Zakrzep żylaków

29 kwietnia 2016 08:29 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Jak wiecie jestem po operacji żylaków.Wszystko jest ok.Mam pytanie .Kiedy można intensywnie na rowerze jeżdzić,z kijkami chodzić czy biegać?.Zaczęłam trochę jeżdzic.Spacery długie też zaliczam.A co z resztą? Chyba już bez ograniczeń.? 6 tygodni po zabiegu.Napiszcie co kto wie.

Tereniu a lekarze Cię nie poinstruowali po zabiegu ? 
29 kwietnia 2016 08:33 / 1 osobie podoba się ten post
BaskaS

Tereniu a lekarze Cię nie poinstruowali po zabiegu ? 

Tylko kiedy na zdjęcie szwów, ile pończochę nosić ,jakie leki.A sama jakoś nie zapytałam o tak odległe życie.A kijki stoją w kąciku cichutko i czekają .
29 kwietnia 2016 08:52 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Jak wiecie jestem po operacji żylaków.Wszystko jest ok.Mam pytanie .Kiedy można intensywnie na rowerze jeżdzić,z kijkami chodzić czy biegać?.Zaczęłam trochę jeżdzic.Spacery długie też zaliczam.A co z resztą? Chyba już bez ograniczeń.? 6 tygodni po zabiegu.Napiszcie co kto wie.

"Mój" pan doktor twierdził, że po zdjęciu szwów można wszystko, poza dźwiganiem czegoś ciężkiego. Ja chodzilam od razu, myślę, że stopniowo można zaczynać.
29 kwietnia 2016 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietko dzięki.
29 kwietnia 2016 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Kobietko dzięki.:przytul3:

Nie ma za co
29 kwietnia 2016 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Tylko kiedy na zdjęcie szwów, ile pończochę nosić ,jakie leki.A sama jakoś nie zapytałam o tak odległe życie.A kijki stoją w kąciku cichutko i czekają .

Terenia  a co ty gapcia taka?:)Szwy,leki i ponczchy to musisz się pytać dr bo to sprawa indywidualna u każdego zoperowanego pacjenta.Natomiast co do uprawiania sportów to zalecem umiar przynajmniej dopóki nosisz ponczochy-rower i kijki tak, byle nie intensywnie ,ale z  bieganiem narazie się wstrzymaj,żeby nie popsuć co doktor naprawił :):):)
29 kwietnia 2016 11:58
kasia63

Terenia  a co ty gapcia taka?:)Szwy,leki i ponczchy to musisz się pytać dr bo to sprawa indywidualna u każdego zoperowanego pacjenta.Natomiast co do uprawiania sportów to zalecem umiar przynajmniej dopóki nosisz ponczochy-rower i kijki tak, byle nie intensywnie ,ale z  bieganiem narazie się wstrzymaj,żeby nie popsuć co doktor naprawił :):):)

Kasia to wiem bo jestem już 6 tygodni po zabiegu.Nerwa mam na pończochę bo w ciepłe dni było za ciepło.Spódnic nie noszę więc teraz w te chłody w sam raz.A faktycznie to co mogę, to w miarę rower i kijki.
29 kwietnia 2016 12:05 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Kasia to wiem bo jestem już 6 tygodni po zabiegu.Nerwa mam na pończochę bo w ciepłe dni było za ciepło.Spódnic nie noszę więc teraz w te chłody w sam raz.A faktycznie to co mogę, to w miarę rower i kijki.

Ale 6 tyg już i jeszcze masz szwy????i żadnych leków?Dziwne trochę.musisz dopytać koniecznie doktora.
29 kwietnia 2016 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ale 6 tyg już i jeszcze masz szwy????i żadnych leków?Dziwne trochę.musisz dopytać koniecznie doktora.

