Zapiekana cukinia z kuskusem i serem feta. Przepis Samboja mi polecila i...farsz robilam wczoraj. Pyszny jest :)) Nie wiem czy wystarczy zeby warzywa napelnic:)) Pdp. tez bardzo smakowalo. A dodam od razu,ze podwojna ilosc zrobilam:))
Zapiekana cukinia z kuskusem i serem feta. Przepis Samboja mi polecila i...farsz robilam wczoraj. Pyszny jest :)) Nie wiem czy wystarczy zeby warzywa napelnic:)) Pdp. tez bardzo smakowalo. A dodam od razu,ze podwojna ilosc zrobilam:))
Myszo, może się nagryzł za młodu- należy mu się odpoczynek :)
Ja dziś pitrasze kurczaka z mango- przepis wypróbowany w domu i bardzo dziki ryż.
Uwielbiam mango, ten słodko pikantny smak, dlatego już jedno tak ot sobie pożarłam :)
Tylko płaszcza nie rozsuwaj.
Tez lubie mango. Ale pewnie ze wzgledu na powypalane zracymi przyprawami sluzowki, nie znajduje w jego smaku pikantnosci :)) Slodkie,soczyste ,troche orientalne. A gdy potrzebuje wzbogacic jego smak,zeby wlasnie ta pikantnosc mi sie uwydatnila,to nie ma bata...musze dowalic troche imbiru :))
A przepis gdzieś tu znajdę ?
Znajdziesz,
http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/2142/blogi-opiekunek-osob-starszych/samboja-od-kuchni/page/10
pycha,naprawde:))
Dobry taki niewymagający kulinarnie facet :-)
Ja to taka "matka - polka", bo jeden synek po zajęciach na uczelni coś by przekąsił, a drugi wpada na obiadki, weekendowo przeważnie. Ale też nie są specjalnie "trudni" pod tym względem, więc ambitnie nie gotuję. Ale czasem jak tu poczytam, to........ach chcialoby się skosztować......:yo:
A wiesz Kobietko, faceci też się lubią w kuchni wykazywać, a mój to i wielkiego pobojowiska nie zrobi :)