu jestem, to nie widziałem, żeby mięso jedli. Dziadek kawał chłopa, ma ochotę na jedzenie, a tu... Nic. Bo ona nie przepada. Smutne
jessu,a ja mam tylko Aldika a nie wyobrazam sobie swiąt bez sałatki ! Juz dzisiaj napomknęłam seniorowi,czy przyjdzie do nas Weinachtsmann:prezenty_swiateczne:,to tylko się zaśmiał.Cieńko widzę przyszłość :gotowanie1:
Przeczytałam Wasza wpisy i kilka razy sline musiałam przełknąć bo tyle mi jej do gebusi napłynęły odpluc nie mogę bo nie ma gdzie :smiech3:
Tutaj obiadokolacja dopiero o 18 więc idę owoce przygotować :-)
U mnie obiad o 17 , właśnie skończyłysmy . Udało się
Co można ugotować świątecznie ? Oprócz kaczki i ryb i owoców morza .
Jak przygotować pierś z gęsi ? Nie posiada pdp czynnego piekarnika . Tak 1 kg mięsa .
No nieźle 17?
U nas 12. O0
kolacja 17;-) u każdego co innego