Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

27 kwietnia 2016 12:01 / 2 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Zupa szczawiowa ze smietanką i jajkiem . Gotuje tez galaretke zwana "zimne nogi" i filet z kurczaka zapiekany z serem. Pieke tez ciasto tym razem z przepisu Basi. Spiesze sie bo urlop mi sie kórczy. Nie znane sa losy opiekunki jesli ma kuszaca oferte .

Może bym tu zrobiła tą galarete "zimne nogi" ,ale nie wiem, czy to nie będzie żle odebrane. Zresztą dziś też podejrzana potrawa
Paszteciki w ciescie francuskim i barszcz ukrainski :) Zastanawiałam się nad tym barszczem, bo myslałam, że alianci wystarczą.

Aj tam, jak kusząca oferta, to trza na "calość" iść, tylko nauczyć się zonki omijać :)
27 kwietnia 2016 13:17 / 1 osobie podoba się ten post
a u mnie dzisiaj były spaghetti z tuńczykiem pycha
27 kwietnia 2016 13:17
a u mnie dzisiaj były spaghetti z tuńczykiem pycha
27 kwietnia 2016 13:52 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Może bym tu zrobiła tą galarete "zimne nogi" ,ale nie wiem, czy to nie będzie żle odebrane. Zresztą dziś też podejrzana potrawa
Paszteciki w ciescie francuskim i barszcz ukrainski :) Zastanawiałam się nad tym barszczem, bo myslałam, że alianci wystarczą.

Aj tam, jak kusząca oferta, to trza na "calość" iść, tylko nauczyć się zonki omijać :)

Nie no, zrob Tina babci zimne nozki i podaj je nogami do przodu..."Paszteciki w ciescie francuskim i barszcz ukrainski" -ok ale dla rownowagi sil podaj ser szwajcarski.Oni sa zawsze neutralni.
27 kwietnia 2016 14:08 / 4 osobom podoba się ten post
Zjadłam, nie powiem co.
27 kwietnia 2016 14:32 / 1 osobie podoba się ten post
espana69

Nie no, zrob Tina babci zimne nozki i podaj je nogami do przodu..."Paszteciki w ciescie francuskim i barszcz ukrainski" -ok ale dla rownowagi sil podaj ser szwajcarski.Oni sa zawsze neutralni.

A nie sądzisz, zeby te nóżki lepiej tak na baczność, hę?
27 kwietnia 2016 14:36
Ryba,ziemniaki, bohnen salat i oczywiście mój mix sałat.
27 kwietnia 2016 14:36 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A nie sądzisz, zeby te nóżki lepiej tak na baczność, hę?

Tina zblizasz sie nieuchronnie malymi,przebieglymi kroczkami... do tematow,ktorych wolalbym nie stawiac na bacznosc...
27 kwietnia 2016 14:41 / 2 osobom podoba się ten post
espana69

Tina zblizasz sie nieuchronnie malymi,przebieglymi kroczkami... do tematow,ktorych wolalbym nie stawiac na bacznosc...

Pudło, Espana, pudło...
Jako dobra i sumienna opiekunka chciałam babci atmosferę umilić i młode lata przypomnieć- wiesz Hitlerjugend i te klimaty.
27 kwietnia 2016 14:45 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Pudło, Espana, pudło...
Jako dobra i sumienna opiekunka chciałam babci atmosferę umilić i młode lata przypomnieć- wiesz Hitlerjugend i te klimaty.

Tak i ja tez pomyslalem o niemieckiej dyscyplinie i umundurowanej mlodziezy z tamtych lat.Tak.Dokladnie to mialem na mysli mej.W glowie.
27 kwietnia 2016 15:07 / 2 osobom podoba się ten post
espana69

Tak i ja tez pomyslalem o niemieckiej dyscyplinie i umundurowanej mlodziezy z tamtych lat.Tak.Dokladnie to mialem na mysli mej.W glowie.:zaklopotanie:

Rozumiem...Natręctwa masz, może to być skutek oddziaływania despotycznego dziadka , tego z wózkiem przy Sparkasse z Chinką. No cóż, nie ma lekko, jednak czasem warto stawić problemowi czoło na zasadzie- "co cię nie zabije, to cię wzmocni". Jednak nie zamykaj dziadka w szafie na zbyt długo. To, że był kiedyś "elektrykiem", Ciebie do niczego nie upoważnia. Trzeba być ponadto...Taki paradoks.
27 kwietnia 2016 15:12 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Rozumiem...Natręctwa masz, może to być skutek oddziaływania despotycznego dziadka , tego z wózkiem przy Sparkasse z Chinką. No cóż, nie ma lekko, jednak czasem warto stawić problemowi czoło na zasadzie- "co cię nie zabije, to cię wzmocni". Jednak nie zamykaj dziadka w szafie na zbyt długo. To, że był kiedyś "elektrykiem", Ciebie do niczego nie upoważnia. Trzeba być ponadto...Taki paradoks.

Tak Tina.Mialas ciezkie przedpoludnie i doskonale to rozumiem.Opanuj emocje.Wszystko bedzie dobrze.Zamknij oczy...i....
27 kwietnia 2016 15:15 / 3 osobom podoba się ten post
magdalena_k

klopsy w sosie cyganskim ziemniaczki i mizeria

Wiesz jak przeczytalam Twoje menu ? W sosie cyjanskim  Normalnie az mnie przystopowalo , bo moja rozbuchana wyobraznia,pokazala mi scenke jak podajesz pdp sosik,doprawiony obficie cyjankiem 
27 kwietnia 2016 15:21 / 2 osobom podoba się ten post
espana69

Tak Tina.Mialas ciezkie przedpoludnie i doskonale to rozumiem.Opanuj emocje.Wszystko bedzie dobrze.Zamknij oczy...i....

Nie mogę, Neospasmina się skończyła :)
27 kwietnia 2016 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Wiesz jak przeczytalam Twoje menu ? W sosie cyjanskim :lol3: Normalnie az mnie przystopowalo , bo moja rozbuchana wyobraznia,pokazala mi scenke jak podajesz pdp sosik,doprawiony obficie cyjankiem :lol2:

No, no coraz lepiej :)
Sos cyjański, to by i mnie do głowy nie przyszedł:)
Magdalena- przepis poproszę, o ile nie tajny :)