Kasia szwy zdjęte po 10 dniach.Z leków to Maxi 3vena.
Jestem już od tygodnia w De.Wszystko się fajnie wygoiło.Blizny jeszcze są,ale trzeba czasu.Pytam tylko o ruch trochę może bardziej intensywny niż spacer po sklepach.Kobietka już mi napisała .Myślę ,że czas doopę ruszyć.
31 maja 2016 07:47 / 2 osobom podoba się ten post
Czy nosicie w porze letniej pończochy uciskowe lub podkolanówki.Pytanie do żylakowców.
31 maja 2016 07:59 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Czy nosicie w porze letniej pończochy uciskowe lub podkolanówki.Pytanie do żylakowców.

Tak nosze nie chce ryzykowac miałam zapalenie zył 3 razy bol niesamowity przy leczeniu no jest sie uziemionym wiec po co ryzykowac!!Długo nosiłam rajstpoy teraz podkolanowki.
31 maja 2016 08:04 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Tak nosze nie chce ryzykowac miałam zapalenie zył 3 razy bol niesamowity przy leczeniu no jest sie uziemionym wiec po co ryzykowac!!Długo nosiłam rajstpoy teraz podkolanowki.

No to jestem nie pocieszona.Jakoś tak specjalnie problemów nie mam ,jedna noga po zabiegu,druga nie wiem kiedy.Żyły głębokie mam drożne,nigdy żadnych zapaleń żył.A w tych pończochach czy podkolanówkach to tak gorąco.
31 maja 2016 08:07 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Sa takie ponczochy,wloskiej firmy chyba,ktore sa nieco ciensze niz te zwykle...ucisk ten sam ale wyglad...to juz inna sprawa. Otoz one po zalozeniu na noge,wygladaja tak jakbys miala konczyne obandazowana,i to nie elastikiem tylko zwyklym bandazem. Lepiej "oddychaja" ale co dla mnie osobiscie bylo najwazniejsze,mozna nawet w spodenkach sobie smigac i nikt sie glupio nie gapi. Na allegro kupowalam rok temu. Dziewczyny na Wizazu,w watku o zakrzepicy bardzo polecaly,skorzystalam sobie z ich porad i nie zalowalam;) 
31 maja 2016 11:33 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

No to jestem nie pocieszona.Jakoś tak specjalnie problemów nie mam ,jedna noga po zabiegu,druga nie wiem kiedy.Żyły głębokie mam drożne,nigdy żadnych zapaleń żył.A w tych pończochach czy podkolanówkach to tak gorąco.

Tereska ja nie miałam zylakow operowanych jeszcze chociaz juz mnie szykowali ale sie odwlekło teraz nie mam czasu ma problem na głebokich zyłach,no i na lato tu kupuje 70den ucisku sa ciensze ale zabezpieczaja!Powinnas zapytac lekarza moja kolezanka nosiła jakis czas po zabiegu chyba do poł roku jak dobrze pamietam.Ale pozniej po jakims roku zaczeły znowu sie pokazywac tylko ona w domu opieki pracowała w PL no i duzo po schodach chodziła no czasem dzwignac trzeba wiesz kazda osoba jest inna, kupuj sobie uciskowe ciensze,no ale tez nie za szybko po zabiegu  ale to ty musisz zdecydowac czy mozesz juz zmienic.
31 maja 2016 11:36 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Sa takie ponczochy,wloskiej firmy chyba,ktore sa nieco ciensze niz te zwykle...ucisk ten sam ale wyglad...to juz inna sprawa. Otoz one po zalozeniu na noge,wygladaja tak jakbys miala konczyne obandazowana,i to nie elastikiem tylko zwyklym bandazem. Lepiej "oddychaja" ale co dla mnie osobiscie bylo najwazniejsze,mozna nawet w spodenkach sobie smigac i nikt sie glupio nie gapi. Na allegro kupowalam rok temu. Dziewczyny na Wizazu,w watku o zakrzepicy bardzo polecaly,skorzystalam sobie z ich porad i nie zalowalam;) 

Fioletowa myszko pamietasz nazwe?