Internet w Niemczech

16 stycznia 2014 22:13
3G.U mkneło mi.Nigdy nic innego nie miałam zawsze tak a mam juz Aldika prawie 3,5 roku albo troche dłużej.Ogladam seriale na ipli ,choc zdarza sie że muli ale ze Skypa do konca korzystam normalnie ,bez kłopotów.Muzyki nie słucham i filmów nie ściągam.
16 stycznia 2014 22:19
Dziewczyny !

Jeszcze raz napiszcie (ale bardzo dokładnie, co do znaku) co tam stoi?  

chodzi o 3G+  czy 3GB .....bo to są zupełnie inne sprawy :D :D
20 stycznia 2014 08:59
wisienka

Mam pytanie. Czy jak mam kupionego stika w Polsce ale bez simloka, to mogę normalnie kupic starter i doładowanie z Aldi?? Czy nie będę miała problemów z instalacją i rejestracją.

Wisienka, jak poszło z internetem - działa ten Stick ?
20 stycznia 2014 09:04
Gabrysia

Wisienka, jak poszło z internetem - działa ten Stick ?

tak wszystko zadziałało ładnie i od pierwszego razu. jedyny problem to słąby zasięg , ale to już niczyja wina. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.  :))

20 stycznia 2014 09:10
wisienka

tak wszystko zadziałało ładnie i od pierwszego razu. jedyny problem to słąby zasięg , ale to już niczyja wina. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.  :))

No to się bardzo cieszę :)
(nie domagałam się podziękowań, tylko znajoma wyjeżdża na dniach, ma podobnego Sticka i nie bardzo wierzy, że zadziała).
20 stycznia 2014 09:39
Gabrysia

No to się bardzo cieszę :)
(nie domagałam się podziękowań, tylko znajoma wyjeżdża na dniach, ma podobnego Sticka i nie bardzo wierzy, że zadziała).

Chciałam napisać, ze wszystko ok, ale miałyśmy trochę latania i załatwiania. Ale zadziałało wszystko.
20 stycznia 2014 09:41
wisienka

Chciałam napisać, ze wszystko ok, ale miałyśmy trochę latania i załatwiania. Ale zadziałało wszystko.

latania i załatwiania w sprawie internetu? 
-jeśli tak, to napisz o co chodziło?
20 stycznia 2014 09:44
Gabrysia

latania i załatwiania w sprawie internetu? 
-jeśli tak, to napisz o co chodziło?

Nie , internet wszystko w porządku, ale ona tu przyjechała do pracy, wiec z tym jest trochę biegania.
20 stycznia 2014 09:52
Gabrysia

Dziewczyny !

Jeszcze raz napiszcie (ale bardzo dokładnie, co do znaku) co tam stoi?  

chodzi o 3G+  czy 3GB .....bo to są zupełnie inne sprawy :D :D

3G+.Nic innego nigdy nie miałam:)
20 stycznia 2014 10:11
kasia63,

ten internet z Aldi.
Mozesz mi powiedziec gdzie mieszkasz, skoro tak dobrze chodzi ze mozesz seriale ogladac?
*
Ja mam z Penny .
Niestety mieszkam na Zad*piuuuu . Jak czasem jade do miasta w dzien wolny i mam laptop ze soba to w miescie chodzi superszybko, a tu niestety....

przedtym mialam o2. 2 pierwsze tygodnie chodzil mi bardzo szybko (tez ogladalam seriale) , a 2 kolejne tyg. baaardzo wolno
20 stycznia 2014 10:23
kasia63

3G+.Nic innego nigdy nie miałam:)

Kasiu :)  3G+ to techniczne oznaczenie rodzaju sieci (telefonia komórkowa trzeciej generacji, nowsza i szybsza niż 2G). Przy wykresie zasięgu powinnaś mieć  UMTS albo HSDPA. Połączenie HSDPA jest najlepsze (UMTS też dobre). 
Przy 2G jest GSM albo EDGE (wolniejsze połączenia). 
To wszystko można sobie sprawdzić w Verbindungsassistent --> Einstellungen --> Netz.
Jednak nie polecam wymuszania połączenia 3G/3G+, bo niekiedy nie ma dobrego zasięgu 3G i wtedy połączenie się zawiesza/b.spowalnia. Najlepiej zaznaczyć opcję "Automatische Auswahl" 
Czyli macie na pewno prawidłową opcję XL, tylko program pokazuje raz rodzaj Flatrate, innym razem chwali się rodzajem sieci :D :D

20 stycznia 2014 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka -teraz jestem na obrzeżach miasta,wcześniej i wies zabita dechami i miasto duzo ,i małe.Net z Aldi.Raz tylko z 2-3 mce temu tak było ,że mulił strasznie od samego początku ,ale to chyba cos "u nich" bo wszystkie co mamy tu Aldikowy net tak miałysmy-ale to było tylko raz.
Gabrysiu-mam zaznaczony wybór automatyczny-nigdy tam nie grzebię bo az tak to się nie znam :)Zasięgu mam zwykle 3-4 kreski:)
20 stycznia 2014 10:30
Uważam ,że najlepiej dyplomatycznie wymusić na rodzince internet stacjonarny ,wtedy praktycznie mozna wszystko ogladać tzn. filmy seriale itd. Mi się tak udało a moja zmienniczka nie ma juz z tymn problemu..
20 stycznia 2014 10:34
O to nie wiem czy sie w takim razie nie przestawie na Aldi . Albo przynajmniej sprobuje za jakies 3 miesiace. Teraz jeszcze do zjazdu bede uzywala tez Pennego bo jak juz kupilam tego sticka za 30€ i tak mi szkoda tej kasy. a w Polsce jak jestem to mi Brat ustawia Wifi i wystarcza . niemiecki net za granica 15€ /dziennie czy to nawet za godzine 15€ nie pamietam. wiem tylko ze na granicy jak surfowalam na laptopie w pociagu to pojawil sie na ekranie taki cennik (wtedy mialam jeszcze inny net vodafon sch)
No dobrze dzieki za odpowiedz - juz daje plusika :)
20 stycznia 2014 15:44
Mam pytanie do kobietek,które pisały o oglądaniu seriali na ipli.Zainstalowałam sobie to cudo,obejrzałam zaległe ''Przyjaciółki'' i od wczoraj iplę szlag trafił.Nie mogę otworzyć.Jest komunikat,że wystąpił bład w pobieraniu i należy spróbować ponownie.Wiecie moze co powinnam zrobić? Korzystam z internetu przez ruter córki-WLAN1 B.prosze o podpowiedź.