Cytuj na zdrowie i jedz w zimie pomidorówkę z plastikowych pomidorów z rozmarynem, smacznego :D.
Cytuj na zdrowie i jedz w zimie pomidorówkę z plastikowych pomidorów z rozmarynem, smacznego :D.
Dzisiaj rodzina PDP ( jako, że niedlugo wyjeżdżam) chciala zjeśc dobry "słowiański" obiad...a że PDP to Ukrainiec , jego córka też, a Niemiec ( jej mąz) nietypowo pogodny) to zgodzilem sie...i zrobiłem im....kopytka...do tego pyszne miesko z jeszcze lepszym sosem no i sałatka z pomidorków, cebulki w piórka , bazyli ( świeżej) i paru przypraw z pietruszką na czele... do tego napój z winogron i budyń na deser...a niech mają...a co... niedziela... :lol1:
A Ty co?
Plastikowe pomidorki Niemcom i Ukraińcom podajesz?
Roladki wołowe z boczkiem wędzonym, surowym, z polskiego, przykościelnego sklepiku,ogórkiem kiszonym , tamże zakupionym i cebulą niemiecką ( chyba). Do tego kluski śląskie, zrobione przeze mnie i surówka z kiszonej kapusty ze sklepu Jawoll- sprawdzona, przepyszna , na etykiecie napisane, że rosyjska. Do kawy były ciasteczka mojej produkcji: jabłka "upryczone" z cukrem i dodatkiem cytryny ( sok i skórka) w cieście francuskim, kupionym w Rewe.
Tak sobie dzisiaj poszalałam :gotowanie: