Perły rzucone przed damy

16 lipca 2018 19:04 / 1 osobie podoba się ten post
Sama już zauważyłam u swojego podopiecznego objawy demencji. Wieczorem czekał na wizytę lekarza, która ma być o 11, odpowiadałam że w piątek o 11 rano a mamy środę wieczór, odpowiadał że wie, ale gdy pytałam czy w takim razie idziemy spać to odpowiadał że nie bo czeka na lekarza, w końcu gdy minęła ta "11" powiedziałam mu że pójdziemy spać a ja go obudzę gdy przyjdzie lekarz, rano nie zdawał sobie z tego wszystkiego sprawy. Cieszę się tylko z tego że nie potrafi sam wyjść z łóżka bo chyba bym musiała z nim siedzieć całą noc dla pewności
16 lipca 2018 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
Aniabeznazwy

a wcale sie nie boi - prawdopodobnie z rozbawieniem , niesmakiem , dezaprobatą itp / niepotrzebne skreślić / czyta wymianę zdań pań próbujących udowodnić , że " lewa nóżka wróbelka jest zielona a druga grupa twierdzi , że żelonożołta ". Jedna pamietliwa druga  zapalczywa . tylko po co to komu ? I dodam od siebie : gdyby mnie w jakikolwiek sposób ogólne stwierdzenie obraziło lub ponizyło na forum - to sama bym się "odgryzła ' adwokaci nie są potrzebni . 

(usunięte)

16 lipca 2018 19:52
zagubiona

Firma dzwoniła do syna żeby załatwił pielęgniarkę, ale akurat to dla mnie nie jest kłopot bo robię to podczas ubierania, a mój pdp nie lubi obcych osób z tego co zauważyłam i żeby przyjeżdżała jedna osoba tylko po to to bez sensu jak później ma mieć cały dzień być marudny. Sama z nim też się za bardzo nie spoufalam bo jest ciężką osobą a ja tu będę jeszcze tylko 18 dni. Nie chcę mu za bardzo mieszać.

(usunięte)

16 lipca 2018 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
Gruba odpuść trochę chyba jestem przemęczenia albo bardzo zestresowana zaczni uprawiać jakis sport to pomaga
16 lipca 2018 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
Nigdy po prostu się nie spotkałam z tym żeby ktoś musiał to zakładać z opieki, u mnie kolega sam sobie to zakładał. Jeśli to jest takie ważne to jutro porozmawiam z synem żeby kogoś załatwił albo sam przychodził to zakładać, ale zdejmować już mogę? Jak wygląda sprawa z obcinaniem paznokci to też do nas należy czy nie?
16 lipca 2018 20:41
Tego, no...
poczytaj sobie .
https://www.gesundheit.de/medizin/behandlungen/orthopaedische-operationen/medizinische-fusspflege-der-podologe
16 lipca 2018 20:50
tina 100%

Tego, no...
poczytaj sobie .
https://www.gesundheit.de/medizin/behandlungen/orthopaedische-operationen/medizinische-fusspflege-der-podologe

Dziękuje. Po prostu sądziłam że tylko takie typowo pielęgniarskie rzeczy nie wchodzą w mój zakres, poprzednia opiekunka też mi przekazała że to do mnie należy zakładanie tych rajstop
16 lipca 2018 20:55
zagubiona

Nigdy po prostu się nie spotkałam z tym żeby ktoś musiał to zakładać z opieki, u mnie kolega sam sobie to zakładał. Jeśli to jest takie ważne to jutro porozmawiam z synem żeby kogoś załatwił albo sam przychodził to zakładać, ale zdejmować już mogę? Jak wygląda sprawa z obcinaniem paznokci to też do nas należy czy nie?

A co masz w umowie ? dbanie o higienę podopiecznego ? trzeba wszystko robić rozsądnie . Ja obcinam jasli widzę, że dam radę . Jeśli paznokcie sa zagrzybione, twarde , bo zapuszczone,  nigdy tego nie robię.  Zamów fachowca i zrobi . Tak jest pewniej i bezpieczniej . Podkolanówkę zakładałam, wiem w odróznieniu od grubej dlaczego i jak zakładać. Miałam podopiecznego tak jak Ty nie znosił obcych osob . Zamykał pokój i było po robocie .
16 lipca 2018 21:11
Mleczko

A co masz w umowie ? dbanie o higienę podopiecznego ? trzeba wszystko robić rozsądnie . Ja obcinam jasli widzę, że dam radę . Jeśli paznokcie sa zagrzybione, twarde , bo zapuszczone,  nigdy tego nie robię.  Zamów fachowca i zrobi . Tak jest pewniej i bezpieczniej . Podkolanówkę zakładałam, wiem w odróznieniu od grubej dlaczego i jak zakładać. Miałam podopiecznego tak jak Ty nie znosił obcych osob . Zamykał pokój i było po robocie .

To ,że wiem jak nie znaczy ,że będę to wykonywać , skoro wiem ,że nie wolno. Moja pdp też nie lubi obcych , mam wyjechać? Fusspflege? Fryzjerka?Pflegedienst?
16 lipca 2018 21:33
Bardzo dziękuję za wszystkie dobre rady, jestem w tym nowa a chcę jak najlepiej dla podopiecznego, ale nie będę przy tym siebie narażać, więc powiem że albo niech dzieci same przychodzą zakładać to albo jakaś odpowiednia osoba. Czy często bywa tak że dzieci praktycznie nie odwiedzają rodziców czy ja po prostu trafiłam na taką rodzine?
16 lipca 2018 21:34

(usunięte)

16 lipca 2018 21:34
dorotee

To ,że wiem jak nie znaczy ,że będę to wykonywać , skoro wiem ,że nie wolno. Moja pdp też nie lubi obcych , mam wyjechać? Fusspflege? Fryzjerka?Pflegedienst?

Napisałam wyraźnie co ja robię. Nie napisałam, że ma robić . Tobie nie wolno, a mnie wolno, bo miałam w umowie zakładanie podkolanówek. Nie ma co sie  stroszyć. Strzygłam podopiecznego też. 
16 lipca 2018 21:44

(usunięte)

16 lipca 2018 21:53
Mleczko

Napisałam wyraźnie co ja robię. Nie napisałam, że ma robić . Tobie nie wolno, a mnie wolno, bo miałam w umowie zakładanie podkolanówek. Nie ma co sie  stroszyć. Strzygłam podopiecznego też. 

Ja nawet brodę prxycinalam, umowa nie stoi ponad prawem miejscowym , Pflegedienst nie ma problemu , nie ma uprawnień nie wykonuje danej usługi, inny opiekun przychodzi.
16 lipca 2018 21:59 / 4 osobom podoba się ten post
gruba

(usunięte)

Gruba, ja mam szacunek do każdego człowieka. Nie denerwuj się tak bardzo tym, że nie zostałaś zrozumiana na forum, nie Ty pierwsza. Ja już nie raz tutaj oberwałam, nie raz byłam opacznie zrozumiana, próbowałam też wytłumaczyć swoje racje, ale to nie ma sensu. Szczególnie byłam napiętnowana przez te osoby, które obraziły się na to forum. Czasami tak jest i trzeba dać sobie na wstrzymanie. Tak już jest w życiu, że każdy ma swoją rację i nie ma co się ciskać. Pozdrawiam.