Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

17 listopada 2017 10:36 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ziemniaki,marchewka z wody i jajecznica na chudym mleku.Bez soli wsio.Zjadliwe powinno byc ,ale:( Kotlecik schabowy chyba mi się po nocach zacznie niedługo śnić,buuuuu

Dietę długo masz ,czy tak z własnej woli ?
17 listopada 2017 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
Ryba , ziemniaki,brokuły, sałata, PDP catering plus budyn
17 listopada 2017 10:41 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Dietę długo masz ,czy tak z własnej woli ?

Przymusowa:( Przez minimum miesiąc od zabiegu-zalecenia takie.A,że ja pacjentka posłuszna to cóż:(muszę się stosować.Mister F.dla towarzystwa też:):):):)
17 listopada 2017 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ziemniaki,marchewka z wody i jajecznica na chudym mleku.Bez soli wsio.Zjadliwe powinno byc ,ale:( Kotlecik schabowy chyba mi się po nocach zacznie niedługo śnić,buuuuu

Kasiu!
Polecam gotowanie w szybkowarze. 
Potrawy są bardziej wartościowe, nie odczuwa się braku soli i innych przypraw, a do tego szybko i można, np. przygotować mięso razem z warzywami itp.

17 listopada 2017 10:47 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś zupa szczawiowa na mięsie drobiowym + na koniec dodam ugotowane jajka.
17 listopada 2017 10:52 / 4 osobom podoba się ten post
Misiek

Kasiu!
Polecam gotowanie w szybkowarze. 
Potrawy są bardziej wartościowe, nie odczuwa się braku soli i innych przypraw, a do tego szybko i można, np. przygotować mięso razem z warzywami itp.

Nie posiadam.Ale dużo gotuję na parze,niezależnie od aktualnej diety.Przeżyję:)U Kulki miałąm trening bo ona nie soli niczego.
17 listopada 2017 11:10 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie posiadam.Ale dużo gotuję na parze,niezależnie od aktualnej diety.Przeżyję:)U Kulki miałąm trening bo ona nie soli niczego.

To proponuję ci "posiąść".
Już za około 80 EUR można kupić komplet z dużym i małym garnkiem, plus kosz do gotowania warzyw wspolnie z, np. mięsem, a do tego szklana pokrywa.
Naprawdę warto 
17 listopada 2017 11:26 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Przymusowa:( Przez minimum miesiąc od zabiegu-zalecenia takie.A,że ja pacjentka posłuszna to cóż:(muszę się stosować.Mister F.dla towarzystwa też:):):):)

Bardzo restrykcyjną ta Twoja dieta.Miałam ogólne zalecenia, lekkostrawna, wiadomo nie od razu schabowy z kapustą z grochem,ale taki rosołek , niezbyt tłusty z mięsem z tegoż rosołu ,czemu nie.Marchewkę duszoną to dostałam w trzecim dniu po operacji. Lekarz mnie powiedział, żeby bez przesady ,bo można sobie za bardzo żołądek wydelikacić.To było 12 lat temu, więc może standardy się zmieniły,ale nie miałam żadnych sensacji gastrycznych, szybko wróciłam do formy, czego i Tobie życzę.
17 listopada 2017 11:29 / 5 osobom podoba się ten post
Alaska

Bardzo restrykcyjną ta Twoja dieta.Miałam ogólne zalecenia, lekkostrawna, wiadomo nie od razu schabowy z kapustą z grochem,ale taki rosołek , niezbyt tłusty z mięsem z tegoż rosołu ,czemu nie.Marchewkę duszoną to dostałam w trzecim dniu po operacji. Lekarz mnie powiedział, żeby bez przesady ,bo można sobie za bardzo żołądek wydelikacić.To było 12 lat temu, więc może standardy się zmieniły,ale nie miałam żadnych sensacji gastrycznych, szybko wróciłam do formy, czego i Tobie życzę.

Mam sensacje ,więc sobie ten miesiąc podietuję,nie zaszkodzi mi:)Lepiej na zimne dmuchać ,jak już:)
17 listopada 2017 11:36 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Mam sensacje ,więc sobie ten miesiąc podietuję,nie zaszkodzi mi:)Lepiej na zimne dmuchać ,jak już:)

Jedz male posilki, ale czesciej. To tez a propos diety. Gotowanie na parze jest super
17 listopada 2017 13:28 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś pomidorowa z ryżem :)
17 listopada 2017 19:54 / 7 osobom podoba się ten post
Obiadu nie bylo, ale jest kolacja...Pale kadzidelko i czekam...
17 listopada 2017 20:27 / 5 osobom podoba się ten post
hawana

Obiadu nie bylo, ale jest kolacja...Pale kadzidelko i czekam...:-)

O świecach nie zapomij .
17 listopada 2017 20:41 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Jedz male posilki, ale czesciej. To tez a propos diety. Gotowanie na parze jest super:-)

A jeszcze lepiej gotować nie na parze,a w parze.
17 listopada 2017 22:32 / 4 osobom podoba się ten post
Andrew

A jeszcze lepiej gotować nie na parze,a w parze.:przyjaciele:

Jeśli w parze to tylko krewetki..