Ja nie wiem czy to tylko moja pdp uwaza ze mam 10 par rak i moge w jednym momencie 30 rzeczy robic?! No poprostu dzisiaj chyba mnie cos strzeli
Ja nie wiem czy to tylko moja pdp uwaza ze mam 10 par rak i moge w jednym momencie 30 rzeczy robic?! No poprostu dzisiaj chyba mnie cos strzeli
Jest chora? Mój ojciec bywa niecierpliwy.
Tak , parkinson, cukrzyca
Wczoraj czytałem o Parkinsonie. Ciężki podopieczny :[
Pracowałem rok cały u chorej pani na Parkinsona. Spoko Pani, pomimo zaawansowania choroby.
Pokaż pani, że masz tylko dwie. I dopowiedz, że koniem nie jesteś tylko dlatego, że ze z Polski pochodzisz.
I że masz takie same prawa jak tubylcy.
Wyraźnie, wolno i patrząc prosto w oczy.
Po czym rób swoje.
Z mięśniami coraz gorzej. Nie ma na to lekarstwa :[
Podciągaj na podkładzie - dobrze gdybyś miała ceratowy - dobrze się ślizga po prześcieradle , jak jesteś "na chodzie" w pobliżu pdp. to kładź ją na boki ( przy odleżynach - wskazane co 2 godziny , ale różnie to bywa ) przy myciu nie wycieraj - osuszaj przez przykładanie miękkiego , chłonnego ręcznika ( stare koszulki bawełniane są super jako myjki i ręczniki ) , nawet chwilę możesz potrzymać w rozpiętej pieluszce - powietrze osusza odleżyny . Dieta wysokobiałkowa , lekkostrawna . Nowe zaczerwienienia na ciele leciutko masuj ... jak ma odleżyny tylko na tyłku zrób na noc wałki : jeden pod plecy , drugi pod nogi , pieluchę zapnij tylko na te dolne plastry.
Jest chora? Mój ojciec bywa niecierpliwy.
Możesz wyjasnić to"pieluchę zapnij tylko na te dolne plastry"??
Chodzi o dostęp powietrza???
A jak ma pieluchomajtki?
Do neurologa z nim pójdź.