Internet w Niemczech

29 stycznia 2015 17:11
moni19_88

Pytanko mam:) jade za kilka dni do DE byłam tam ostatnio 6 tyg i okazuje się że nie ma tam internetu. mam swój modem który nie ma simlocka i chciałabym dokupić karte startową i wystartować :) z własnym internetem. Na ostatnim miejscu korzystałam z lidla dobry internet ale nie było mój musiłam go oddać, teraz mam modem swoj a nie wiem w jaką kartę się zaopatrzyć. Który internet będzie dobry i w miare tani do przeglądania stron bo filmów nie oglądam w sieci. Pomocy :)

Znów mam pytanko odnosnie tego Lidla:)jak mam doładować a potem jak zmienić taryfe na miesieczna:)ale wiesz,musisz wytlumaczyc tak krok po kroku,bo ja jakas otepiala jestem jak patrze na ta karte haha:)))))))
29 stycznia 2015 21:41
mala

Znów mam pytanko odnosnie tego Lidla:)jak mam doładować a potem jak zmienić taryfe na miesieczna:)ale wiesz,musisz wytlumaczyc tak krok po kroku,bo ja jakas otepiala jestem jak patrze na ta karte haha:)))))))

jak doładować to ci nie powiem bo mi córka Pdp doładowywała
31 stycznia 2015 11:07
Witam chciałabym kupić w aldi pakiet internetowy xl koszt tego to 14,99e. Startówkę kupie w Aldi a czy muszę ten internet meldować?? i jak uaktywnić ten pakiet żeby nie pobierało mi kasy co 24 godz?
31 stycznia 2015 12:03 / 1 osobie podoba się ten post
moni19_88

Witam chciałabym kupić w aldi pakiet internetowy xl koszt tego to 14,99e. Startówkę kupie w Aldi a czy muszę ten internet meldować?? i jak uaktywnić ten pakiet żeby nie pobierało mi kasy co 24 godz?

Trzeba zarejestrować kartę sim.Najszybciej telefonicznie, aktywacja jest dość szybko, po 2 godz mniej więcej, chociaż mają na to 24 godz.Wszystkie wskazówki i nr telefonów znajdziesz w pakiecie.

W interfejsie uzytkownika Verbindungassistenta bardzo łatwo się połapać ,jak ustawić żądaną taryfę, ale przez telefon też to mozna zrobić.

Jak znajdę w necie zrzuty ekranu Verbindungassistenta to zamieszczę na forum.Podejrzysz sobie, jak taryfę ustawić.
02 lutego 2015 10:40
Ludeczki moje kochane mam mały problem i może pomożecie mi go rozwiązać.Tu gdzie jestem jest internet nie stacjonarny a mobilny(chyba tak to się zwie,coś takiego jak stik tylko trochę większe).Problem w tym,że nie mogę korzystać ze skypa a strony otwierają się w żółwim tępie.Całe szczęście,że do Opiekunkowa mogę zaglądać i z Wami przebywać.Mam pytanie czy jak kupię sobie kartę startową i pakiet internetowy np.o2 czy też w lidlu(bo tu nie ma aldika)nie wywalę na próżno kasy?Dodam,że to co teraz mam to jest T-mobile.Może ktoś mi pomoże plisssss.
02 lutego 2015 10:59
balutka

Ludeczki moje kochane mam mały problem i może pomożecie mi go rozwiązać.Tu gdzie jestem jest internet nie stacjonarny a mobilny(chyba tak to się zwie,coś takiego jak stik tylko trochę większe).Problem w tym,że nie mogę korzystać ze skypa a strony otwierają się w żółwim tępie.Całe szczęście,że do Opiekunkowa mogę zaglądać i z Wami przebywać.Mam pytanie czy jak kupię sobie kartę startową i pakiet internetowy np.o2 czy też w lidlu(bo tu nie ma aldika)nie wywalę na próżno kasy?Dodam,że to co teraz mam to jest T-mobile.Może ktoś mi pomoże plisssss.

A tego T-mobila to masz tam na kartę, czy rodzina jakiś abonament wykupiła?
Jabyś gdzieś znalazła opakowanie od sticka, to tam na pewno jest napisane, czy stick ma simlocka, czy nie, bo od tego tez zalezy, czy odpalisz w nim kartę z innej sieci.Po za tym, mozliwe, ze będziesz musiała ten stick w innej sieci skonfigurować, no i odpowiedni sterownik wgrać.
02 lutego 2015 11:35
tina 100%

A tego T-mobila to masz tam na kartę, czy rodzina jakiś abonament wykupiła?
Jabyś gdzieś znalazła opakowanie od sticka, to tam na pewno jest napisane, czy stick ma simlocka, czy nie, bo od tego tez zalezy, czy odpalisz w nim kartę z innej sieci.Po za tym, mozliwe, ze będziesz musiała ten stick w innej sieci skonfigurować, no i odpowiedni sterownik wgrać.

