Śląskie

10 czerwca 2014 19:53 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj spotkały się w Katowicach dwie dziewczyny mieszkające na Śląsku - Mycha i Judora. Obie śliczne i wesołe. Fajnie tak poznać się w realu i pogadać sobie. Teraz będzie się nam przyjemniej gadało w każdej formie ;-))))

A tak zupełnie z innej beczki. Wracam a na osiedlu stoi auto z rejestracją z Sosnowca a na tylnej szybie widnieje napis "Nie jestem z Sosnowca, to służbowe auto" - hahahaha. Ach ten Śląsk !!!
10 czerwca 2014 19:58
Mycha

Dzisiaj spotkały się w Katowicach dwie dziewczyny mieszkające na Śląsku - Mycha i Judora. Obie śliczne i wesołe. Fajnie tak poznać się w realu i pogadać sobie. Teraz będzie się nam przyjemniej gadało w każdej formie ;-))))

A tak zupełnie z innej beczki. Wracam a na osiedlu stoi auto z rejestracją z Sosnowca a na tylnej szybie widnieje napis "Nie jestem z Sosnowca, to służbowe auto" - hahahaha. Ach ten Śląsk !!!

A Judorka to ze Śląska?:))tak jak i ja:)
10 czerwca 2014 20:03
efka66

A Judorka to ze Śląska?:))tak jak i ja:)

No trochę obok ale "przyklejona" do Śląska ;-))))  ale nie z Sosnowaca - hahahahaha. 
Dziewczyny z Sosnowca proszę się nie obrażać, wiemy o co chodzi ;-)))))))))
10 czerwca 2014 20:05 / 1 osobie podoba się ten post
Sporow Was jest z tego śląska , a na sląsku to same fajne dziołszki som .
10 czerwca 2014 20:15
alinka1339

Sporow Was jest z tego śląska , a na sląsku to same fajne dziołszki som .

Nooooo ;-))  same fajne. Masz zupełną rację. Dobre, cierpliwe i wierne ;-)))  Kochane po prostu ;-)))
10 czerwca 2014 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Nooooo ;-))  same fajne. Masz zupełną rację. Dobre, cierpliwe i wierne ;-)))  Kochane po prostu ;-)))

Nooo ja też jestem dobra , cierpliwa i wierna ..............
13 czerwca 2014 13:44
Aco macie do Sosnowca ladne miasto.
13 czerwca 2014 20:45
vasylika

Oj vasylika ;-// nie łapiesz tych śląskich "pieprzyków"
13 czerwca 2014 22:25
Mycha

Oj vasylika ;-// nie łapiesz tych śląskich "pieprzyków"

Dobra spoko zalapalam.
13 czerwca 2014 22:28
vasylika

Dobra spoko zalapalam.

Całe szczęście, bo już się obawiałam że następna wojna się nam szykuje ;-)))))   Dzięki dobra kobieto !!!
13 czerwca 2014 22:35 / 2 osobom podoba się ten post
vasylika

Czasami jezdże za granice i jak przejezdzam przez most na Brynicy albo jak widzę rejestrację SO to mi sie bużka od razu uśmiecha :))). Bo mi sie zaraz ten kawał przypomina:  
Siedzi se syneczek przi Brynicy i pije woda.  
Z drugiego brzegu woło do niego  starzyk:
Synek, nie pij tyj wody, bo to je maras
Proszę, co pan mówił?
A nic, nic, pij, pij gorolicku, pij...
13 czerwca 2014 22:35
oj tam oj tam Katowice ,Sosnowiec ja to zaliczam wszystko razem ,mam duzo rodziny w Katowicach ,Rudzie Sl,amoja corka mieszka w Bytomiu wiec musze zyc z wami w zgodzie zeby sie do niej dostac hihihi
13 czerwca 2014 22:40
MeryKy

Czasami jezdże za granice i jak przejezdzam przez most na Brynicy albo jak widzę rejestrację SO to mi sie bużka od razu uśmiecha :))). Bo mi sie zaraz ten kawał przypomina:  
Siedzi se syneczek przi Brynicy i pije woda.  
Z drugiego brzegu woło do niego  starzyk:
Synek, nie pij tyj wody, bo to je maras
Proszę, co pan mówił?
A nic, nic, pij, pij gorolicku, pij...

No smieszne ,ale wydaje mi sie ze miedzy Zaglebiem a Slaskiem to plynie Przemsza .
13 czerwca 2014 22:46
vasylika

No smieszne ,ale wydaje mi sie ze miedzy Zaglebiem a Slaskiem to plynie Przemsza .

Nie wiem co ci się wydaje ale ja czasami  do Sosnowca na cmentarz jezdżdżę i wiem przez co przejeżdzam :))) Ja od strony Mysłowic jeżdżę:   http://pl.wikipedia.org/wiki/Brynica_%28dop%C5%82yw_Czarnej_Przemszy%29
Doczytalam w Wikipedii ze Brynica jest "także granicą administracyjną między Katowicami a Sosnowcem" a wiec wszystko sie zgadza.
13 czerwca 2014 22:52
Na zakupach, potrzebowałam grzybów a córka PDP mówi 'tu są' pokazując na pieczarki... Przepomniało mi się śląskie powiedzenie:

"Śledź nie ryba
Pieczarka nie grzyb,
Wątroba nie mięso
I teściowa nie rodzina"
Oczywiście jej to powiedziałam, ale spojrzała dziwnie i zaczęła się śmiać:)ach i oczywiście pytania : 'ale dlaczego?'