Wypieki #2

25 marca 2018 19:43 / 1 osobie podoba się ten post
Babeczka

Mój wczorajszy sernik  .:-)

To widać- blady trochę 
25 marca 2018 19:49
tina 100%

To widać- blady trochę :hihi:

Za szybko wyciągnęłam ale zjadliwy .
26 marca 2018 22:08 / 2 osobom podoba się ten post
Na pożegnanie "popełniłam" takie frykasy:
26 marca 2018 22:24
tina 100%

To widać- blady trochę :hihi:

Jaki ser kupic na sernik. Edeke mam najblizej i LIDL. Dziekuje i pozdrawiam. 
26 marca 2018 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Michasia pokazała kilka postów wyżej :dokucza:
26 marca 2018 22:31 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Michasia pokazała kilka postów wyżej :dokucza:

Ok wlasnie juz znalalazlam. Dziekuje i pozdrawiam. 
27 marca 2018 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Widzę, że dostałaś już odpowiedź , więc podpowiem tylko, że na sernik najlepszy jest Magerquark. 
I ostrożnie w wsypywaniem budyniu-lepiej dosypac kaszy manny (jest specjalna do wypieków) i też nie za wiele.
Wtedy sernik będzie delikatny i leciutki.
27 marca 2018 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Widzę, że dostałaś już odpowiedź , więc podpowiem tylko, że na sernik najlepszy jest Magerquark. 
I ostrożnie w wsypywaniem budyniu-lepiej dosypac kaszy manny (jest specjalna do wypieków) i też nie za wiele.

Ja tez mam taka zasade, ze daje dwa razy mniej piany z bialek i wtedy ser nie jest zbyt rzadki i lepiej wyrasta. Jesli dawalam tyle samo bialek co zoltek opadal szybko i byl ciapowaty. 
27 marca 2018 10:23
Dusia1978

Ja tez mam taka zasade, ze daje dwa razy mniej piany z bialek i wtedy ser nie jest zbyt rzadki i lepiej wyrasta. Jesli dawalam tyle samo bialek co zoltek opadal szybko i byl ciapowaty. :nerwowa kucharka:

Własnie dlatego tez lepiej kupic twaróg bez tłuszczu , niż ten 20 % np. Zależy jeszcze jaki kto sernik piecze, ale i tak można dodać np.smietany kremówki.
Wypróbuje twoją metodę. Ja natomiast mam taką , żeby po nagrzaniu piekarnika do własciwej temperatury- wyłączyć górną grzałkę.
27 marca 2018 10:45 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Własnie dlatego tez lepiej kupic twaróg bez tłuszczu , niż ten 20 % np. Zależy jeszcze jaki kto sernik piecze, ale i tak można dodać np.smietany kremówki.
Wypróbuje twoją metodę. Ja natomiast mam taką , żeby po nagrzaniu piekarnika do własciwej temperatury- wyłączyć górną grzałkę.

Ja zawsze dodawałam  Schmand –  kwaśna śmietana.  Ja też mam metodę i nie ma przypadku, żeby nie był piekny, smaczny, wysoki i szybko znikał.
27 marca 2018 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Zawsze dodaję wiorki kokosowe. U mnie w domu taki sernik lubią. Wieczorem napisze przepis. Teraz lete dymke musze posadzić. Bo my zielone lubimy jak " krufki ", od ktorych mamy mleczko i kefir .
06 kwietnia 2018 17:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj pieke ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką . Przepis wzięłam z neta . Zawsze nagniotłam się, nagniotłam, a teraz mam takie, ktore wlewa sie do formy. Zobaczę czy mi sie uda , bo ja żadna michasia ani basia48 . Zawsze im zazdrościłam  fuj , wiem, że to brzydka cecha charakteru i juz spiekłam raka 
06 kwietnia 2018 22:06 / 3 osobom podoba się ten post
Z całą odpowiedzialnością polecam ciasto drożdżowe, ktore dzisiaj upiekłam . Taki antytalent jak ja dałam radę.https://malacukierenka.pl/proste-ciasto-drozdzowe-z-owocami-i-kruszonka.html
06 kwietnia 2018 22:14 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Z całą odpowiedzialnością polecam ciasto drożdżowe, ktore dzisiaj upiekłam . Taki antytalent jak ja dałam radę.https://malacukierenka.pl/proste-ciasto-drozdzowe-z-owocami-i-kruszonka.html

Nie rozśmieszaj mnie , ty antytalent ? Doświadczenie robi swoje , więcej wiary w siebie .
06 kwietnia 2018 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
Babeczka

Nie rozśmieszaj mnie , ty antytalent ? :-) Doświadczenie robi swoje , więcej wiary w siebie .

Dziekuje za dobre słowa  . Był czas , że nawet nasz pies nie chciał jeść moich wypieków.