Jeżeli chodzi o sticka to ja mam swojego bez simlocka,kupionego w playu.Ten T-mobile jest chyba na abonament bo instalując go musiałam wpisać hasło,króre założyła córka PDP.Teraz nie wiem czy kupić do mojego kartę i czy będzie śmigał.
02 lutego 2015 11:41
balutka

Jeżeli chodzi o sticka to ja mam swojego bez simlocka,kupionego w playu.Ten T-mobile jest chyba na abonament bo instalując go musiałam wpisać hasło,króre założyła córka PDP.Teraz nie wiem czy kupić do mojego kartę i czy będzie śmigał.

Do sticka z Playa możesz smiało kupić aldikowski starter.Nie wiem jak jest z lidlowskim netem.

Zanim jednak odpalisz aldikowy net, ściagnij Verbindungassistenta na komputer.
02 lutego 2015 11:44
tina 100%

Do sticka z Playa możesz smiało kupić aldikowski starter.Nie wiem jak jest z lidlowskim netem.

Zanim jednak odpalisz aldikowy net, ściagnij Verbindungassistenta na komputer.

Tinuś u mnie aldi nie ma jest tylko lidl.sky.edeka
02 lutego 2015 11:48
balutka

Tinuś u mnie aldi nie ma jest tylko lidl.sky.edeka

Ten stick Playowski to nie ma simlocka, to każdy net powinien odpalić.
Ja odpalalam aldikowski z pleyowskiego sticka i mię się z rozpędu napisalo:)

Ale i tak musisz sterownik ściagnąć, do tego neta, jakiego starter zdecydujesz się kupić.
02 lutego 2015 12:31
tina 100%

Ten stick Playowski to nie ma simlocka, to każdy net powinien odpalić.
Ja odpalalam aldikowski z pleyowskiego sticka i mię się z rozpędu napisalo:)

Ale i tak musisz sterownik ściagnąć, do tego neta, jakiego starter zdecydujesz się kupić.

Dzięki może coś wymodzę
02 lutego 2015 13:31
balutka

a możesz podać model tego "jakby-Sticka" który jest u rodziny?
02 lutego 2015 13:41
A czy ktoś z was orientuje się czy w lidlu sprzedają same karty startowe do internetu bo sticka mam swojego.
02 lutego 2015 14:07
moni19_88

A czy ktoś z was orientuje się czy w lidlu sprzedają same karty startowe do internetu bo sticka mam swojego.

NIE! - właśnie przeczytałam na stronach Lidl-Mobile.

Ale jest rozwiązanie: kupić kartę SIM telefoniczną i przestawić ją na odpowiednią taryfę internetową - najlepiej Monats-Flatrate za 14,99e (ale przedtem trzeba doładować 5e).
Niestety, samemu się tego nie da zrobić w żaden sposób = kontakt z Biurem Obsługi klienta.

"Sie können auch die LIDL MOBILE SIM-Karte im Internet-Stick verwenden, allerdings müssen Sie erst telefonisch über die Kundenbetreuung die Tarifoptionen entsprechend einstellen lassen. Eine Änderung der Tarifoptionen per SMS ist nicht möglich."
02 lutego 2015 14:21
Gabrysia

NIE! - właśnie przeczytałam na stronach Lidl-Mobile.

Ale jest rozwiązanie: kupić kartę SIM telefoniczną i przestawić ją na odpowiednią taryfę internetową - najlepiej Monats-Flatrate za 14,99e (ale przedtem trzeba doładować 5e).
Niestety, samemu się tego nie da zrobić w żaden sposób = kontakt z Biurem Obsługi klienta.

"Sie können auch die LIDL MOBILE SIM-Karte im Internet-Stick verwenden, allerdings müssen Sie erst telefonisch über die Kundenbetreuung die Tarifoptionen entsprechend einstellen lassen. Eine Änderung der Tarifoptionen per SMS ist nicht möglich."

Dlaczego trzeba doładować się jeszcze za 5 euro jak ja kupiłam kartę do sticka Aldika na stacji benzynowej za 15 euro T-Mobile zaznaczyłam odpowiednia taryfę na MonatsFlatrate i działa.Nie rozumiem czegoś?