Mój wczorajszy sernik .:-)

Mój wczorajszy sernik .:-)
To widać- blady trochę :hihi:
To widać- blady trochę :hihi:
Jaki ser kupic na sernik. Edeke mam najblizej i LIDL. Dziekuje i pozdrawiam.
Michasia pokazała kilka postów wyżej :dokucza:
Jaki ser kupic na sernik. Edeke mam najblizej i LIDL. Dziekuje i pozdrawiam.
Widzę, że dostałaś już odpowiedź , więc podpowiem tylko, że na sernik najlepszy jest Magerquark.
I ostrożnie w wsypywaniem budyniu-lepiej dosypac kaszy manny (jest specjalna do wypieków) i też nie za wiele.
Wtedy sernik będzie delikatny i leciutki.
Ja tez mam taka zasade, ze daje dwa razy mniej piany z bialek i wtedy ser nie jest zbyt rzadki i lepiej wyrasta. Jesli dawalam tyle samo bialek co zoltek opadal szybko i byl ciapowaty. :nerwowa kucharka:
Własnie dlatego tez lepiej kupic twaróg bez tłuszczu , niż ten 20 % np. Zależy jeszcze jaki kto sernik piecze, ale i tak można dodać np.smietany kremówki.
Wypróbuje twoją metodę. Ja natomiast mam taką , żeby po nagrzaniu piekarnika do własciwej temperatury- wyłączyć górną grzałkę.
Widzę, że dostałaś już odpowiedź , więc podpowiem tylko, że na sernik najlepszy jest Magerquark.
I ostrożnie w wsypywaniem budyniu-lepiej dosypac kaszy manny (jest specjalna do wypieków) i też nie za wiele.
Wtedy sernik będzie delikatny i leciutki.
Z całą odpowiedzialnością polecam ciasto drożdżowe, ktore dzisiaj upiekłam . Taki antytalent jak ja dałam radę.https://malacukierenka.pl/proste-ciasto-drozdzowe-z-owocami-i-kruszonka.html
Nie rozśmieszaj mnie , ty antytalent ? :-) Doświadczenie robi swoje , więcej wiary w siebie .