Wypieki #2

06 kwietnia 2018 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dziekuje za dobre słowa :serce: . Był czas , że nawet nasz pies nie chciał jeść moich wypieków. 

Rarytasy są dla ludzi . Poza tym nie dziwię się , psy jedzą jedzenie dla psów . Moja sunia tylko puszkowe i karmę .
06 kwietnia 2018 22:22 / 1 osobie podoba się ten post
Babeczka

Rarytasy są dla ludzi .:-) Poza tym nie dziwię się , psy jedzą jedzenie dla psów . Moja sunia tylko puszkowe i karmę .:-)

Moje oprócz suchej karmy dostają gotowane mięso i kaszę . Ciasta ostatnio nie daje, jakieś magiczne przepisy mam - znika jak za dotknięciem różdżki .
06 kwietnia 2018 22:24 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Moje oprócz suchej karmy dostają gotowane mięso i kaszę . Ciasta ostatnio nie daje, jakieś magiczne przepisy mam - znika jak za dotknięciem różdżki .

Smaczne , to znika he he.
06 kwietnia 2018 22:26 / 2 osobom podoba się ten post
Babeczka

Smaczne , to znika he he.:-)

Nie mają odwagi powiedzieć prawdy . Wolą zjeść .
07 kwietnia 2018 13:13 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie mają odwagi powiedzieć prawdy . Wolą zjeść .:boi sie:

U mnie to samo... Może się kiedyś  dowiem dlaczego, obym zawału nie dostała 
Ale ciasto ópieke te drorzdżowe :)
07 kwietnia 2018 16:04 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

U mnie to samo...:-) Może się kiedyś  dowiem dlaczego, obym zawału nie dostała :lol2:

Warto upiec . U mnie już połowa zjedzona, dałam mniej cukru więc i ja podchodzę z tępym nożem ( żeby za dużo nie ukroić ) . 
08 kwietnia 2018 22:37 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj pieke ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką . Przepis wzięłam z neta . Zawsze nagniotłam się, nagniotłam, a teraz mam takie, ktore wlewa sie do formy. Zobaczę czy mi sie uda , bo ja żadna michasia ani basia48 . Zawsze im zazdrościłam  fuj , wiem, że to brzydka cecha charakteru i juz spiekłam raka :zawstydzony:

Ja tyz,piekne zdjecia robily i duzo piekly. Ja nie pieke tak duzo,w swieta mialam piec ale zamowilismy w cukierni. Postanowilam sobie,ze nie bede sie tak zajezdzac,w koncu rodzina ma pieniadze,moze kupic ja nie musze ciagle piec,na urodziny albo na spotkanie rodziny,znajomych upieke sernik bo lubie albo jablecznik ale juz sie nie wyrywam.
09 kwietnia 2018 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

U mnie to samo...:-) Może się kiedyś  dowiem dlaczego, obym zawału nie dostała :lol2:

Ja teszsz .) Lubię popijać drożdżowe mlekiem , bez podtekstów .
09 kwietnia 2018 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
Babeczka

Ja teszsz .:-)) Lubię popijać drożdżowe mlekiem , bez podtekstów .

Burzy mi sie krefffff
13 kwietnia 2018 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
Piekę dzisiaj ciasto wg przepisu michasi . To ciasto z owocami i bezą. Nie powiem, że się cieszę z tego powodu ........ konkurencji nie zrobię. Mąż w pracy to jeszcze mam wybór po wyjęciu ciasta z piekarnika . Niestety ptaki juz maja inne sprawy na głowie, w końcu wiosna, toki sie zaczęły,  kto by sobie zawracał głowę nieudanych ciastem .
13 kwietnia 2018 11:53 / 1 osobie podoba się ten post
Szukam przepisu na ciasto bez ciasta, ale nie z rodziny sernikowatych?
13 kwietnia 2018 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Szukam przepisu na ciasto bez ciasta, ale nie z rodziny sernikowatych?

13 kwietnia 2018 21:34
I bez czekolady
13 kwietnia 2018 22:42 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

I bez czekolady:-)

Moze tu cos znajdziesz http://przepisyjoli.com/ciasta-bez-pieczenia/ Ja lubie robic sernik na zimo z torebki,na dno dajesz biszkopty z paczki,na to ta ubita masa i jak lekko zastygnie w lodowce to poleje galaretka i wsio,dobre.

14 kwietnia 2018 07:20 / 1 osobie podoba się ten post
EwaR65

Moze tu cos znajdziesz http://przepisyjoli.com/ciasta-bez-pieczenia/ Ja lubie robic sernik na zimo z torebki,na dno dajesz biszkopty z paczki,na to ta ubita masa i jak lekko zastygnie w lodowce to poleje galaretka i wsio,dobre.

Też lubię, ale pdp nie lubi sernika