Rosołek gotuję ,ze cztery duże ziemniaki w całości wrzucam ,ugotowane przez praskę przeciskamy,dorzucam ziemniaki pokrojone w kostkę i pora w talarki.I tyle ..Jak nie masz praski to ugnieć na puree i też dobrze.Przepis mojego taty.
Rosołek gotuję ,ze cztery duże ziemniaki w całości wrzucam ,ugotowane przez praskę przeciskamy,dorzucam ziemniaki pokrojone w kostkę i pora w talarki.I tyle ..Jak nie masz praski to ugnieć na puree i też dobrze.Przepis mojego taty.
Tereniu, kartoflanka pierwsza klasa, Pdp zachwycone.
Jak wczoraj powiedzialam co bedzie na obiad to nie mogły sie doczekac. Pokroiłam to mieso z żeberek i na koniec w plasterki bockwurst, bo tak lubia.
Jutro obiad mam z glowy bo zostało jeszcze pół garnka.
Dziekuje jeszcze raz za przepis :)
Kartofle z wody okraszone odrobina masla,jajko sadzone i salata. Taka dieta wymyslona przez podopieczna,bo po wczorajszym wtrzachnieciu wielkiej ilosci orzszkow przed snem,wziela i sie zwyczajnie posrala. Taka sytuacja...
Dostałyśmy znowu po świeżym pstrągu...więc pieczony pstrąg z piekarnika, krokieciki ziemniaczane (gotowiec) i sałata z różnymi warzywami z sosem jogurtowym.
Ty wisz co malo ryby jem musze po niedzieli zrobic.
Smażony szaszłyk z dorsza z warzywami (czerwona papryka, cukinia, por), posypany ziołami świeżymi.
Ryż, (pomieszałem biały z czarnym i po ugotowaniu posiniał), czyli ryż siny, sałata.
Sok świeży z pomarańczy.
Jeśli kto ma w domu świeży rozmaryn, to proszę spróbować położyć rybę na gałązce rozmarynu i usmażyć. Ryba nabiera przez to pięknego aromatu.
Smażony szaszłyk z dorsza z warzywami (czerwona papryka, cukinia, por), posypany ziołami świeżymi.
Ryż, (pomieszałem biały z czarnym i po ugotowaniu posiniał), czyli ryż siny, sałata.
Sok świeży z pomarańczy.
Jeśli kto ma w domu świeży rozmaryn, to proszę spróbować położyć rybę na gałązce rozmarynu i usmażyć. Ryba nabiera przez to pięknego aromatu.